Grčka
Re: Grčka
Kakva je beše situacija sa gorivom tj. sa pumpama u Makedoniji? Svuda je dobro ili su neke pumpe za izbegavanje? Posle dugo vremena bi trebalo da idem svojim kolima, pa sad moram i o točenju goriva da razmišljam. 

Ako neko slucajno ide dole preko Bugarske, s obzirom da su ogromni redovi na Gradini, da bi prosli preko Strezimirovaca, morate da pokazete Grcki QR kod jer je taj prelaz samo za tranzit kroz Bugarsku (nemaju doktora da proverava testove i eventualno propisuje karantin). Prelaz kod Bosilegrada radi normalno, put s Vlasine je odlican i predeo je prelep, pa ko ne zuri...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Na ivici sam da rezervisem Sivotu. Zelim tamo da odem vec godinama ali nikako. Sad koliko je to pametno, ne znam ni sam, ali ono... jednom se zivi. Daleko je, ~950km. Je l bio neko ?
Mi smo bili pretprosle godine. A i jos neki clanovi fouma
Sta te interesuje?
viewtopic.php?f=30&t=939&p=905024&hilit=Sivota#p905024

viewtopic.php?f=30&t=939&p=905024&hilit=Sivota#p905024
Poslednja izmena od ljuba u 10 Jul 2021, 12:03, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Onako generalno, rupa kapiram da nema, barem ne previse, jer se stize autoputem maltene do same Sivote, je li tako ? Mozda uz obalu ...ljuba napisao: 10 Jul 2021, 11:52 Mi smo bili pretprosle godine. A i jos neki clanovi foumaSta te interesuje?
Bile keva i sestra pre par godina a i ovo sto kupim sa neta, trebalo bi da je sve super tamo.
Makedonija 60kmh i nema problema.
Prevoz je manje više OK, kroz Makedoniju je bilo zeznutije i sam ulaz u Grcku onda kuda smo mi išli. Sve u svemu ja bio relativno zadovoljan putem. Nisu 3 prsta ali nije bas nenormalno daleko:)
Generalno je OK, bas standardna Grčka. Lepa priroda, plaze onako nisu loše. Bez auta si naravno kao bez nogu
Po lokalnim putevima gužve vikendom onako ima ih, preko nedelje OK..
Generalno je OK, bas standardna Grčka. Lepa priroda, plaze onako nisu loše. Bez auta si naravno kao bez nogu

Pa sve je OK. Ne znam kako da opisem. Nije ludo fantasticno, a nije ni lose. Zavisi sta trazis. Imas i izdvojene manje plazice sa po restoranom imas i vece. Imas i dugacku pescanu plazu (valjda) 40km dalje. Za iznajmljivanje camca pod obavezno posto su lokalna ostrvca i njihove plazice prilicno lepe. Nas je malo smorilo uzbrdo/nizbrdo i same lokalne plaze koje su prilicno nikakve. Mada smo imali apartman sa bazenom i tu smo se nauzivali i jednu ok plazu na peskomet. Bilo dobro drustvo, uzeli par puta camac i mi smo se jako dobro proveli… E da jedna jako dobra pekara i jedan OK giros i par restorana. Mesto je malo.. Cene su isto tako bile prihvatljive
Prvi Lidl i veca (jeftinija) mega samoposluga 30km dalje…

meni su najgora ta mesta uzbrdo nizbrdo i kad do plaza moram da palim auto da bih isao na neku lepsu i vecu plazu dok ima ljudi koji uzivaju u tome pa za tih 10 dana predju km vise nego sto su iz srbije do tamo presli, jedan drugar maltene ne gasi auto kad je na moru, sto do plaza sto popodne tj uvece do drugih mesta za setnju.
Ove godine me mrzi da se bakcem sa trajektima a toliko mi se ide opet na neko ostrvo a i nemam previse odmora pa sam uplatio smestaj u Prevezi.
Plan mi je da se vozam Lefkada (po treci put) a na gore Vrahos, Parga i Sivota.
Jonsko more je najlepse, ima mali milion plaza.
U sustini sam odabrao Prevezu zbog toga sto su cene smestaja korektne i realnije od udarnih mesta tamo i lokacije. Sve je manje vise tu (Sivota doduse na malo vise od dva sata ali ne smeta).
Plan mi je da se vozam Lefkada (po treci put) a na gore Vrahos, Parga i Sivota.
Jonsko more je najlepse, ima mali milion plaza.
U sustini sam odabrao Prevezu zbog toga sto su cene smestaja korektne i realnije od udarnih mesta tamo i lokacije. Sve je manje vise tu (Sivota doduse na malo vise od dva sata ali ne smeta).