Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Inzaghi »

Niste svesni sta se desava po autoputu ovih dana.

Ne pricam ja o guzvi kada je veliki broj pa je i nemoguce. Nego sto su bezobrazni/ne znaju/umorni.

Juce jedan vozi preko Beske, nema nikog oko nas, 110 levpm, video tablu radovi, iako pise da je za 1km na kocnicu u mestu, ne konstatuje da blicam da se pomeri desno, nego istrazuje.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja sam u Srb vozio od 19. do 23. sata u cugu, a ima ih koji voze i duze, tako da je to specificno mentalno stanje.
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

ftj napisao: 16 Jul 2021, 08:35 Ne da je bahato nego je npr. u nemackoj i zakonom zabranjeno a volimo da se pozivamo kako je tamo.

Kad se meni tako nesto desi ja volim da pustim da me prodje i onda mu se nabijem na 10 cm od branika i sve vreme ablendujem da se malo digne tenzija. Da malo okusi svoju medecinu sto bi rekli.
Ja slicno razmisljam, ali mislim da je zdravije da ukljucimo levi zmigavac i opustimo se.

Nemam problem da se sklonim ili cak obidjem sa desne strane, ali kad naidjes na kolonu jedino sto ti preostaje je strpljenje.

Inace, kolone levom trakom vidim da su tipicne i za zagreb. Bukvalno 10km od grada krece isto kao kod nas, iako je desna poluprazna.

I niko nije blicao do izlaska iz grada, pogledam superb bg tabli u retrovizoru. Valjda se obradovao sto vidi bg table.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slazem se, u sustini i ja najčešće samo udarim levi migavac i onda najčešće shvate da ako im se baš žuri treba da idu u desnu traku.
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Ja baš nisam agresivan sa takvima koji zajašu levu, ne nabijam im se u branik, ne blicam kao lud... Ako vidim da desno nema nikoga blicnem jednom, dvaput, pretpostavim da se čovek zagledao, ne gleda u retrovizor ili šta već, ali ako ne odreaguje na blicanje obiđem ga desnom. Ako je kolona i desno, odnosno nema gde da se skloni, ne blicam, šta mu ja mogu kad nema gde.

S druge strane, ne vozim levom trakom osim kad obilazim nekoga, a kad sam u levoj i imam nekoga ispred sebe koga hoću da obiđem i od koga sam brži, potpuno ignorišem te što mi se nabijaju u branik i blicaju kao manijaci. Imaju slobodu da me obiđu sa desne strane (što ne mogu) ili zaustavnom ako žele baš. Ako su baš dosadni, i ako mi baš smetaju (noć) povremeno pipnem kočnicu da mu zasijaju stop svetla i da malo oladi. A najjače mi je kad taj koji blica kao sumanut ostane iza mene nakon što se raziđe kolona, tj. taj blicač ostane na tipa 130kmh, ja nastavim nešto brže od njega.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Preksinoc na praznoj magistrali vozim opusteno 90-100kmh, stize me fiat tipo sa rastelovanim farovima, tj. prvo nisam ni video koji je auto, jer se retrovizori automatski zatamnjuju, ali ne vidim nista ne retrovizore i osvetljava mi kabinu u autu, sto kaze ftj dacu mu da okusi svoju medicinu i necu ugasiti duga kad me obidje.

Obidje me i iako se relativno brzo udaljavao jer je vozio recimo 120-130, poceo je da pali sva 4 migavca, verovatno da mi da do znanja da mu smetam sa dugim svetlima i da ih ugasim, onda je poceo da koci i da usporava, kada je usporio i ispod 80 onda sam ga obisao, naravno pokusao je da mi ne dozvoli, uzalud.

Nakon toga je malo vozio iza mene i blicao, eto vise mu se nije zurilo izgleda.

Jednostavno ima ljudi koji aktivno traze konflikt u saobracaju da lece neke svoje komplekse i frustracije.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ivan napisao: 16 Jul 2021, 12:46 naravno pokusao je da mi ne dozvoli, uzalud
Sta ti je zivot kad' imas makinu... ;)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ako ti je samo to zapalo za oko, ok. :)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Oko voznje levom trakom, ako mogu ja da te preteknem po desnoj strani onda nemas sta raditi u levoj. Tako jednostavno je to.

Ali vidim da vas stresiraju stvari koje su ovde u Slo na zalost svakodnevnica, posebno kad je malo veca guzva, sta je skoro uvek.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Pa nije bas jednostavno. Ja sam krenuo da preteknem, Mile iza mene, pa Vasa, a ti nailazis i blicas. Mozes da prodjes desnom Mileta i Vasu, ali moras i da se vratis, jer je u desnoj neko koga svi preticemo.

E sad ko je od nas najbrzi, videcemo kad svi bez nerviranja prodjemo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Al najbolje je sto vecina ljudi cak i na automobilskom forumu toga nije svesna.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pa vidi se šta se dešava u desnoj traci, nije to zid. Blicam onda kad je u levoj niz automobila koji se kreću par kmh brže od onog koji je u desnoj a nalazi se pm daleko. X puta mi se desilo, maltene uvek na potezu od aerodroma do NBGD, da ovaj ispred ne reaguje pa predjem u desnu i obidjem 4-5 automobila pa se vratim u levu i prodjem tog kojeg su tako grupno obilazili.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:

Post od Inzaghi »

U sustini svi pricamo o voznji na autoputu van grada.

Danas je lik u smeru ka Nisu (stranac naravno) vozio oko 100 km/h jedno 10km i napravio nevidjenu guzvu i kolonu. Pritom je bilo nekoliko puta mesta da se pomeri. Vozi dobar noviji auto. Umor jeste problem, ali i spora voznja izaziva probleme.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Vladapetr napisao: 16 Jul 2021, 20:24 Pa vidi se šta se dešava u desnoj traci, nije to zid. Blicam onda kad je u levoj niz automobila koji se kreću par kmh brže od onog koji je u desnoj a nalazi se pm daleko. X puta mi se desilo, maltene uvek na potezu od aerodroma do NBGD, da ovaj ispred ne reaguje pa predjem u desnu i obidjem 4-5 automobila pa se vratim u levu i prodjem tog kojeg su tako grupno obilazili.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Koji ispred ne reaguje? Automobil neposredno ispred tebe?
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:

Post od Inzaghi »

U vecini slucajeva prvi pravi problem. Sto je i logicno :mrgreen:

Ali kasnije neki nastave isto tako.
Odgovori