Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
djomla
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2017, 07:17

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od djomla »

Juče u povratku za BG kroz ČA gužva, klasika. Iza mene matorac 60-ak godina.
Prilazimo raskrsnici, zeleno, ali nemam prostora da prodjem, zastanem ako se zatvori semafor kako bi mogli ostali da prodju, lik na sirenu. Malo kasnije zastanem da pustim lika da se uključi sa pumpe (kolona mili bukvalno) 5~6 automobila minimum ga nisu pustili, ovaj zemljak iza opet na sirenu plus mlati rukama. Kružni tok, stanem ispred jer da sam nastavio blokirao bi, nisam imao gde, opet sirena i ruke
Htedoh da izadjem da ga pitam kulturno da li ga je sunce udarilo u glavu ili sta. Pritom je zemljak x puta pravio razmak od 3~4 dužine vozila kad se pomeramo.
I naravno lik koji je sve vreme jahao levu traku na AP, desna prazna, ali izgleda da mu je gušt da kampuje u levoj. Inače uvek gledam da ili pobegnem ili pustim da pobegnu čim i naslutim da su "rizični".

Sent from my 3310 using Tapatalk

Korisnikov avatar
kUdtiHaEX
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 13:53
Garaža: Mazda CX-5, MINI Cooper S F56
Kontakt:

Post od kUdtiHaEX »

dragvorl napisao: 26 Jun 2021, 22:42 Voznja levom trakom na AP 100.
Meni omiljena situacija je kada ja vozim 160 levom trakom, a neki mentol koji je pratio kamion 50 kilometara iskoči ispred mene sa 100 na sat. E tu pobesnim.

Inače ja sve manje problema imam sa likovima koji se lepe za gepek ili ablenduju čim spaze nekoga na 20 km od njih.
Business Class Hosting Service Provider | Mint Hosting
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

djomla napisao:Juče u povratku za BG kroz ČA gužva, klasika. Iza mene matorac 60-ak godina.
Prilazimo raskrsnici, zeleno, ali nemam prostora da prodjem, zastanem ako se zatvori semafor kako bi mogli ostali da prodju, lik na sirenu. Malo kasnije zastanem da pustim lika da se uključi sa pumpe (kolona mili bukvalno) 5~6 automobila minimum ga nisu pustili, ovaj zemljak iza opet na sirenu plus mlati rukama. Kružni tok, stanem ispred jer da sam nastavio blokirao bi, nisam imao gde, opet sirena i ruke Slika
Htedoh da izadjem da ga pitam kulturno da li ga je sunce udarilo u glavu ili sta. Pritom je zemljak x puta pravio razmak od 3~4 dužine vozila kad se pomeramo.
I naravno lik koji je sve vreme jahao levu traku na AP, desna prazna, ali izgleda da mu je gušt da kampuje u levoj. Inače uvek gledam da ili pobegnem ili pustim da pobegnu čim i naslutim da su "rizični".

У таквим ситуацијама се редовно померим са стране, руком кроз прозор му културно махнем да прође а онда исто то што је он радио мени и ја радим њему. Да видиш како се погубе, немају где, миле а седиш му за вратом Slika.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

djomla napisao: 28 Jun 2021, 17:10 Juče u povratku za BG kroz ČA gužva, klasika. Iza mene matorac 60-ak godina.
Prilazimo raskrsnici, zeleno, ali nemam prostora da prodjem, zastanem ako se zatvori semafor kako bi mogli ostali da prodju, lik na sirenu. Malo kasnije zastanem da pustim lika da se uključi sa pumpe (kolona mili bukvalno) 5~6 automobila minimum ga nisu pustili, ovaj zemljak iza opet na sirenu plus mlati rukama. Kružni tok, stanem ispred jer da sam nastavio blokirao bi, nisam imao gde, opet sirena i ruke Slika

To ti je kad te sa 50+ godina uhvati druga mladost, ili kompleks zbog toga sto se nisi iziveo sa 20 godina.
Relativno dosta sam na putu godisnje (do 30.000km predjem), bas dosta sam sretao takvih likova u superb-u, bmw 5-ici i SUV-ovima.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mene nesto zene hoce u poslednje vreme :kezo: I poprilicno mi guske dignu pritisak, a tako bi im slatko raspalio jednu vaspitnu… Musko bar skonta kad napravi sranje, na ovaj ili onaj nacin ali zensko jok. Jebo ih onaj ko im dozvoli da polazu, dabogda ga zena u hitnu vozila…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Kakav seksizam...

Ako cemo realno i iz prakse - od "gusaka" posla imaju plasticari i limari, a od "gusana" lekari i pogrebnici. Mozda na oko zene deluju da nemaju pojma, ali zna se ko je akter u 99% velikih sranja na putu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Izgleda samo ja nalecem na one specificne sto zabodu kocnicu odjednom i skrenu tamo gde se njima ucini da treba da se skrene. I jos se raspravljaju da su one u pravu i da me bi bile krive u slucaju udesa… Razlika je ogromna u shvatanju sobracaja i posledica koje nose pojedini postupci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Samo je zena sa namerom pokusala da me ubije u saobracaju jer se nisam slozio da ima prednost u odnosu na kolovoz kad se prikljucivala sa parkinga :kezo:
Being second is to be the first of the ones who loose...
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Zašto ljudi kada treba da se prestroje u traku u kojoj sam ja uvek moraju da se prestroje ispred mene, daleko bilo da budu iza? Idem u koloni, ok je brzina ali kolona, nema se gde, I lik iz trake pored pokušava da se prebaci ispred mene gde ima lupam 50m, iza mene ima 100m, I on po gradu opali da bi se zaleteo da uđe ispred mene, pa onda koči, pa ja kočim, pa opet ostavim neki razmak normalan ispred sebe. Ostavim ga da ne bih morao naglo da kočim jer vozim trudnu devojku, ali čim ima više od 5.5m ispred tebe ljudi to shvate kao poziv da uteraju 5m lima u taj prostor.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Sam si sebi odgovorio :) spora kolona i prazan prostor od jedne duzine vozila je bukvalno poziv pojedincima da se uvale.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

To sam i dokazao, sa svedocima.

Povezem kolege preko Gazele. Pojasnim to o slobodnom prostoru, najavim i polako usporim malo, tako da se napravi slobodan prostor ispred. Bez greške se prestroje. Čak mi se uvalio i lik iz trake koja se brže kreće - automatska reakcija.

TapaT

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Što je i normalno za vožnju u gradovima, gustim sporim kolonama....tako se vozi manje više svuda u svetu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jaki su ovi na AP recimo u Madjarskoj sto preticu sa desne strane.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Samo da napišem , živeo brake assistant!
Debil taksista je bukvalno proleteo ispred mene na 3 metra iz sporedne ulice i prešao punu liniju da se uključi u kontra smeru od mog.
Auto je bukvalno u isto vreme uz upozorenje na displeju I zvučni signal zabo kočnicu, išao sam oko 40km/h I dodavao gas.
Realno ja kad sam ga primetio, auto je već kočio. Toliko o brzini reakcije računara.
Prvi put da je tako naglo kočio, obično me samo upozori na vozila ispred koja naglo koče ili se prebrzo približavam, al ova situacija je bila baš nebezbedna.
Ne verujem da bi ga udario da nije bilo asistencije, bilo bi blizu sigurno a I on je proleteo, al opet, neke asistencije vrede sve pare.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

ljubitelj napisao:Što je i normalno za vožnju u gradovima, gustim sporim kolonama....tako se vozi manje više svuda u svetu.
Vozi se tako što pređeš u sporiju kolonu?

Na stranu to što se na Gazeli vazda čukaju, jer nema rastojanja. Čim malo popustiš, neko se uvali, a pritom se svi lepo kreću.

TapaT

Odgovori