Registracija vozila
Re: Registracija vozila
Danas produzena registracija na gospodjinoj Z10.
Prosla tehnicki sa vidno ulubljenim krilom. Ne znam sta su kontrolisali jer je ostavljen ujutru i pokupljen popodne. U medjuvremenu zavrsili tehnicki. Ukupan ceh 18700 za polisu sa trecim premijskim stepenom.
Prosla tehnicki sa vidno ulubljenim krilom. Ne znam sta su kontrolisali jer je ostavljen ujutru i pokupljen popodne. U medjuvremenu zavrsili tehnicki. Ukupan ceh 18700 za polisu sa trecim premijskim stepenom.
pa ako amss nema opremu a znam za jos 5 ili 6 tehnickih pregleda da nisu gledali preko obd onda ili taj pravilnik ne vazi ili ...??? cak se nigde nije ni pominjalo u medijima da ce to trebati ni sad ni kasnije...zasto bi sad neko isao na tehnicki gde se to trazi kad moze da ide tamo gde ne traze, mislim nije bitno i nije to nista strasno ali eto kad ne moram zasto bih davao da mi neko prcka po obdljubitelj napisao: 05 Avg 2021, 19:03 Pa verovatno da taj što ti je rekao nije obučen (čitati stručan da bude kontrolor) niti ima opremu i meni je logično da će tako nešto da kaže.
A pravilnik je ovde na forumu kačen ranije, mrzi me da tražim.
Kao što sam napisao sama ideja uvodjenja jedinstvenog standardizovanog OBD priključka je da stanje sistema koji kontrolišu emisiju izduvnih gasova bude očitavano na tehničkom pregledu, tako je svuda u svetu.
I pre uvodjenja obavezujućeg standarda za OBD svaki proizvodjač je imao neki svoj tip konektora i protokola pa nije moglo da se čita univerzalnim aparatom.
OBD je još krajem 80tih uveden kao takav, poznatiji kao OBD 1, pa OBD 2 uveden 1996. kao standardan za sve proizvodjače isti konektor.
JOŠ 2 godine odložena primena, isto kao i izduvni gasovi.
Ni za izduvne gasove po novom nemaju svi tehnički opremu.
Svako bira kod koga če na tehnički, odgovor na dilemu zašto bi neko negde išao ili ne bi išao...već smo utvrdili da svaki tehnički samostalno procenjuje i radi po svom osećaju šta je ispravno a šta je neispravno, šta treba da pregleda/ vrati ili ne treba da pregleda/ ne vrati i tako to.
Ovde gde ja godinama unazad idem na tehnički niti imaju OBD skener, niti imaju kompjuter sa autodata ili sličnom bazom, niti imaju ikoga sa znanjem jezika, niti ih to nešto tangira. Važno je da se zakazuje, čeka na red, traje sve 40 minuta i kasa se puni odmah
E da važno je da je auto opran i lep na slikama...šta je dole iz kanala se ne vidi i ne snima
Ni za izduvne gasove po novom nemaju svi tehnički opremu.
Svako bira kod koga če na tehnički, odgovor na dilemu zašto bi neko negde išao ili ne bi išao...već smo utvrdili da svaki tehnički samostalno procenjuje i radi po svom osećaju šta je ispravno a šta je neispravno, šta treba da pregleda/ vrati ili ne treba da pregleda/ ne vrati i tako to.
Ovde gde ja godinama unazad idem na tehnički niti imaju OBD skener, niti imaju kompjuter sa autodata ili sličnom bazom, niti imaju ikoga sa znanjem jezika, niti ih to nešto tangira. Važno je da se zakazuje, čeka na red, traje sve 40 minuta i kasa se puni odmah

E da važno je da je auto opran i lep na slikama...šta je dole iz kanala se ne vidi i ne snima

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ako neko sazna da li gledaju nivelaciju farova iz kabine nek napise ovde (ili je dovoljno samo da budu centrirani kako treba).
Sad mi nije jasno ovo oko zadnjeg stakla. Gledaju ili ne? Da znam da li da popravljam prskalicu zadnje sajbne?
I jos jedna stvar. Da li je bitno da klima bude ispravna (duva hladno) ako je auto ima?
Cuo sam i da farovi moraju biti bespekorni pa ih mozda valja ispolirati ako su matirali.
Sad mi nije jasno ovo oko zadnjeg stakla. Gledaju ili ne? Da znam da li da popravljam prskalicu zadnje sajbne?

I jos jedna stvar. Da li je bitno da klima bude ispravna (duva hladno) ako je auto ima?
Cuo sam i da farovi moraju biti bespekorni pa ih mozda valja ispolirati ako su matirali.
Možda i dubinsko da se uradi, da se ne uvrede kontrolori ako je prljavo unutra 
Kaže drugar koji radi na tehničkom da je bitno ono što se vidi na snimku a to je ispravna signalizacija, neće niko testirati motoriće da li rade a prskalice i brisace više ne kontrolišu jer su dobili dopis da malo olabave po tom pitanju
Ovo za klimu mi je hit, ne vidim zašto bi morala da bude ispravna, možda je vlasnik auta alergičan pa ne želi da mu klima radi

Kaže drugar koji radi na tehničkom da je bitno ono što se vidi na snimku a to je ispravna signalizacija, neće niko testirati motoriće da li rade a prskalice i brisace više ne kontrolišu jer su dobili dopis da malo olabave po tom pitanju

Ovo za klimu mi je hit, ne vidim zašto bi morala da bude ispravna, možda je vlasnik auta alergičan pa ne želi da mu klima radi

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Iskoce ovakvi naslovi pa ne znas u sta da verujes 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sto ne odes i pitas gde si radio do sad, mozes i telefonom. Sad gledaju da li je i rezervoar pun, pa ako nije... 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Da li imas mirisljavu jelkicu ili ne i da li su patosnice ciste. 
Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Svakakvih bisera je bilo prvih dana po netu, definitivno su svi olabavili samo eto negde mozes da sretnes onog ko ce ti gledati trapove dal su ok negde nece ili ce ti meriti dubinu sare na gumi a negde nece, definitivno ono sto je sigurno kod svih znamo sta se gleda: Kocnice, signalizacija, pojasevi, brisaci i prskalice napred, prozori, gasovi, trap(kako gde), dubina sare guma (kako gde) , oprema u gepeku i kuka za slepovanje (kako gde) i to je koliko ja znam, sve ostalo mogu da gledaju ali ne i da zezaju zbog toga, to je iz dosta primera u zadnjih nekoliko dana/nedelja, normalno podrazumeva se broj motora, sasije kao i plocica i da auto kao i ranije nema nekih bitnih ostecenja i nedostataka na karoseriji i sl.
Прошле недеље продужена регистрација за БМВ 730и, Е38, 1994. годиште, 160/218 кв/кс, бензин-гас, атестиран, све са техничким 49.600 динара. Технички преглед обављен раније тј. 03. јула, по цени од 4.000 динара. Реатест плинског уређаја 6.500 динара.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nešto razmišljam, na tehničkom mi nisu tražili atest TNGa.
TapaT
TapaT
Јер пише у саобраћајној, а они само провере уређај
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
koji je fazon sa ovom cirilicom kad pisete, mnogo zamara za citanje plus su i sitnija slova?
Meni su slova ista. Ne razumem kako te zamara citanje? Zbog malih slova ili...?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Sprda se OMP, on je poslednji ko bi se žalio na nečitke postove 
Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.