Grčka
Re: Grčka
Koji "prst" ima lepse plaze Kasandra ili Sitonija? Imate li preporuku za mesto kao "bazu", a da ne mora mnogo da se vozi do lepsih plaza koje su obicno van naseljenih mesta. Idemo verenica i ja, pre svega na odmor i izgled plazem/mora mi je na prvom mestu (prethodni put smo bili na Kefaloniji, ali mi je jasno da ne moze izgledati tako) i da ne mora mnogo da se vozi, kao na Kefaloniji/Lefkadi. Pozeljno je da ne bude prevelika guzva i da moze uvece gde da se proseta / ode na veceru, cisto da ne bude bas neko penzionersko mesto gde nema nikakvog sadrzaja uvece.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Sitonija.programer napisao: 10 Jul 2021, 17:46 Koji "prst" ima lepse plaze Kasandra ili Sitonija? Imate li preporuku za mesto kao "bazu", a da ne mora mnogo da se vozi do lepsih plaza koje su obicno van naseljenih mesta. Idemo verenica i ja, pre svega na odmor i izgled plazem/mora mi je na prvom mestu (prethodni put smo bili na Kefaloniji, ali mi je jasno da ne moze izgledati tako) i da ne mora mnogo da se vozi, kao na Kefaloniji/Lefkadi. Pozeljno je da ne bude prevelika guzva i da moze uvece gde da se proseta / ode na veceru, cisto da ne bude bas neko penzionersko mesto gde nema nikakvog sadrzaja uvece.
Baza Nikiti.
Za drugu stranu mozda je najbolji Sarti, tamo nisam bio ali cujem da je ogromna guzva, vetar uvek duva itd.
Neka sredina je Vurvuru.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
+1 s tim da mislim da je Neos Marmaras bolja baza jer je na sredini lepše strane poluostrva.
Tu smo verenica i ja bili pre par godina. Jesmo se vozali svakog dana ali do sat u jednom pravcu. Put je odličan, neopterećen, bilo nam je baš lepo a Neos je ja mislim malo bolji za uveče od Nikitija. Mada nisam bio tamo ovo je educated guess.
@Day Walker je sad bio u Nikitiju pa ima sveže info.
Mi se vratili iz Vrahosa i sa Lefkade. Vrachos je super za baš lenj odmor što smo i hteli. Ima plaža u blizini a Vrachos plaža je super. Široka, dugačka, nema gužve. Mislim da je bolja baza od Sivote za koju su nam rekli da je lepa samo na slikama.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Tu smo verenica i ja bili pre par godina. Jesmo se vozali svakog dana ali do sat u jednom pravcu. Put je odličan, neopterećen, bilo nam je baš lepo a Neos je ja mislim malo bolji za uveče od Nikitija. Mada nisam bio tamo ovo je educated guess.
@Day Walker je sad bio u Nikitiju pa ima sveže info.
Mi se vratili iz Vrahosa i sa Lefkade. Vrachos je super za baš lenj odmor što smo i hteli. Ima plaža u blizini a Vrachos plaža je super. Široka, dugačka, nema gužve. Mislim da je bolja baza od Sivote za koju su nam rekli da je lepa samo na slikama.
Poslednja izmena od Uroš S. u 10 Jul 2021, 19:22, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Može, moja žena ulazi ili na nemačku ličnu ili grčku boravišnu. Pasoš više ne nosi...meidling napisao:Jel moze na SRB-MK granici da se udje sa evropskom licnom kartom ili mora pasoš da se pokaze?
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
- Uroš S.
Tako smo i mi. Stotinak dnevno u proseku
još sa onim drljavim Civicom starim tada 22 godine
kad se setim jbt sad ne bih smeo tim autom van Beograda, mi ubili 2800km za 10 dana.

Hvala momci! A mozete li napisati koje su dobre/lepe plaze? Znam samo za mega portokali. I jel moze da se parkira bilo gde uz put, kao na Lefkadi? Vidim da za mega portokali ima kao neki kruzni deo, pretpostavljam da se tu parkiraju. Izbegao bih te voznje preko 40-50min ako je moguce, evetualno jedan dan da odem i to je to.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Evo u ns je exit. Aktivirali su sva moguca pauk vozila, nose kao ludi non stop, vidis po 3 4 kamiona idu jedan za drugim, nose mahom strane i tablice van ns. Ne kazem da nisu nepropisno parkirali ali eto da ne bude da je ovde nesto drugacije kad je turizam u pitanju.pankoz napisao: 27 Jun 2021, 17:55 Jbm ti Pargu i onu ludnicu za naći mesto za parkirati automobil.
Nema šanse da ne budeš u prekršaju.Kakav li je tek haos u jeku sezone?
Skinuše sinoć meni i drugaru tablice,kao i još na desetine drugih automobila.
Inače,ovo mi je prva kazna za nepropisno parkiranje za 25+ godina vozačkog staža i morala je baš biti u Grčkoj da mi dodatno zakomplikuje život.
Pošta ne radi Nedeljom tako da tek u Ponedeljak plaćamo harač i preuzimamo tablice.IMG_20210627_102204.jpg
Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока
Za parking je tad (2018) bilo super i ja sam bio bas pozitivno iznenađen, jer sam vozio spusten bravo koji je po Beogradu svuda kacio, tamo sam normalno išao do plaža.programer napisao:Hvala momci! A mozete li napisati koje su dobre/lepe plaze? Znam samo za mega portokali. I jel moze da se parkira bilo gde uz put, kao na Lefkadi? Vidim da za mega portokali ima kao neki kruzni deo, pretpostavljam da se tu parkiraju. Izbegao bih te voznje preko 40-50min ako je moguce, evetualno jedan dan da odem i to je to.
Konkretno se za plaže ne sećam, devojaka je bila zadužena za to ali mi smo svaki dan negde cunjali, u suštini za sat vremena ti odeš sa kraja na kraj. Reče mi sad koleginica da pored orange beach ima neka nova top, zove se na M
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
- Uroš S.
Nama se baš svidela Klimatarija i tamo smo često išli. Agios Nikolaos ili tako nešto slično.
Moje mišljenje je da ti je glupo na Sitoniji da sediš na jednoj plaži. Priroda je lepa. Ima svašta. Jedino ako baš nećeš da voziš, ali meni je to bilo baš lepo, ranojutarnja vožnja sa otvorenim šiberom i prozorima, uveče u sumrak isto. Krivudav lep put sa lepim pejzažima. To mi pola doživljaja.
Toroni je lep bili smo jedan dan, Porto Koufo, ima ih tu još.
Moje mišljenje je da ti je glupo na Sitoniji da sediš na jednoj plaži. Priroda je lepa. Ima svašta. Jedino ako baš nećeš da voziš, ali meni je to bilo baš lepo, ranojutarnja vožnja sa otvorenim šiberom i prozorima, uveče u sumrak isto. Krivudav lep put sa lepim pejzažima. To mi pola doživljaja.
Toroni je lep bili smo jedan dan, Porto Koufo, ima ih tu još.
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Hvalagazza napisao:Može, moja žena ulazi ili na nemačku ličnu ili grčku boravišnu. Pasoš više ne nosi...meidling napisao:Jel moze na SRB-MK granici da se udje sa evropskom licnom kartom ili mora pasoš da se pokaze?
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Volvo XC90 II D4
Grčka
Išao sam na Santorini prošle sedmice, avionom iz Bg-a. Za sam ulazak u avion su tražili plf i dokaz o vakcinaciji/testu, ali niko nije očitavao QR kodove ili slično, samo bace pogled. Isto tako i u Grčkoj kad sam sleteo, samo što su me, sa nekoliko ostalih sa leta, izdvojili na testiranje. Nekih max 5 minuta sve traje.
Posle obilaska najvažnijih stvari na Santoriniju, bili smo par dana u Perissi, manjem mestu. Čisto more, normalne cene, crni pesak i što me najviše iznenadilo, totalno drugačiji grci od onih na koje sam navikao sa tri prsta. Jako opušteni i baaaaš ljubazni ljudi, na dnevnom nivou i u svakom delu mesta. Verovatno ću se vratiti jednom tamo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posle obilaska najvažnijih stvari na Santoriniju, bili smo par dana u Perissi, manjem mestu. Čisto more, normalne cene, crni pesak i što me najviše iznenadilo, totalno drugačiji grci od onih na koje sam navikao sa tri prsta. Jako opušteni i baaaaš ljubazni ljudi, na dnevnom nivou i u svakom delu mesta. Verovatno ću se vratiti jednom tamo.
Sent from my iPhone using Tapatalk