Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Crna Gora kolima

Post od dunx81 »

Kad ponenu decu,na putovanju do mora (cg) moji redovno imaju ture svađanja u drugoj polovini puta. Pa još žena kad popije Dimigal koji je ošamuti i samo bi spavala a onda je klinci pojačano nerviraju-dobitna kombinacija. A svađe su im tipa ko će da drži ruku na ručki kofera koji je između njih,zašto je njegov sokić zelen a njen plav i tako te priče.
Ali ja se nekako isključim,ne registeujem ih.

Generlano put je sada dosta laganiji preko M.Velikog nego kada sam išao preko Divčibara.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

pedja napisao:Slažem se, ko god ima resursa (volje, novca, vremena) treba da putuje što opuštenije, bez neke presije i žurbe, a pogotovo bez umora (ipak je odmor, ne umor).

Ukoliko se putuje u jednom danu, dovoljan broj pauza, i dosta vode (ne bilo koje tečnosti, već većinom vode, bez obzira na doba godine), uz normalan unos hrane (količina i tip), dosta utiču na kvalitet puta i umor na konačnoj destinaciji. Ima tu i do osobe (a i saputnika, posebno ako su deca), nije svako isto navikao, pogotovo oni koji u kola sednu za godišnji odmor, ili dva-tri puta godišnje pređu 100-200km u cugu. Uostalom, svi smo mi različiti.

Zvučim kao klasična preporuka i AMSSa ili SATa, ali sam više puta testirao na sebi.

TapaT
Мацура, нисмо те препознали SlikaSlika

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Dimetiltriptamin
Reactions:
Pridružio se: 29 Jun 2021, 14:24

Post od Dimetiltriptamin »

Ja imam jedno pitanje, verovatno sam promasio temu, ne snalazim se bas najbolje po ovim forumimaa :D
Dakle, drug i ja planiramo kolima do CG, medjutim kako su moja kola trenutno u kvaru, a on ima probnu vozacku, kola bi smo pozajmili od njegovog oca.
Sad, mene zanima da li on moze da dobije ovlascenje na sebe iako ne sme da vozi u inostranstvu i da li bih ja, uz njegovo prisustvo u automobilu, mogao da upravljam vozilom preko granice ?
Hvalaa :D
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Moraš ti da imaš ovlašćenje.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

U teoriji da, u praksi ti niko nece praviti problem. Plus sto je on sa tobom u autu, isto prezime ista adresa. :)
Meni nikad nisu trazili ovlascenje ni Crnogorci ni nasi.

Opet kaze, ovo je samo moje iskustvo.
Сад му није ништа...
Dimetiltriptamin
Reactions:

Vazi, hvala vamm
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja sam isao bez ovlascenja sa caletovim kolima. Nije zakonski zabranjeno voziti tudji auto. Bitno je da nije kraden.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije zabranjeno u SRB, za prelazak granice zvanicno treba i mogu te cimati. Mene su jednom prilikom smarali, bukvalno sam se natezao pola sata da me puste.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja sam 10 godina vozio tatin auto kao mlad preko mnogo granica, i uvek je govorio (advokat) prvo koleno vlasništva je kao da je tvoje. Isto kao muž i žena. Mada je to bilo pre mnogo godina..

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Unutar zemlje da, u inostranstvu ne. (zemlja= jedno carinsko konstrolisano područje)
Mislim da treba ovlašćenje upravo da se zna da auto nije kraden, oduzet ili bilo šta van volje vlasnika.
Druga je stvar da li če neko tražiti na pregled dokumenta i proveravati status vozila.
Dimetiltriptamin
Reactions:

Znaci najbolje izvaditi ovlascenje, to je 1500 dinara i posle sam miran :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Nek prodje drug preko granice samo, svakako mu nece traziri vozacku dozvolu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Tušomat... Crnogorci su ludi.

Slika

Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Tuzno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Meni je ok. Evo u NS poslednjih nedelja... Sremska strana trosi x puta vise vode za pice od proseka i to za zalivanje basta, vinograda, punjenje bazena, dok istovremeno backa strana nema vodu. Gradski vodovod u crvenom i to znam preko druga koji radi tamo, dakle apeli da se smanji potrosnja nisu blef, zaista vode nema. Ali ne vredi. A, onda tamo, u kamenjaru gde je voda doslovce kao zlato... pa sto da ne. U Grckoj gde sam poslednji put bio, konobarica iz kafica sto puta na dan izlazi da bi zatvorila slavinu posle nekog... ljude boli uvo i to je to. Zato zeton i cao.
Odgovori