Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Registracija vozila

Post od Saša »

OMP napisao:ma ok je da vidi ali sta njega briga koje su meni greske na autu i dal je zapamtio neku staru gresku, ako mi ne svetli check engine sta ima da bode obd? a i da svetli opet mi je nebulozno da to treba da gledaju i cackaju
Pa ne sme da pusti neispravam auto. To je i cela poenta tehničkog pregleda.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Pa nije auto koji ima ogrebotinu na haubi neispravan

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ne sme da pusti neispravan auto to se slazem ali neispravan samo u smislu bezbednosti, sta je problem sto mi je hauba druge boje, sto mi cuknuto krilo, sto mi fali poklopac na felni ili za kuku za slepanje, sto mi fali maska oko maglenke i sl. druge gluposti, vrati zbog kocnica, signalizacije, celave gume, upravljckog mehanizma ali nemoj da me jebes za gluposti aman
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Vi tražite razum i logiku u ovoj situaciji? Ovo je teško bezumlje koje akuelni režim želi da nametne stanovništvu.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Saša napisao:
OMP napisao:ma ok je da vidi ali sta njega briga koje su meni greske na autu i dal je zapamtio neku staru gresku, ako mi ne svetli check engine sta ima da bode obd? a i da svetli opet mi je nebulozno da to treba da gledaju i cackaju
Pa ne sme da pusti neispravam auto. To je i cela poenta tehničkog pregleda.

Greska na obd ne znaci automatski i stvarnu neispravnost

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pa tako to ide. Napolju će te vratiti ako imaš gume koje nisu fabrička dimenzija. Potpuno nove, savršeno bezbedne ali... nije fabrički predviđena dimenzija i ćao, ne možeš proći. Počnite da se navikavate na to.

Imaš zapisane greške - to sugeriše na neku potencijalnu neispravnost. Idi reši to pa dođi, da nemaš više nikakve greške. Ćao.

Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

A šta se radi ako neko ima izmešten OBD ili zamnjen onaj priključak za neki drugačiji?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pa ništa, ili ćeš mu reći gde je (dati adapter), da završi tu stavku pregleda, ili će on tamo čekirati na listi da auto nije prošao tu stavku... Ili, ako se već glupiraš, može i to okarakterisati kao nedozvoljenu izmenu na autu, pa opet nećeš proći. Vrlo verovatno.

Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Može li se registrovati bez zadnjih lonaca?
(samo su cevi od DPF-a sa fabričkim topovima na krajevima)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Saša napisao: 22 Jul 2021, 18:40 Pa tako to ide. Napolju će te vratiti ako imaš gume koje nisu fabrička dimenzija. Potpuno nove, savršeno bezbedne ali... nije fabrički predviđena dimenzija i ćao, ne možeš proći. Počnite da se navikavate na to.

Imaš zapisane greške - to sugeriše na neku potencijalnu neispravnost. Idi reši to pa dođi, da nemaš više nikakve greške. Ćao.

Što bi se reklo, porediš frogs i grandmothers :)

Naravno da pojam greška, kao takav nije jedinstven.

Sigurno da nije isto greška ABS sistema, i npr greška modula za unutrašnje osvetljenje.

Pa čak ni check engine čuvena lampica ne mora da ih se tiče ako su izduvni gasovi ok.

Za izmešten OBD se mora dati adapter ako je OBD dijagnostika obavezna, prosto...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ma možemo mi teoretisati do sutra. Ako je neko u pravilniku po kom oni moraju da rade napisao: "Ne sme da svetli check engine/MIL lampica niti da auto u memoriji ima upisane greške" - ćao/zdravo, padaš na tehničkom. Ovde tražiti logiku i isterivati mak na konac nema smisla.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Učlanite se na forum.ctpv.rs i pratite. Videćete kakve nebuloze se traže, šta sve pada na pamet ovima na tehničkom da zezaju i mnogo toga još...
To za obd im je obavezno za vozila registrovana posle nekog datuma. Time očitavaju temperaturu i broj obrtaja motora, što im treba za procenu izduvnih gasova. Oni se mere ali nisu eliminatorna stavka.
Kod onih koji nemaju obd, tj kod starijih kola, guraju neku sondu u otvor za merač nivoa ulja. Pisali su da se dešavalo da uguraju sondu previše, pa je radilica dohvati i namota. Šta se posle dešava, ne znam.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Naravno da ima, najlakse je cutati i pustiti da nas driblaju.

Do sada je vise pita dokazano da i samo dizanje galame nekada da efekta, tako da i ovo pisanje po forumima i portalima itekako ima smisla.

Dare, zar nije taj forum zatvorenog tipa?

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Jeste ali u smislu da admin mora da odobri registraciju. Mene su primili kao korisnika usluge, a ne kao radnika na tp. Kog ne mrzi, može da proba.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Saša napisao: 22 Jul 2021, 18:40 Pa tako to ide. Napolju će te vratiti ako imaš gume koje nisu fabrička dimenzija. Potpuno nove, savršeno bezbedne ali...

Nije tacno, ako menjas dimenziju tocka to ce se uredno upisati u saobracajnoj kao i bilo koja druga izmena tipa opruge, izduv, folije, spojleri itd. tako da to nije problem. Kukanje po forumima i fejsu i sl moze biti od koristi ali dok se nesto konkretnije ne uradi tipa izlazak na ulice i sl. slaba vajda no uvek ostaje nada da ce ovo malo olabaviti kroz neki mesec
Odgovori