Stigla zima...
Re: Stigla zima!
Dospeli smo i do američkih vesti.
http://www.msnbc.msn.com/id/46235536#.TywXTshdDeo
http://www.msnbc.msn.com/id/46220705
http://www.msnbc.msn.com/id/46235536#.TywXTshdDeo
http://www.msnbc.msn.com/id/46220705
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ih ,prsli... Uživaju ljudi. Ja sam se sad vratio od spolja, bas je do OO. Gledam haskija -odlepio od sreceRakhil napisao:,Sad gledam tipa koji je izasao sa opremom za nordijsko skijanje i cepa gore-dole po ulici. Ne kapiram da li me je vreme pregazilo, ili su svi redom prsli s mozgom...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Led na putu - kako voziti?
Danas dokazanoMcGruja napisao:Baš tako, a i u prvoj brzini imaju dovoljno momenta da krenu bez ili sa jako malo gasa

Pustis kvacilo i on se lagano uzvere uzbrdo, sve sa ledom. Nema sta ti da doziras gas, da proklizava i tako to :lol:
Inace, ASR na Oktaviji malo preteruje.
Clia sam po Kopu ganjao bez tog ASRa i nikada proklizao nije (mislim, dobitna kombinacija nepobedivih, Clio +Winter1

Nemoj da gresis dusupedja napisao:...Drugi voz 2km/h i krivuda, verovatno na letnjim gumama.

Ja sam krivudala danas, cudom se cudim, a imam sve 4 zimske gume, dve nove, dve skoro pa nove (od prosle godine), a nije mi prva zima za volanom vec 15-ta...
Ovaj isti auto nije prosle godine sa dve prednje zimske krivudao kao danas (samo je zanosio zadnji kraj).
Sto je jos cudnije kretanje i kocenje je `nako...solidno, ali na pravcu sam morala da ga "odrzavam" SA POSEBNOM PAZNJOM i to najvise pri manjim brzinama... :shock:
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Pise verovatno.
A da zenama ne pomazu ni zimske gume, nije tesko ni pretpostaviti
Salu na stranu, sta sam sve danas video, nista me vise ne cudi.
A da zenama ne pomazu ni zimske gume, nije tesko ni pretpostaviti

Salu na stranu, sta sam sve danas video, nista me vise ne cudi.
Uvek se pitam koji me djavo i tera da piskaram, kad se sve moze iskoristiti protiv mene...pedja napisao:A da zenama ne pomazu ni zimske gume, nije tesko ni pretpostaviti![]()

Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Re: Obavezno pogledati!
Ipak je trebalo da staneš, i da joj čestitaš kolika muda ta žena ima :lol:
Današnji sneg na (Beogradskim) ulicama uopšte nije naivan... Tj. nije lako ni bezbedno voziti ponjemu
Prilično je suv, pa se po gumu nahvata sloj snega, a asfalt je onako prekriven najfinijim slojem leda od trenutnog pritiska pneumatika.
Spojite ta dva, i nema trakcije ni u nejavi
Ja sam se jedva nekako popeo od Dimitrija Tucovića do Bulevara, onom strmom ulicom porem električara Miće
A i sve vreme mi blinka onaj trougao
Svakako da onaj ko može taxijem treba da ide taxijem ovih dana
Prilično je suv, pa se po gumu nahvata sloj snega, a asfalt je onako prekriven najfinijim slojem leda od trenutnog pritiska pneumatika.
Spojite ta dva, i nema trakcije ni u nejavi
Ja sam se jedva nekako popeo od Dimitrija Tucovića do Bulevara, onom strmom ulicom porem električara Miće
A i sve vreme mi blinka onaj trougao
Svakako da onaj ko može taxijem treba da ide taxijem ovih dana
I ja sam se sada vratio iz šetnje sa psom, baš je super bilo, to je ta idila koju samo 67.399 tona snega u Beogradu može da napravi 

- FitnessGuy
- Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56
Danas sam bio pešak u saobraćaju. Ali, kao vozač, znam kako da se ponašam i u ulozi pešaka. Video sam slučajeve kakve i vi pominjete. Jesam ljut na njih, ali ih i razumem. Dok nisam postao vozač, ni ja nisam baš preterano obraćao pažnju na muke vozača u zimskim uslovima. Hoću reći da sam se kao pešak isto i leti i zimi ponašao.
Nikada nisam izletao vozačima, uvek uredno prelazio na zeleno i na obeleženi pešački, ali sam znao da ne obraćam pažnju da mi je auto preblizu i da u zimskim uslovima to rastojanje neće biti dovoljno za bezbedno zaustavljanje.
Ne vozim već dva dana, ali sam vozio kada je prošli put napadao sneg, kao i kasnije kada je, zbog konstatnog minusa, bilo puno leda na ulicama. Uvek, ali uvek sam računao na to da ću naići na "pešaka koji nije vozač" i ne razmišlja o meni i mojim problemima da kontrolišem auto po ovakvim uslovima. Mnogo gledam pešake ispred i sastrane, dok pokušavam da razmišljam jedan korak pre njih i procenim im potez. Jednostavno, ne mogu oni da znaju sve ono što mi kao vozači znamo. Tako je-kako je.
Jeste li nekad razmišljali o tome da mnogi ne umeju ni da se ponašaju kao pešači hodajući trotoarom?
Ja nadrljam i kao pešak zbog takvih. Primeri:
1) idem uporedo sa još jednim pešakom, on sa moje leve strane, i taj odjednom odluči da skrene desno i meni izleće ispred noge, bez i da je pogledao da li mu ide pešak sa desne strane. U najblažem slučaju ukočim, a u najgorem ga zgazim. Nekada umem i namerno da nagazim takvog pešaka jer vidim da je nepažljiv. ;D
2) uzani deo trotoara jer je parkirani auto zauzeo polovinu. Zauzeo je levu stranu trotoara, a ja se, naravno, uvek krećem desnom. Iz suprotne strane mi se približava drugi pešak. U isto vreme stižemo do auta. Umesto da me propusti da prvi prođem svojom, bez prepreka, stranom, on uleće prvi na moju stranu a ja moram da čekam i sklanjam se iza auta da bi ovaj prošao. Nama vozačima je sasvim jasna ta situacija iz saobraćaja i znamo kada treba propustiti auto iz suprotnog smera.
3) srećemo se na uskoj utabanoj stazi i ja sam redovno taj koji zagazi u sneg i skloni se. Jednom u 20 puta naiđem na pešaka iz suprotnog smera koji se isto sklanja sa utabane staze, pa iz poštovanja oboje malo zagazimo po snegu.
4) slučaj kada pešak ispred tebe iznenada stane jer je video nešto/nekog. Ugledao je nešto/nekog i ne zanima ga da blagim okretanjem glave vidi da li ima nekog drugog pešaka, koji ne može da ukoči, tik iza sebe. Opet slučaj kada umem namerno da kaznim takvo ponašanje i zgazim ovog ispred. ;D
5) nađu se dvojica-trojica pešaka poznanika i zakrče ceo trotoar da bi se ispričali.
....
treba li još da nabrajam?
Pa, molim vas, oni ne umeju da se ponašaju ni međusobno, a kamoli da razmišljaju o nama vozačima.
Zato ih skroz razumem i navikao sam se na takve slučajeve.
Nikada nisam izletao vozačima, uvek uredno prelazio na zeleno i na obeleženi pešački, ali sam znao da ne obraćam pažnju da mi je auto preblizu i da u zimskim uslovima to rastojanje neće biti dovoljno za bezbedno zaustavljanje.
Ne vozim već dva dana, ali sam vozio kada je prošli put napadao sneg, kao i kasnije kada je, zbog konstatnog minusa, bilo puno leda na ulicama. Uvek, ali uvek sam računao na to da ću naići na "pešaka koji nije vozač" i ne razmišlja o meni i mojim problemima da kontrolišem auto po ovakvim uslovima. Mnogo gledam pešake ispred i sastrane, dok pokušavam da razmišljam jedan korak pre njih i procenim im potez. Jednostavno, ne mogu oni da znaju sve ono što mi kao vozači znamo. Tako je-kako je.
Jeste li nekad razmišljali o tome da mnogi ne umeju ni da se ponašaju kao pešači hodajući trotoarom?

1) idem uporedo sa još jednim pešakom, on sa moje leve strane, i taj odjednom odluči da skrene desno i meni izleće ispred noge, bez i da je pogledao da li mu ide pešak sa desne strane. U najblažem slučaju ukočim, a u najgorem ga zgazim. Nekada umem i namerno da nagazim takvog pešaka jer vidim da je nepažljiv. ;D
2) uzani deo trotoara jer je parkirani auto zauzeo polovinu. Zauzeo je levu stranu trotoara, a ja se, naravno, uvek krećem desnom. Iz suprotne strane mi se približava drugi pešak. U isto vreme stižemo do auta. Umesto da me propusti da prvi prođem svojom, bez prepreka, stranom, on uleće prvi na moju stranu a ja moram da čekam i sklanjam se iza auta da bi ovaj prošao. Nama vozačima je sasvim jasna ta situacija iz saobraćaja i znamo kada treba propustiti auto iz suprotnog smera.
3) srećemo se na uskoj utabanoj stazi i ja sam redovno taj koji zagazi u sneg i skloni se. Jednom u 20 puta naiđem na pešaka iz suprotnog smera koji se isto sklanja sa utabane staze, pa iz poštovanja oboje malo zagazimo po snegu.
4) slučaj kada pešak ispred tebe iznenada stane jer je video nešto/nekog. Ugledao je nešto/nekog i ne zanima ga da blagim okretanjem glave vidi da li ima nekog drugog pešaka, koji ne može da ukoči, tik iza sebe. Opet slučaj kada umem namerno da kaznim takvo ponašanje i zgazim ovog ispred. ;D
5) nađu se dvojica-trojica pešaka poznanika i zakrče ceo trotoar da bi se ispričali.
....
treba li još da nabrajam?

You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Branka Krsmanovića

Imam problem sa pamćenjem imena, ali sam za brojeve :ugeek:
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Obavezno pogledati!
Kad vidim takve likove, kako ih ne bi ometao u vožnji, ili pustim da prođu ili ih prođem što brže. :mig:McGruja napisao:Ipak je trebalo da staneš, i da joj čestitaš kolika muda ta žena ima :lol:
Širim haos!
Ti si još i dobar, ja sam prolazio Gazelom i nisam verovao da su neka tri ortaka (pritom stariji likovi) išli kolovozom, i pored onolikog trotoara :shock: Pritom su išli u istom pravcu kao i kola, ne bi ni videli da će neko da ih pokupi. Nisu izašli iz nekih kola ili busa koji su stali, bar ne da sam ja video da neko stoji, već onako, šetajuNexT napisao:Jbt, idem Bulevarom i LJUDI STOJE NA PUTU :trljamoci: Ja im sviram, oni me ne je*u 2%...
A, idiote koji su danas vozili na letnjim bih u gacama oterao na Kopaonik. Jbt, lik ide uz Slanacki put, leluja levo-desno i onda krene da proklizava u rikverc

A letnje gume... stižem ispred zgrade, stariji bračni par se zaglavio, ja uzeo, guram, ne kreće, izađe žena, i izguramo ga nekako. Pita ona mene, komšija, je l' vam se kliza auto, rekoh, onako, kakvo je vreme, dobro je. Jao, nama auto ni da krene, pitam ja, pa kakve su vam gume, jesu li zimske, jao, nisu, obične one, letnje, pa rekoh, šta ste očekivali...