Fleksibilno je sto ce ti u vecini slucajeva ovlasceni servis se drzati svega po P.S. (zamena tecnosti stakla - idi u servis npr) , a to ce sve da te kosta, a nece ti ponuditi da recimo garanciju provuce na neku drugu sasiju (recimo mog test auta), tako da iako fabrika kaze ne moze, TRIO Motors izadje u susret ipak i napravi da moze..
Naravno, ne svakom, ali s obzirom da su kupci ocigledno zadovoljni kako se odnosimo prema njima, vec sad imam najave za jos par komada(prosirenje flote, jos jedno vozilo za radnike, zamena starog za novi 2016, itd.), te da i vozila prodata u Beogradu prelaze kod mene na servis u garantnom i vangarantnom roku, onda izgleda da ipak ima razlike u fleksibilnosti..
Ili recimo da dovezemo test auto u grad 100 km od NS, preuzemo klijentov auto, ostavimo nas, i vratimo ga sa uradjenim servisom i opremom, a klijent sa nasim za 3 dana presa 750 km.
Zato moj test auto ima vec 55k km, jer se ne gasi, sluzi da klijentima asistira maksimalno. Ja jednostvno moram da cenim ljude koji su ostavili preko 30k + pdv evra u proseku kupujuci auto, jer nije mala para, i oni i ja to znamo. Nije Isuzu Mercedes ili Maybach, ali se ja trudim da imaju post prodaju na maksimalnom nivou.
Prodaja prodaje vozilom JEDNOM, ali post-prodaja prodaje STALNO, ako je kvalitetna, izuzetno jednostavno.
Meni je veca zarada na aftermarket delu nego na originalu, iako mogu recimo da garantujem da je original i aftermarket Blueprint identicnog kvaliteta, a cena je...pa 5x je razlika za original.
No, fabrika kaze tako, tako da...
No, samo 1 reklamaciju smo imali na 20 vozila nove generacije do sada, i to smo provukli u garanciji - servo pumpa koju je klijent, koji je inace poljoprivrednik, ostetio sto nije do kvaliteta, vec nacina upotrebe.
Isuzu je i to prihvatio.
Tako da mogu da kazem da kad dodje do reklamacije, fleksibilniji je Isuzu od recimo Hyundai, po mom iskustvu. Valjda zato sto se retko desava, pa onda i to sto ide u reklamaciju, daju zarad goodwill..
Rado bi ja, ali nemam taj finansijski kapacitet + Sava Stojanov je najmocniji privatni nezavisni diler u Srbiji, a pride je korektan covek i dugo saradjujemo, grehota da ga preskacem..
A da budes prva ruka za Hondu, mislim da ispod 4 miliona evra ne mozes...Ako si zainteresovan, prica se da Miskovic hoce da proda, posto mu auto biznis vise ne donosi profit kao nekad...
Meni se desilo da na Aurisu, kada sam ga prodavao i izvukao elektronsku servisnu, vidim da je na moj broj sasije povlaceno nesto sto nije radjeno kod mene, i to od strane renomiranih...Jedva sam objasnio kupcu da to nije radjeno kod mene....
Inace Toyota ima najfleksibilniju garanciju koju sam sreo, npr opisem im problem, a oni preventivno naruce deo, i kazu ako je to menjamo, ako nije, nista...Jer nisam iz mesta odakle je srevis i nije malo da dodjem do njega.
Raspitivao sam se za veliki servis za Rava malopre kod vas, i rekoste mi da bi trajao od 9h do 16h na primer. Problem je sto ne mogu radnim danima uopste da dodjem, jel bi ste stigli da ga odradite subotom od 8h do 14h (dokle vam je radno vreme)?
Uf, dosta nategnuto, pogotovo sto ne praktikujemo takve stvari subotom, jer nam je tada i krace radno vreme, i manje ljudi.
Ako majstor radi pun gas, najverovatnije bi zavrsio do tada, ali pod idealnim uslovima.
Uvek nesto zafali, a plus sto ne volim da zadrzavam mehanicare van radnog vremena, treba i oni da se odmore, da bi radili pun gas kad im je radno vreme..
U sustini, ostace mehanicar 2h duze, ja cu mu to nadokanditi i gotovo. Nije im pravo sigurno (i kad dobiju novac), ali klijente moras ispostovati, pogotov iz drugog grada. Malo je skakljivo kad se radi takav posao, a klijent odmah 150 km na put, vise volim kad se provoza po gradu, cisto ako nesto se propusti da se odmah resi..
Npr. Ogish sad dovozi I30, ali kod njega ne moze tako brzo sve da se zavrsi, pa ce morati da auto ostane, a on ce ga pokupiti u ponedeljak uvece, posle radnog vremena, sacekamo kad mu bude odgovaralo zbog posla..