Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Mobile uploads

Post od snork »

Geza napisao: 11 Jun 2021, 18:34 Da dočaram mlađim generacijama.
Gezo, jesi li siguran da je ovo PZL-Mielec Dromader? Ovaj na snimku je veći i dvokrilac je, više liči na Antonov-2 Kukuruznik?

Inače, glupe propise o zabrani prskanja insekticidima iz vazduha smo prihvatili od EU. Obrazloženje je da to "na velikoj površini neselektivno deluje na druge insekte". :glavomuzid: Sada idu sa onim automobilima ili kamiončićima i direktno rokaju u ljude. Npr. video sam na Zemunskom keju, ili pored dečijih igrališta, ili npr. u malim ulicama direktno u otvorene prozore i dvorišta. Koliko god da je manje otrovno i manja koncentracija, nije sigurno bezopasno kada se udiše sa par metara.

O tome da je JAT Privredna avijacija buvalno propala jer im je ovo bio glavni posao, da ne govorimo. Isto i lokalni aero klubovi koji su u manjim mestima bili angažovani za zaprašivanje. Nije reč toliko o novcu, koliko o negovanju vazduhoplovne kulture i stotinama ljudi koji vole vazduhoplovstvo i brinu su o malim travnatim aerodromima i avionima u vlasništvu klubova. Neće oni sada prestati da se bave svojim hobijem, ali povremena zarada od zaprašivanja je itekako značila.
Ђенерал Јанковић
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Jesi li siguran da je u pitanju zabrana prskanja iz vazduha? Meni vise lici da je zabrana preparata. Ako se secas, nekada se slobodno koristio kreozan za vocnjake, sada dosta toga nema u zvanicnoj prodaji. U protekle dve godine je dosta aktivnih sastojaka zabranjeno i bice ih jos. Na kraju ce moci da se prska aamo sa kiselom vodom kako su krenuli
Edit, sad proguglao, stvarno im krsi ljudska prava i slicno prskanje iz vazduha. Aj za grad koliko toliko, ali imas velike parkovske i sumske povrsine blizu voda gde samo tako ima svrhu.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Komaraca u kaljavom Sremu na izvoz. Nisam primetio ove godite AN-2 u akciji
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

snork napisao: 12 Jun 2021, 17:58 Gezo, jesi li siguran da je ovo PZL-Mielec Dromader? Ovaj na snimku je veći i dvokrilac je, više liči na Antonov-2 Kukuruznik?
Korigovano. :thumbup:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

DukeNS napisao: 11 Jun 2021, 18:21
dunx81 napisao: 04 Jun 2021, 20:59 Sećam se dok smo bili klinci kad onaj Dromader preleti u par navrata sve živo što se zateklo u vazduhu od insekata popada dole. Sklonimo se na pola sata,ko ne uspe malo ga peku oči ali smo bili mirni što se komaraca tiče.
Ovo sad kao ekološko je kesa,odapne 3 na 1000.

Ovo mi je odlicno:

Prskanje komaraca prethodnog vikenda, dalo je određene rezultate, tako da sada komaraca ima još više, plus su još bešnji . Podjebali su ih sa nekim jeftinim sranjem, pa su podigli i one mamurne, koji nisu imali u planu da izađu ovog vikenda. Sad ujedaju kao terijeri.
Kad sam bio klinac, preleti onaj avion, sav u rupama, obarali ga i Nemci i Rusi i lovci iz okolnih sela jer im tera divljač, u njemu budženi motor od lade samare, a kad pusti onaj "trag " iz krila, druže ono je bio neki bugarski suzavac, pomešan sa wc sanitarom i nekim zaplenjenim švapskim bojnim otrovom. Mi deca odma 'vatamo maglu brzinom Bolta , jer ako ti ta špekcija padne na glavu, odmašćuje kosu, ubiva vaške i perut i izvlači ti pramenove. Ovi manje iskusni koji pogledaju gore, imaju kokošije slepilo do kraja raspusta. Posle par dana otpadnu ti trepavice i počneš da nalaziš obrve u tanjiru. Ovaj majstor se spusti u brišući let, dva metra iznad bandera, jasno ga vidimo da je izbacio lakat, colja zrenjaninsko pivo i čujemo ga da peva hitove Radeta Jorovića. On nadleće, za par sekundi padaju komarci, muve, zolje, izvrću se miševi, pacovi, živina, sitna stoka i ostala nejač. U povratku pusti još jedan mlaz da očisti kerove i mačke od krpelja i buva. Tako dva puta u toku leta, i odma je utamanio i viruse, to nam je ujedno bila vakcinacija protiv gripa, lepre, kuge, šuge i crvenog vetra . Posle toga, par dana oporavljamo pluća i ostale delove tela , vrapci se navarili, istripovali da su belorepi orlovi, napadaju koze i mačke iz vazduha , golubovi mnjauču dok lete, deca svetle u mraku, baba se dva dana mačuje sa saobraćajnim znakom ispred kuće .
Tako da... Jes' bilo malo zajebano , al' jebiga, nema komaraca !

:rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

Kad smo mi postovali EU propise. Nego je neko pod izgovorom Evrope nasao da uzme kintu.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam nekoliko godina ziveo u Francuskoj i ne znam da li me je komarac ijednom ugrizao. Ovo kod nas zadnjih godina je nepodnosljivo. I boli ih k.rac...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da pomere kosnice 5km?? Je l to njuz.net?
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Pa dobro, rekli ili, ili. Ako neces da zatvaras, pomeri.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nista cudno, ja nosim kosnice 30km, u bagremovu sumu, kada dodje vreme.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ok, nisam znao da se one tako lako pomeraju kilometrima posebno kada ih imas mali milion.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Skroz uobicajena stvar. Zavisno od doba godine, kosnice se sele.
Doduse, nije bas lako preseliti kosnice.
Moj drugar ima 400 kosnica, kad dodje vreme da ih iz mog kraja preseli u Banat, to je prilicno zahtevan posao. :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moras seliti ako hoces dobru ispasu. Dok je deda bio ziv stalno sam isao sa njim, nosi se na bagrem, suncokret, kome je sta blizu i kome je sta po volji.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori