Registracija vozila
Re: Registracija vozila
covek kaze menjao pretprosle godine a napisali su zamucena ne znam na osnovu cega oni to cene kako treba da izgleda, ako gledaju kroz posudu onda to itekako moze da ih slaze jedino ako izvlace spricem recimo ili necim drugim onda ok ali po meni ovo je sve drkanje naroda i nigde ne pise da i to gledaju, treba jasno odrediti stavke koje se traze i to da svaki tehnicki ima okaceno da se vidi pa onda na osnovu toga se pripremis pa dodjes a ne ovako mislis kao sve ti je ok na autu a onda nadju nesto za sta nisi imao pojma da ce kontrolisati a neretko je to neka budalastina isto primer od danas coveka vratili jer nije imao onaj poklopcic na bravi suvozacevih vrata, oni su napisali da fali cilindar brave a taj auto, kao i mnogi, uopste nema opciju otkljucavanja vrata kljucem sa desne vec samo sa leve strane, eto koliki debilizam i nepoznavanje nekih osnovnih stvari a to nije bilo tesko proveriti.
takodje citam da se i dubina sare pneumatika meri pa je covek "pao" za 0,1mm, tipa treba da bude min 1,5 on imao 1,4mm
takodje citam da se i dubina sare pneumatika meri pa je covek "pao" za 0,1mm, tipa treba da bude min 1,5 on imao 1,4mm
Nije sad toliko bitno da li je menjano skoro, nego da li je to znak da je instalacija naceta, nesto popustilo, cevi korodirale?
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja koliko znam treba da mere vlagu, a ne šacometrija izgleda makroskopski
vlagu da ali ovo nije merenje vlage, bar ne pise tako na papiru nego samo zamucena kociona tecnost, zato i kazem koji je to debilni fazon
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nije covek pao zbog0.1mm sare, nego vozi skroz celave gume. To jeste bezbednost u saobracajy.
Poklopac brave vec nije.
Poklopac brave vec nije.
Stanje kočione tečnosti je na spisku provere, tačnije u tabeli i (trebalo je) sprovode se već 10tak godina na tehničkom pregledu.
Meni nisu nikada to gledali pa ni sada nedavno ali to ne menja činjenicu da je provera deo spiska kontrole.
A gume su odavno, mislim da ima jedno 30 godina definisane da se mere sa dubinom šare od minimalno 1,60mm u najtanjem delu.
Nije to ništa novo.
Ako se takve stvari kontroliišu ja mislim da je to dobro.
Meni nisu nikada to gledali pa ni sada nedavno ali to ne menja činjenicu da je provera deo spiska kontrole.
A gume su odavno, mislim da ima jedno 30 godina definisane da se mere sa dubinom šare od minimalno 1,60mm u najtanjem delu.
Nije to ništa novo.
Ako se takve stvari kontroliišu ja mislim da je to dobro.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da li i dalje tehnički važi 30 dana?
TapaT
TapaT
- Grujic
- Moderator
Ma poenta je kako su izmerili 0,1mm.
Deseti deo milimetra je fina merna oprema, ne znam šta koriste
p.s. Ako jeste u pitanju 0,1mm
Deseti deo milimetra je fina merna oprema, ne znam šta koriste

p.s. Ako jeste u pitanju 0,1mm
Ne moraju da mere, sve gume imaju TWI pa se jasno vidi ako je guma potrošena.
Imao sam jedan tehnicki u Poljskoj, i dva u DE, gde sam prisustvovao jednom, i ovo sto citam ovde deluje dosta neverovatno, mislim da nam ni oni na zapadu nisu ravni.
Ono sto znam provereno je da u DE auto ne mora da bude cist.
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
Ono sto znam provereno je da u DE auto ne mora da bude cist.
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
provera vlage u kocionom ulju je ok ali to nisu nikad merili i vlaga je jedno a zamucenost ulja nesto drugo i to se ne moze izmeriti.
za gume se slazem da treba da mere dubinu sare, 0,1mm su vrv merili digitalnim sublerom sta znam.
evo jos jednog primera....

ajde ovo sve ostalo ok ali zar nisu na tehnickom duzni da ti usteluju farove posto su napisali losa usmerenost ja to ne mogu da znam dok ne odem na teh da provere onim aparatom i uvek su mi oni stelovali po potrebi kad hoce da se cimaju i kad uopste gledaju to, ja sam ih par puta sam terao da mi provere i usteluju.
ovo neporpisna boja svetla je zbog xenona, navodno svetlo mora biti zuckaste boje a cime oni sad to mere i odreduju boga pitaj, rekao bih šac metoda
sve u svemu mislim da je sve ovo drkanje od tehnickog do tehnickog i da nije svuda ista prica kao sto je bilo i u prvom talasu kad su krenuli po novom.
za gume se slazem da treba da mere dubinu sare, 0,1mm su vrv merili digitalnim sublerom sta znam.
evo jos jednog primera....

ajde ovo sve ostalo ok ali zar nisu na tehnickom duzni da ti usteluju farove posto su napisali losa usmerenost ja to ne mogu da znam dok ne odem na teh da provere onim aparatom i uvek su mi oni stelovali po potrebi kad hoce da se cimaju i kad uopste gledaju to, ja sam ih par puta sam terao da mi provere i usteluju.
ovo neporpisna boja svetla je zbog xenona, navodno svetlo mora biti zuckaste boje a cime oni sad to mere i odreduju boga pitaj, rekao bih šac metoda
sve u svemu mislim da je sve ovo drkanje od tehnickog do tehnickog i da nije svuda ista prica kao sto je bilo i u prvom talasu kad su krenuli po novom.
Poslednja izmena od OMP u 13 Jul 2021, 23:11, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
Sada ne smeju ništa, al je glavni paradoks da ja nisam mogao da nađem tehnički koji to radi kao zasebnu uslugu.
Na jednom su mi rekli da mogu da urade al da naplate kao ceo tehnički, a LAV auto je jedini imao to kao stavku u cenovniku usluga
Edit: da su pametni pa da uvedu neku uslugu predtehničkog
Na jednom su mi rekli da mogu da urade al da naplate kao ceo tehnički, a LAV auto je jedini imao to kao stavku u cenovniku usluga
Edit: da su pametni pa da uvedu neku uslugu predtehničkog

pa to je glupo da gledaju nesto sto ja sam ne mogu da popravim a ni mjastor, ne znam ko moze da mi usteluje farove sem tehnickog pregleda, mozda ima i u servisima ali nisam vidjao, mozda u ovl.
usluga predtehnicki ne bi bila dzabe, sad placati jos i to pored ovih vec jakih cena tehnickog pregleda mi je malo glupo jer sigurno to ne bi kostalo 500din, rebnuli bi i tu 2 crvene sigurno.
na zapadu koliko ja znam auto servisi tj garaze su te koje kontrolisu auto pre tehnickog pregleda, oni imaju tacan protokol tj stavke kao i tehnicki pregld i istim redosledom gledaju i čekiraju, tako mi pricao jedan lik koji se bas time bavio u CH u nekom servisu, pokazivao mi i slike tog spiska po kom on ide i gleda i bukvalno stiklira sta je ok a sta nije i onda na kraju ta garaza isposavi racun koliko sve to kosta ako hoces kod njih da popravljas pa ti gledas dal ti se isplati ili ne, zato kola koja nisu isplativa da se srede za mfk i mogu da se pazare jeftino tamo
usluga predtehnicki ne bi bila dzabe, sad placati jos i to pored ovih vec jakih cena tehnickog pregleda mi je malo glupo jer sigurno to ne bi kostalo 500din, rebnuli bi i tu 2 crvene sigurno.
na zapadu koliko ja znam auto servisi tj garaze su te koje kontrolisu auto pre tehnickog pregleda, oni imaju tacan protokol tj stavke kao i tehnicki pregld i istim redosledom gledaju i čekiraju, tako mi pricao jedan lik koji se bas time bavio u CH u nekom servisu, pokazivao mi i slike tog spiska po kom on ide i gleda i bukvalno stiklira sta je ok a sta nije i onda na kraju ta garaza isposavi racun koliko sve to kosta ako hoces kod njih da popravljas pa ti gledas dal ti se isplati ili ne, zato kola koja nisu isplativa da se srede za mfk i mogu da se pazare jeftino tamo
Da li gledaju ispravnost klima uređaja
Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока