Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od ftj »

To ti je vise utisak, trening nikada ne moze prejebati sranje ishranu, pre ce biti da si se ipak malo bolje hranio nego kad si prestao da treniras i nabacio 10-15 kg.

Sto znaci da je pravo vreme da se vratis krosfitu :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni je trening samo katalizator desavanja, ishrana je 95% debjine, bar je tako kod mene.
Ja ne mogu da vezbam toliko koliko mogu da jedem, tj kad dignem kocnice, jedem hrane 3 puta vise nego sto telu treba.

Imam plan vec preko godinu dana, vezbam 4-6 puta nedeljno, uz brigu od ishrani, tipa nista secer, nista testo.

Dovoljno je da za vikend pojedem picu, i da se unazadim znacajno, telo jednostavno ocajnicki pravi zalihe, kad ih nema.

E sad ima i tu nijansi, ako dugo ne jedem nista, jedno prejedanje nema efekta, ali ako svaki vikend pojedem picu, to je vec dovoljno da telo udje u neki komforan mod i krene da lepi rezerve, posle svake pice, tj vise ni vezba ne pomaze, nego idem u plus sa kilogramima.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Svima se vraća koji gladuju da bi smršali, a zapravo ne razlikuju koje namirnice su hrana, a koje ne. Malo discipline i preveže se u glavudži šta treba za nove navike, adaptira se organizam na namirnice koje imaju adekvatnu nutritivnu vrednost i biće vam puno bolje.

Pojedem t-bone od kilo bez problema. Pritom jeftinije jesti najkvalitetnije namirnice i 2-3 sata trenirati nedeljno, nego naknadna pamet po lekarima - koji nisu ni obučeni da se bave uzrokom vaših problema.
Korisnikov avatar
propeler
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4

Post od propeler »

Pa verovatno sam manje jeo jer sam umesto na pivo i meze posle posla išao na trening :)
Dok sam skidao kile, osim vežbanja sam pazio u koje vreme i koliko jedem. Kada sam dostigao željeno kilažu onda sam jeo normalno kada sam gladan ali sam treningom balansirao i održavao je. Slatko i hleb generalno ne jedem već godinama… testenine i mesine u svim oblicima, što pečeno što kuvano na kašiku tamanim.
Kada bih sad otišao na jedan kros fit trening mislim da tri dana ne bih mogao da ustanem iz kreveta od upale koliko sam ispao iz forme :(
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Meni je bajs najbolji za dijetu, ne jedeš bar sat pre, ako voziš 2-3 sata treba ti posle još 2 sata da se opasuljiš i isto ne jedeš, milina!
ftj
Reactions:

Post od ftj »

propeler napisao: Kada bih sad otišao na jedan kros fit trening mislim da tri dana ne bih mogao da ustanem iz kreveta od upale koliko sam ispao iz forme :(
To samo posle prvog, vec nakon drugog treceg ce biti ok.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Izlazim iz zime, i dalje se drzim mog programa, trening 4-5 puta nedeljno, mahom vezbe snage sa svojom tezinom 4 dana, zgibovi, propadanja, sklekovi cucnjevi, plus kardio trening, bilo bicikl, bio neki aerobik trening.

Vratio sam se sa nedelju dana skijanja, gde sam jeo onako bez ogranicenja, a dosta sam i pio alkohola, ne radi opijanja, ali ono na stazi, rakijica da se okrepim.

To me je dovelo do maksimuma kilaze, 78 kg jutros na merenju posle redovnog 36h posta, ponedeljkom.

Posto krece prolece, videcemo sta ce se dalje desavati, da li ce se nastaviit trend vracanja kilograma(masti), ili cu da krenem nanize. Proslogodisnji minimum je bio oko 73 kg.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Momčilo napisao: Ja sam se vratio u teretanu i izbacio slatko za pocetak. Trudim se da hrana bude raznovrsna, da ne jedem kasno bas i da ne jedem picu i slicno dok se ne ustalim. Bio sam na pocetku godine na oko 103kg. Vagu sam pozajmio prijatelju koji je van stana sledeca 2 meseca pa se necu vagati, bas me zanima sta ce biti u martu kad se izvagam, nadam se 98-99..
Ovo sam pisao u drugoj temi u januaru. Jutros sam bio na 99,6kg, ali već 2 nedelje sam tu između 99 i 100, tako da sam zadovoljan. Sledeći korak mi je da u maju imam 95-96, s obzirom da sam se ustalio u treninzima, i plus dodao basket/odbojku vikendom.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Bax napisao: 01 Apr 2025, 09:35 Izlazim iz zime, i dalje se drzim mog programa, trening 4-5 puta nedeljno, mahom vezbe snage sa svojom tezinom 4 dana, zgibovi, propadanja, sklekovi cucnjevi, plus kardio trening, bilo bicikl, bio neki aerobik trening.

Vratio sam se sa nedelju dana skijanja, gde sam jeo onako bez ogranicenja, a dosta sam i pio alkohola, ne radi opijanja, ali ono na stazi, rakijica da se okrepim.

To me je dovelo do maksimuma kilaze, 78 kg jutros na merenju posle redovnog 36h posta, ponedeljkom.

Posto krece prolece, videcemo sta ce se dalje desavati, da li ce se nastaviit trend vracanja kilograma(masti), ili cu da krenem nanize. Proslogodisnji minimum je bio oko 73 kg.
Kako doslo tako i otislo, danas sam opet na 75 kg posle posta, izgleda da telo preko zime nabaci tih par kg razlike, i sad se oslobodilo. I dalje se drzim svoje rutine, 4 puta nedeljno vezbe piramida na sipkama, i par puta bajs ili neki kardio....
Sto ce reci vec 1.5 godinu, zadnjih par nedelja od kad je suncano, kidam propadanja i zgibove, bas onako vratio se elan....
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Samo proteinska hrana, jer se proteini ne konvertuju u zalihe masti, već idu u izgradnju, energiju, ili napolje. Visak šećera pre svega, a i masti se lepi.

Ja za 4 meseca -10kg na vagi, uz nekih +5-6kg mišića. Sa 3 lagana treninga snage nedeljno, i jednim kardiom od 60min, i dobrom klopom.

Trenutno u foto finišu na 1800kcal/dan, na 0 hidrata sto za mene izadje oko 1000kcal/dan u deficitu.

Osećam se sjajno ali snaga za trening -40%.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Zasto 0 hidrata i 1000 kcal deficit? spremas se za bodibilding takmicenje? mada ni tad se tako ne radi. To je jako ekstremno, prvenstveno mislim na 0 hidrata.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pa tako sam u mogucnosti.

Nije BB ali volim BB i tu estetiku, u granicama prirodno mogućeg. Treniram iskljucivo radi izgleda, ništa funkcija. To je cetvrti mesec sušenja, najekstremniji do sada. Može i treba, svi makrosi i mikrosi su kako treba, rezulatati pod konac, osećam se najbolhe ikad, ne radi se napamet. Telo uzima energiju iz viškova i sve je na mestu. :)

0 hidrata (to je zapravo 20ak g/dan) jer je u pitanju malo ublaženi PSMF (Protein sparing modified fast), izuzetno delotvorna i širem auditorijumu manje poznata metoda. Naravno ne radi se na duži period, i bez jasnog cilja.

Radili smo prvo malo izgradnju uz topljenje, sada samo održavanje i topljenje, pa ide jedan diet break od 2 nedelje, pa nastavljamo nekim laganijim ritmom.

Veoma sam zadovoljan rezultatima posle nepuna 4 meseca, a nakon 5-6 godina neaktivnosti.

Slika
16.1.25 - pocetak

Slika
Slika
Slika
Ovo je pocetak aprila. Sad je to suvlje znacajno ali nemam jos, pravim presek u subotu sad.

Sa nekih 92-3kg na 84-5.

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Da prostiš, kako sereš sa <20g UH dnevno?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Bolje nego ikad. Probaj. Unosim dosta vlakana, zelena salata pretežno, krastavci, i tri litre vode dnevno. Nekad i više, pola toga samo za trening.

A nije govno tvrdo od malo UH nego od malo i/ili od loših masti.

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pa par puta kad sam praktikovao <20g UH bilo je "čekić jedom u 7 dana" a baš sam jeo salate. Mada jeo sam dosta polutvrdih i tvrdih sireva i suvog mesa (deklarativno bez ili sa minimalno UH). Možda ima veze sa tim.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori