Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Corona virus

Post od Bax »

Mesec dana kasnije, nakon prvih mikro pokazatelja trenda, jasno je da su Englezi u novom talasu.Slika

Evo i dobrih vesti, globalno se smanjuje broj ozbiljnih slucajeva, u odnosu na inficirane. Da li vakcina ili promena same prorode virusa, nek ostaje na razmisljanje.

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sad je faza dizanja tenzije, jer je virus sada u fluktuaciji kroz čovečanstvo, i uvek ćeš imati PCR+ u talasima, kao što bi imao i za 200 drugih virusa da uzmemo sad da masovno testiramo čovečanstvo, a da nemaš ni pojma. Svakodnevno ti se organizam suočava sa n virusa, angažuje antitela i čisti organizam, to je prirodan proces. Korona polako ulazi u tu fazu, a samo od medija i politike zavisi koliko će ovo sve da traje, ogroman je ovo biznis za neke grane industrije.

Porast + je bitan podatak samo za segment osetljive populacije i ljudi koji nisu ležali virus, a ne žele da se vakcinišu. Oni onda mogu da prate te trendove i da se angažovanije čuvaju. Nije loše ova saznanja koja smo stekli da koristimo u svakoj budućoj sezoni gripa, mogla bi se smanjiti verovatnoća razboljevanja, kome je stalo.

U svakom slučaju, ja ostajem pri tome da će korona da uđe u krvotok svakog stanovnika zemlje, a bolje kroz vakcinu nego kroz obolevanje.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Moze pojedinac da bude zvanicno nezaposlen, ali zaboravljate procenat sive ekonomije tj. obavljanje legalnih transakcija ali kroz zaobilazenje tih nekih formalnih kanala. Neki kazu da sivi sektor cak i nije problem jer te pare koje se obrnu tamo, moraju se utrositi na kupovinu dobara/usluga pa drzava i to capne kroz pdv.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Guardian o tome koliko lako se prenosi Deta:

https://www.theguardian.com/world/2021/ ... SApp_Other

The calls for caution come at a time when research in Australia indicates just how easily the Delta variant can potentially spread. Based on CCTV footage, health officials suspect it has been transmitted in “scarily fleeting” encounters of roughly five to 10 seconds between people walking past each other in an indoor shopping area in Sydney in at least two instances.

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

ikac2000 napisao: 27 Jun 2021, 15:04 Guardian o tome koliko lako se prenosi Deta:

The calls for caution come at a time when research in Australia indicates just how easily the Delta variant can potentially spread. Based on CCTV footage, health officials suspect it has been transmitted in “scarily fleeting” encounters of roughly five to 10 seconds between people walking past each other in an indoor shopping area in Sydney in at least two instances.

Tako su pricali i marta kad je sve pocelo. Znaci sko je tako lako prenosiva sve mere su bezveze, ionako cemo se svi zaraziti pa kako ko prodje.

Znam da sledi pogrom zbog mog razmisljanja ali treba je prihvatiti i da nije sve strah korone.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ma sve je ludilo, a posebno ako gledaš Engleske cifre. A lepo su pisali jos pre mesec dana (bili su bas precizni) da ih bas sadašnje cifre čekaju (eksponencijalni rast). I to najvakcinisanija nacija u Evropi. Definitivno se ne treba plašiti, samo treba biti oprezan. U Hrvatskoj je bas opustencija. Svi nose maske samo u zatvorenom i to je to što se tiče distanciranja. Sve puno. Inace kukate u Beogradu, tamo su ljudi generalno jako disciplinovani sa maskama. Tu i tamo mladi i po koji se nadje jos, ali maske se uredno nose. Više nego u Holandiji u maju..

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

ikac2000 napisao: 27 Jun 2021, 15:04 Guardian o tome koliko lako se prenosi Deta:

Ma leti s kontinenta na kontinent na krilima ptice Dodo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

@ljuba , gde si video maske po Beogradu? :D Ja ih skoro ne vidim od jesenas, a sad je već par meseci život naizgled potpuno normalan, kao da ništa nikad nije ni bilo.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja svuda. Čak kada sam zadnji dan (u sredu) uleteo da kupim nesto na brzinu i zaboravio da stavim masku u malu prodavnicu opomenula me prodavacica. U GSBu svuda.. Ne znam gde se ti kreces :) Ja po Novom Beogradu a mislim da si i ti negde blizu :)

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Samo u prodavnicama i kod lekara nose ljudi maske. Za GSP ne znam, ne koristim, ali koliko vidim kroz prozore vozila šaroliko deluje.

Ja sam mislio da generalan život, restorane, sadržaji za zabavu, noćni život, dečje radionice, vrtići, sportske aktivnosti, sve se odvija BEZ maski, a na tim mestima se provodi mnogostruko više vremena nego u prodavnici - sa maskom, što pomalo obesmišljava te maske kad ih nigde drugde ljudi ne nose.

Ja sam prvi put duže nosio masku, otkad je korona aktuelna, na dugakom vezanom letu do Johanesburga, odlepio sam. I u avionu opet, kad podele klopu i piće, svi skinu maske, i šta si onda napravio?

Kod nas više ne vidim svrhu, bilo bi lepo da ljudi kad se loše osećaju stave masku i da to bude neko kulturno nasleđe korone ovde, ali to se neće nažalost desiti. Realno bi rešilo 99% respiratornih problema u sezoni.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U vrticima? U nasem svi nose(osim dece).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ja sam na decu i mislio da ne nose, kao najbrojnije u kolektivu.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

U prodavnicama i ima smisla, tu je vazduh mahom stajaci, ali na otvorenom se ukida masovno.

Meni drug iz Nisa kaze da po prodavnicama svi nose.

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

U NS unutra ogromna vecina pod maskama. Rekao bih gotovo svi, a svuda imas i redara pa opominju. Bar tamo gde se ja krecem. U nekim kaficima mora maska kad ides u toalet. Dok u Staroj Pazovi niko i nigde ne nosi maske, naprimer.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

U Bg redovno opominju u prodavnicama, cak u malim ako je vise ljudi opominju da se saceka ispred

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Zaključana tema