Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Grčka

Post od dragvorl »

gazza napisao: 07 Avg 2021, 21:19
dragvorl napisao:
gazza napisao: 07 Avg 2021, 18:03 Šta tačno? Jeftinije su nego bilo gde u EU. Sad što smo mi golje je druga tema.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Jeftinije nego u Bugarskoj, Rumuniji, Madjarskoj? :think: Tesko mi je da poverujem u to bas.
Da, jeftinije ako se poredi proizvod istog kvaliteta. S obzirom da takvog nema u zemljama koje si pomenuo. Grčka ima mnogo bolju pekarsku industriju od ove 3 (i mnogih drugih)

Necu da kazem da je netacno, ali u najmanju ruku sumnjiva tvrdnja. No dobro, nema ni veze.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

nije poenta dal smo mi golje ili nismo, ja i da lezim na parama stvari za koje smatram da ne vrede toliko opet ne bih placao.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

A šta konkretno u dobroj grčkoj pekari ne vredi te pare?

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

glupo je da polemisemo na tu temu, stvar je ukusa a i principa , ako je tebi sve to povoljno i lepo nemam nista protiv.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Ja ne polemišem, stvarno me zanima šta ne vredi te pare. Ali nije da će Grčka da propadne ni spanakopita da zagori ako ne odgovoriš.

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja bez 10-12 evra iz pekare nikad nisam izašao u Gr, a nije da su ti prozivodi (iako dobri) svemirska industrija što se iz tvojih srbomrzačkih komentara stalno latentno provlači.

Ja idem krajem meseca pa ću da vidim cene krajem sezone kakve su, al pekare su mi uvek bile u sećanju kao jezivo skupe gde god sam bio.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Apsolutno se slažem. Skupo a proizvodi upitnog kvaliteta. Što je najgore nikad ne piše na engleskom šta je šta...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A kod nas piše? :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kog đavola su vam toliko bitne pekare gde god? Mene je u Grčkoj najviše žuljalo koliko nemaju pojma da spreme ribu, od tolikog mora.

Sumanuta rasprava, svako ima prava da formira cenu kako hoće i koliko smatra da njegov proizvod vredi. Lično nisam stekao utisak da je Grčka nešto naročito skupa zemlja.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I meni je takav utisak za ribu, jednostavno ne mogu da je spreme kao u cg ili hr.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Za dobru ribu mora dobra preporuka. Nas su slali "na kraj sveta" da jedemo dobro. I jeli smo.
Po ovim turističkim lokacijama se uglavnom prodaje riba iz uzgoja, smrznute lignje i sl.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

nidza napisao: 08 Avg 2021, 00:19 Kog đavola su vam toliko bitne pekare gde god? Mene je u Grčkoj najviše žuljalo koliko nemaju pojma da spreme ribu, od tolikog mora.

Sumanuta rasprava, svako ima prava da formira cenu kako hoće i koliko smatra da njegov proizvod vredi. Lično nisam stekao utisak da je Grčka nešto naročito skupa zemlja.
Nisu bitne pekare nego generalno i paušalno lupetanje na ovoj temi, čemu se evo pridružio i jedan moderator ad hominem kvalifikacijom drugog člana. Stvarno bi razmislio da li bi se lečio kod nekoga kome je to što neko misli da su grčke pekare mahom dobre srbomrzački komentar.

Za ribu je tačno, pod uslovom da jedete u taverni opšteg smera pa spremaju red cvekle, red suvlakija red pomfrita pa red brancina - gde najviše vole da spale i sasuše ribu na prejakoj vatri.. To valjda niko ne radi ni u Cg i Hr, gde odete u dobru konobu kad vam se jede riba. Nadam se da diskusija neće otići u pravcu da takve nema u Grčkoj ili da je riba, sa 45e/kg, preskupa u poređenju sa Jadranom. Ali ajd da vidimo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Jel te zaista loži kad nastupiš tako sa visine, pa pljucneš po glupim i tupim koji te okružuju? Kad tako u jednom potezu razbiješ predrasude i zablude nas koji ne kapiramo tako očigledne stvari, jel zaiskri oko od uzbudjenja? Malo zaigra dah?

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Nisam bio u Grčkoj od 2014., sticajem okolnosti išao sam na druga mora, ali poslednji put kad sam bio činiolo mi se dosta skupo, a posebno te pekare. Sad bih baš voleo da odem da povučem paralelu sa Nemačkom, kontam da je dosta jeftinije...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Mi nismo ni ušli u pekaru ove godine.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Odgovori