Kupovina auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
NemanjaOOOO
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2019, 10:43

Re: Kupovina auta

Post od NemanjaOOOO »

Moze biti da je jedino zbog carine dizana, moram proveriti. Jer uzet je preko od vlasnika, komsija doterao.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Te price dizano zbog carine su standardne, ali nisu realne.
U svakom slucaju se ne opterecuj kilometrazom, ako je auto dobar, kakve veze ima.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Niko te ne pita za km na carini. To je nekad vazilo da te pitaju koliko je presao, sada to bas niko ne radi.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

NemanjaOOOO
Reactions:

Post od NemanjaOOOO »

Pa zbog toga mi samo palo na pamet, znam da se nekad dizalo, i da sam to radio na svom.

Mada realno mislim da ne treperi kilometraza zbog toga.. Ima tu neka druga caka, i dalje mislim da je upozorenje za servis.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Trepce kad treba da se uradi uparovanje sveg hardvera, kao sto rekose.

Kad recimo zamenis sat, to se desava.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Ono što sam napisao je 100% tačno kada je fiat u pitanju. Kada se približi servis ispiše lepo da se bliži servis, ništa ne blinka. Mislim da je neko na forumu menjao km sat na Puntu, možda @Saša, i da je blinkala kilometraža sve dok nije uradio proxy aligment. Postoji šansa da su promenili kilometražu samo na satu, a da je u ECU i još nekim modulima ostala druga i da se zbog toga ne slažu i da zbog toga blinka.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Tako je, upozorenje za servisni interval se pojavi po davanju kontakta ključem, nema tu blinkanja.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

nije to samo kod fiata slucaj vec kod cele grupacije, fiat-alfa-lancia, u tvom slucaju cisto sumnjam da je km cackana, mozda jeste menjan sat ali i to sumnjam , vrv je nesto banalno tipa da ti je slab akumulator, da je menjan cd plejer pa stavljen neki drugi ili pak dodat neki aftermarket uredjaj koji nije lepo uparen (multimedija, hands free, navigacija, sta znam) a moze da zeza Blue&Me sto je cest slucaj ako ga imas a trebalo bi da taj auto ima u svakom slucaju treba odraditi proxy alignement i 99% ce problem biti resen.
NemanjaOOOO
Reactions:

Post od NemanjaOOOO »

Da, ima Bleu&Me, nisam jos ni skontao sta je to, i ima ovo cudo, brzinski kako sam video to je neki DAB radio,sa sve ovom antenom na soferci. SlikaSlika

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Mozda to pravi problem ili blue&me
NemanjaOOOO
Reactions:

Post od NemanjaOOOO »

Moracu se pozabaviti time, najgore sto matori to sam nece resiti, a ja sam tamo 2 puta mesecno i to vikendom,jedini nacin da ga resim je da doteram auto u NS, al ni to ne mogu kad je na BiH tablicama, mad taman razlog da izvadim bosanske papire.

Vidim te blue&me tom tom navigacije za njega nisu uopste jeftine, cca 200e.

Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Jedno pitanje za VW ekipu. Komšija hoće da kupi Touran 2008. godište, motor 2.0 110 konja, fabrički metan, pa me zanima, ako neko zna nešto više o tom modelu i motoru, na šta da obrati pažnju i sl.?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Na boce. Verovatno će morati da ih menja, proveriti datume.
Kod nas inače atest ide na svakih 36 meseci kada je metan u pitanju.
ivanbass1
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2018, 22:12
Garaža: Volvo C30 1.6 HDi

Post od ivanbass1 »

Pozdrav ljudi.

Iako sam skoro uzeo nove gume i sredio trap na trenutnom Citroenu C3 2003 godiste, dunulo mi je da zamenim auto do kraja godine. Tanak sam sa znanjem o automobilima, za letnje i zimske gume sam se savetovao ovde, oba puta odlicno prosao, pa rekoh i za ovo da se raspitam. Ne znam da li je greska sto pisem unapred, ne zelim u ovom trenutku da uzmem auto, zelim da me savetujete sta da gledam :D

Kod automobila me zanimaju naredne stvari:
-Komfor
-Pozeljno automatski menjac i automatska klima, nakon 10g voznje sa rucnim menjacem i rucnom klimom, spreman sam da ih se otarasim :D
-Pouzdanost
-Da servis ne kosta kao svetog Petra kajgana :D
-Da je ekonomican
-Da nije nizak, da ga ne razvalim po nasim "ravnim" putevima

Uglavnom gradska voznja ali na relacijama gde nema previse guzve. Povremena putovanja.

Licno naginjem ka nekom polovnom Toyota Prius-u 2010 ili novije, opcija je i da se uveze iz drugih zemalja.

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Auto star 12 godina, automatski menjac, automatska klima, hibrid... meni to nije recept za pouzdanost, ali dobro.
Mislim da su pisali da voze taksisti u nekom gradu starije prijuse, cak ubacili plin, pa mozda neko i ima iskustva da prenese.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Odgovori