Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od blaugrana »

Pa, vidis iz primera koji sam napisao, da nije neizbezno.
Verovatno da ima zgrada kojima ne smeta i koje daju dozvolu za tako nesto.

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Poenta je da je jedina negativna stvar antene vizuelna promena(sto je sasvim dovoljan razlog), medjutim prilicno sam siguran da je glavna motivacija tih stanara bilo zracenje koje ne postoji i tu je uvek najlakse potpaliti vatru. Da kojim slucajem treba stanari da se organizuju da nesto poboljsaju poput ciscenja, redovnog ili investicionog odrzavanja, e tu bi vec bila druga prica.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Tako je. Zracenje, negativni uticaj su bili glavni motiv i naravno bezobrazluk predsednika stanara.
To da li zraci ili ne, svakako ne bi voleo da istrazujem ili dozivljavam iznad svoje glave.

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Tako je, ne bi da istražuješ zračenje kojeg nema, a onda kad signal nije svih 5 crtica ide "alo VIP lopovi, jel za ovo plaćam pretplatu"
Kako uopšte zamišljate da bi mobilna telefonija funkcionisala u velikim gradovima, da su svi gradjani tako "savesni" i "informisani"? Ovo informisani treba pod duple znake navoda.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Kad ti kazes da nema, onda ga sigurno nema ;)
Sa crticama nemam problem.

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Naravno da zrači. Zrači i WiFi po kućama, zrače telefoni, zrači sve.
Što je bazna stanica dalje, a signal slabiji, telefon na uvetu zrači više. I od istog se najviše ozracimo.
Opet, ne bih voleo da je na mojoj zgradi. Bazne stanice su nažalost divlji zapad, i ne poštuju se norme i propisi. Tj, čim prodje merenje - "Pero odvrni na najjace".

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

blaugrana napisao:Kad ti kazes da nema, onda ga sigurno nema ;)

Ne kažem ja. Kažu stručnjaci, ljudi kojima je to struka. Imam ih nekoliko u bližoj familiji i verujem im. Šta ti ti onobeše po struci? Mora biti nešto jače nego ovi elektro i inžinjeri telekomunikacija, čim imaš info jači od njih.

I kad kažem da nema zračenja, naravno da mislim "nema štetno" a ne da nema uopšte. I granit u kupatilu zrači, pričamo o zračenju koje ima neki uticaj.

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Vladapetr napisao:
blaugrana napisao:Kad ti kazes da nema, onda ga sigurno nema ;)

Ne kažem ja. Kažu stručnjaci, ljudi kojima je to struka. Imam ih nekoliko u bližoj familiji i verujem im. Šta ti ti onobeše po struci? Mora biti nešto jače nego ovi elektro i inžinjeri telekomunikacija, čim imaš info jači od njih.

I kad kažem da nema zračenja, naravno da mislim "nema štetno" a ne da nema uopšte. I granit u kupatilu zrači, pričamo o zračenju koje ima neki uticaj.

Ajde mani me se!

Napisao sam kako je bilo nase iskustvo sa tim projektom.
Sta moras u svakoj corbi biti mirodjija?
Niti sam strucnjak, niti mi je to oblast. Nismo hteli to iznad svojih glava i kraj.
Ti ako hoces mozes zajedno sa tvojim strucnjacima da ih instalirate na svoje terase, mene zabole.

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Nisam u svakoj čorbi mirodjija, nego samo u "čorbama" gde poznajem sastojke. Znam da ti je to potpuno neverovatan pristup, ali veruj da je tako bolje
Nemam šta tebe da se manem, ne pišem ti mejlove ili dahćem na telefon komentarišem postove na javnom delu foruma. Treba da prestanem jer ti se ne svidjaju? Važi

Svima koji tako ofrlje bacate stavove o materiji koju po pravilu ič ne poznajete, zajednička tačka je ovo: iako ste šatro borci za ravnopravnost, poštovanje pravila i reda itd... svi do jednog ste princeze i brinete samo o svojoj pozadini, a plebs kako se snadje. Stav "ja neću", "kod mene ne može" i slično bi bio sasvim ok, da si dao odgovor na malo pitanje koje si, sigurno slučajno, prevideo.
Dakle, gde bi u gradovima stajale antene za mobilnu telefoniju, kad bi svi rekli da ih neće?
Živiš u uredjenoj zemlji, nisi više u ovoj papazjaniji. Gde su u nemačkim gradovima repetitori?

Dakle, nije tebi i ekipi iz zgrade problem bilo zračenje, o tome očigledno nemate pojma ali se lako informisati kad se želi. Problem je što je neko drugi uzeo pare, klasičan Serbian style. Da niste takvi kakvi ste, ne bi niko ni morao da daje pare i podmazuje za ovako nešto. A da medju tom ekipom ima neko funkcionalno pismen, shvatio bi da će zračenje biti jače kad vam je antena na par desetina metara od zgrade, jer je svakako negde u kraku moraju postaviti, nego što bi bilo da je ostala na vrhu vaše zgrade.

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Vladapetr napisao:Nisam u svakoj čorbi mirodjija, nego samo u "čorbama" gde poznajem sastojke. Znam da ti je to potpuno neverovatan pristup, ali veruj da je tako bolje Slika
Nemam šta tebe da se manem, ne pišem ti mejlove ili dahćem na telefon Slika komentarišem postove na javnom delu foruma. Treba da prestanem jer ti se ne svidjaju? Važi Slika

Svima koji tako ofrlje bacate stavove o materiji koju po pravilu ič ne poznajete, zajednička tačka je ovo: iako ste šatro borci za ravnopravnost, poštovanje pravila i reda itd... svi do jednog ste princeze i brinete samo o svojoj pozadini, a plebs kako se snadje. Stav "ja neću", "kod mene ne može" i slično bi bio sasvim ok, da si dao odgovor na malo pitanje koje si, sigurno slučajno, prevideo.
Dakle, gde bi u gradovima stajale antene za mobilnu telefoniju, kad bi svi rekli da ih neće?
Živiš u uredjenoj zemlji, nisi više u ovoj papazjaniji. Gde su u nemačkim gradovima repetitori?

Dakle, nije tebi i ekipi iz zgrade problem bilo zračenje, o tome očigledno nemate pojma ali se lako informisati kad se želi. Problem je što je neko drugi uzeo pare, klasičan Serbian style. Da niste takvi kakvi ste, ne bi niko ni morao da daje pare i podmazuje za ovako nešto. A da medju tom ekipom ima neko funkcionalno pismen, shvatio bi da će zračenje biti jače kad vam je antena na par desetina metara od zgrade, jer je svakako negde u kraku moraju postaviti, nego što bi bilo da je ostala na vrhu vaše zgrade.

Ti si nekad bio normalan sagovornik, ali su ti valjda te pare koje ovde spominjes malo udarile u glavu.

Boli mene i koje uzeo i ko nije, ja samo nisam zeleo to iznad svoje glave...kraj price!
Vec sam ti napisao, ako te pogadjaju ovakvi dogadjaji slobodno zovi operatere, pa im ponudi svoju terasu za antenu.

dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Kod mog oca na zgradi (u kojoj više ni ne živi više od 50 dana godišnje) su tražili da postave mts baznu stanicu, ugovor na 25 godina, nešto bi plaćali mesečno (dovoljno da se zgrada malo upristoji, više nego što svi stanari zajedno plaćaju za održavanje), plus da srede ceo krov, nova hidroizolacija.

Stanari su odbili jer u ugovoru nije stajalo da neće montirati 5g opremu na baznu stanicu. Ja sam ocu rekao da bih na glavi nosio tu baznu stanicu, ali jebiga.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Klasika, Serbian style. Taman smo se sa Haarpom izborili, gde da im puste 5G da montiraju

@blaugrana
Da sve ovo i još explicitnije ne bih napisao pre 5 godina, pa i da ti priča ima smisao. Nema meni šta da udara u glavu, a i sve i da ima to nije tema ove diskusije. Nauči da polemišeš o iznesenim stavovima i da se sa tim argumentima boriš, a ne da spuštaš na lični nivo i mačuješ se sa osobom koja piše.

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Imas ozbiljan problem izgleda...pa ni ne vidis da si prvi spustio na licni nivo. Samo to provlacis na svoj vrlo prefinjen perfidan nacin.

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Navedi jednu rečenicu koju sam napisao, a nije direktno povezana sa diskusijom i onim što je ovde napisano. Sve i da je prefinjena i perfidna, slobodno je okači.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Vladapetr napisao:Nisam u svakoj čorbi mirodjija, nego samo u "čorbama" gde poznajem sastojke. Znam da ti je to potpuno neverovatan pristup, ali veruj da je tako bolje Slika
Nemam šta tebe da se manem, ne pišem ti mejlove ili dahćem na telefon Slika komentarišem postove na javnom delu foruma. Treba da prestanem jer ti se ne svidjaju? Važi Slika

Moze li objašnjenje kako u ovoj "čorbi" poznaješ sastojke (a da nije "cozmo style" - rekao mi drug, kum, rodjak, koji BTW u ovom slučaju uopšte nisu u pravu)?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Odgovori