Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Re: Grčka

Post od meidling »

@Superb III Jel znas mozda gde moze u Gevgeliji ili Dojranu da se uradi PCR test?Treba mi pri povratku iz Grcke za ulaz u Srbiju?

Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Koje vam je prosečno vreme na relaciji Bg - Solun vožnja preko dana? Google maps pokazuje između 7 i 9 sati kad odaberem određeni datum i vreme, verovatno tad računa prosečan saobraćaj za taj dan u nedelji, ali ne znam da li uračuna i čekanje na granici.

Ako sam dobro pohvatao iskustva po netu, na našoj se čeka dugo, a na Grčkoj se prolazi brzo. Ovo pitam, jer gledam gde da noćim u povratku. Radije bih u Solunu, nego negde u MK, ali ne po cenu da posle vozim 11-12 sati u cugu.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

meidling napisao: 25 Jul 2021, 19:02 @Superb III Jel znas mozda gde moze u Gevgeliji ili Dojranu da se uradi PCR test?Treba mi pri povratku iz Grcke za ulaz u Srbiju?

Ne znam. Ja sam isao prema Lefkadi prema Bitola.Tamo nije bilo nikakvog mobilnog tima. Nisam siguran kako je prema Evzoni ili Dojran. Znam da je bio neki punkt na granici za testiranja, ali kako priznaju i brzi testovi i PCR i potvrda da si se oporavio od kovid, stvarno ne znam dali taj mobilni tim jos uvek je tamo. Ako hoces da uradis to u Skopje mogu ti predloziti gde , mada stvarno je glupo da vam Srbija trazi PCR test sa letovanje za ulazak u zemji.
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Meni treba za ćerku koja ima austrijski pasoš. Pronadjoh na netu da se moze uraditi na graničnom prelazu al mi neproverena informacija.Moze i Skopje i ako znas neki restoran u blizini a gde ima parkinga Slika

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Pogledaj SAT patrolu, čini mi se da je Alvirović pričao na kojim pumpama mogu da se odrade testovi. Čini mi se da može i na onoj Okta poslednjoj u MKD tj. pre graničnog prelaza Evzoni.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

danas se ovde proneo baš jak trač da je datum novog lokdauna 15. avgust. brojevi puno rastu i sve je moguće, mada mislim da je opcija da zatvore grčku na panagiu kada je cela zemlja u hedonističkom transu dosta nezamisliva, to je političko samoubistvo za micotakisa a on je populista. mozda pre prvi ponedeljak posle panagije, to pada upravo 16.8.
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

meidling napisao: 25 Jul 2021, 19:55 Meni treba za ćerku koja ima austrijski pasoš. Pronadjoh na netu da se moze uraditi na graničnom prelazu al mi neproverena informacija.Moze i Skopje i ako znas neki restoran u blizini a gde ima parkinga Slika

Nikob je security agencija koja je iskoristila situaciju sa koronom i otvorila i labratorija/bolnica Nikom medikal (ili tako nesto):) . Moj predlog ti je Sistina koja je najveca privatna bolnica u MK ima veliki parking i granici sa elitnim restoranom Den i Nok odma pored reke Vardar. Isto tako Zan Mitrev clinic je isto tako velika privatna bolnica i ima parking kao i Sistina i u blizinu ima dosta restorana. Isto postoje i druge labratorije koje prave testove. Cene testova kao i vreme cekanja ne znam posto stalno se menjaju, uglavnom pojeftinuju(trebaces to da proveris na net). Kada budes bio u Skopje ako imas bilo kakvu potrebu od neku pomoc da se snadjes nesto pisi mi u PP , dacu ti moj mob br pa cujemo se. Pozdrav
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Superb III napisao:Kod nas Ministerstvo za zdrastvo, tj skine za 1 min, sa neta ne moras nigde da ides. Kod vas ne znam.
Lako je meni za vas makedonce,nego me interesuje gde se ta potvrda vadi u Srbiji i koja je to procedura?

Poslato sa Huawei P40 lite pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Grčka

Post od Ji 4Tze »

programer napisao:Koje vam je prosečno vreme na relaciji Bg - Solun vožnja preko dana? Google maps pokazuje između 7 i 9 sati kad odaberem određeni datum i vreme, verovatno tad računa prosečan saobraćaj za taj dan u nedelji, ali ne znam da li uračuna i čekanje na granici.

Ako sam dobro pohvatao iskustva po netu, na našoj se čeka dugo, a na Grčkoj se prolazi brzo. Ovo pitam, jer gledam gde da noćim u povratku. Radije bih u Solunu, nego negde u MK, ali ne po cenu da posle vozim 11-12 sati u cugu.
Pre pandemije se stizalo dosta brzo, iz BGa, zavisi od čekanja na granici ali čiste vožnje ovako nekako:
Tri sata do Preševa
Sat i po kroz MK
Sat do Soluna (i manje, zavisi koji deo Soluna gađaš).
Spavanje je izgubilo smisao s novim putem kroz MK.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sve zavisi od organizacije i spremnosti da neko provede neplaniranih 2-3h čekanja na granicama. Brat pre neki dan 12h u putu sa Sitonije, a nije da je imao neki izbor.

Mi smo spavali u Đevđeliji na putu za Pelion jer smo krenuli oko 17h iz Beograda, sutradan lagano posle doručka ka destinaciji sa sve jednom kafe pauzom i ručkom usput.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ti si car sto si uopste krenuo na Pelion u ovoj situaciji.
Ne daj Boze nesto da se desi, dok izadjes iz one vukojebine...
Kakvi su putevi, je l ti se raspao auto ?
Kada sam onomad isao do Portarije, to je bila tuga. 2015. bese.
Kojim si putem isao preko ?
Da li si setao levo desno po plazama (znam je prava avantura doci sa plaze na plazu).
A da je prelepo prelepo je, to se ne dovodi u pitanje.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

meidling napisao: 25 Jul 2021, 19:55 Meni treba za ćerku koja ima austrijski pasoš. Pronadjoh na netu da se moze uraditi na graničnom prelazu al mi neproverena informacija.Moze i Skopje i ako znas neki restoran u blizini a gde ima parkinga Slika

Mozda malo kasno ali ovo mozes da iskoristis:
ВАЖНО

Малолетна лица (домаћи или страни држављани) старости од 12 до 18 година, могу ући у Републику Србију без негативног RT-PCR теста на присуство вируса SARS-CoV-2 или негативног Антиген FIA Rapid теста, односно без потврде о вакцинацији или потврде о прележаној болести, уколико у року од 48 часова од часа преласка државне границе, доставе територијално надлежном заводу за јавно здравље у Републици Србији RT-PCR тест или антиген тест на присуство вируса SARS-CoV-2, издат од стране референтне лабораторије Републике Србије.
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak- ... -za-ulazak
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

pankoz napisao: 26 Jul 2021, 00:25
Superb III napisao:Kod nas Ministerstvo za zdrastvo, tj skine za 1 min, sa neta ne moras nigde da ides. Kod vas ne znam.
Lako je meni za vas makedonce,nego me interesuje gde se ta potvrda vadi u Srbiji i koja je to procedura?

Pa mozda i za vas srbe otvoris sajt ministerstvo zdravsta i nadjes to sto trazis. Sigurno neces naci tu potvrdu na drugo mesto (ukoliko se izdaje) u Srbiji.
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Kod nas to ministarstvo nije izdavalo tu potvrdu,bar negde polovinom Juna ove godine,a da li se nešto promenilo to me jako zanima.
Nemoj da mešamo kako funkcionišu državne institucije u SMKD i Srbiji,jer niđe veze...

Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

pankoz napisao: 26 Jul 2021, 00:25

Uspeo da rešim. Izdaje se preko E-Uprave isto "digitalni zeleni sertifikat" kao i za vakcinisane, samo što u donjem delu piše datum kada se zaražen.

https://www.danas.rs/drustvo/digitalni- ... us-korona/
Odgovori