Registracija vozila
Re: Registracija vozila
treba da se resetuje servisni interval, nece ti zbog toga praviti problem sigurno. Ima fora kako da se resetuje, nesto drzis auto na kontaktu sa kocnicom i nekim dugmetom zaboravih ali moze da se iskopa po netu ili odi do nekog majstora neka resetuje
Edit.
probaj ovo.....
A code 82 error means that you may need to go for an oil change. However, if you want to reset this error, do the following:
1. Put the ignition to ON position to get all electronics to work, but the car does not crank up
2. The code 82 will flash, but you should wait till the display shows the mileage
3. Toggle across to where it says oil
4. Now put your foot on the break, and press and hold the trip button, and you will hear an alert.
5. Switch off the car, and then turn it back on-the error should have gone away.
Edit.
probaj ovo.....
A code 82 error means that you may need to go for an oil change. However, if you want to reset this error, do the following:
1. Put the ignition to ON position to get all electronics to work, but the car does not crank up
2. The code 82 will flash, but you should wait till the display shows the mileage
4. Now put your foot on the break, and press and hold the trip button, and you will hear an alert.
5. Switch off the car, and then turn it back on-the error should have gone away.
Probala sam pomocu nekog videa, nadjoh na youtube, stisne se menu dugme pa reset sa strane 2 puta dok ne pise 4 pa cifra 100 i onda opet menu, ali nije mi htelo, pisalo mi je 3 umesto 4 kao na videu...OMP napisao: 09 Avg 2021, 23:10 treba da se resetuje servisni interval, nece ti zbog toga praviti problem sigurno. Ima fora kako da se resetuje, nesto drzis auto na kontaktu sa kocnicom i nekim dugmetom zaboravih ali moze da se iskopa po netu ili odi do nekog majstora neka resetuje
Edit.
probaj ovo.....
Probacu ovaj tvoj predlog, hvala ti! Ako ne upali onda majstor...
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Juce kolegi proveravali na C klasi da li radi siber
Majko moja mila.....on pita cemu tu..kazu pa moramo da proverimo da li radi

Majko moja mila.....on pita cemu tu..kazu pa moramo da proverimo da li radi

И онда је лепо треба да им каже да ће их пријавити и ћао
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Zaboravio sam da spomenem prskalice farova....
Kapiram sta zelis da kazes ali da li ce sve u ovoj zemlji da se pretvori u cirkus, tuzakanje, prijave i slicno...
Kapiram sta zelis da kazes ali da li ce sve u ovoj zemlji da se pretvori u cirkus, tuzakanje, prijave i slicno...
Mora da se pretvori u tužakanje kad ne rade svoj posao kako treba, ako na xx tehnickih ne gledaju siber ili nesto drugo a onda se nadje neki pametnjakovic na nekom teh koji to gleda onda treba i prijaviti, tj. prvo zapretiti prijavom pa ako ne urodi plodom onda i prijaviti.
Juce odradio tehnicki na f30lci. Otvorio haubu, nesto gledao tamo, nemam pojma sta, kocnice na valjcima proverio, svetla prednja i zadnja i to je sve.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
U NS gledaju sledece (Carusso tehnicki), gledao sam (i na drugim vozilima isto):
- kocnice
-izduvne gasove
-signalizaciju i sirenu
-brisace i prskalice
-obaveznu opremu
-dizu prednji i zadnji kraj radi provere trapa
-pritisak u gumama i u rezervnoj isto
-broj motora
-vizuelna ostecenja - imam par sitnih tackica na soferci, to ne utice niti se smatra neispravnoscu
Takodje sta su jos radili:
-mere snop farova
-interval rada migavaca su merili (zasto, pojma nemam)
-da li su vrata spala
-podizaci
-svetla kabine
-pojaseve i naslovne za glavu
-lampom osvetljavaju oko diskova, kocnica i ostalo na trapu
Takodje muzika mi je bila pojacana i promenjena stanica na radiu, i klimu su dirali (namesteno bilo na 20 a ja zatekao 22 i pojacano duvanje).
Turirali su bukvalno na sekund tri puta i to je to.
Sad ne znam da li je sve to obavezno ili ne. Uglavnom trajalo je 35 minuta.
Ukupna registracija sa tehnickim koji je 6800 dinara me izasla 25.000 dinara za 307 1.6 HDI, 2007.
- kocnice
-izduvne gasove
-signalizaciju i sirenu
-brisace i prskalice
-obaveznu opremu
-dizu prednji i zadnji kraj radi provere trapa
-pritisak u gumama i u rezervnoj isto
-broj motora
-vizuelna ostecenja - imam par sitnih tackica na soferci, to ne utice niti se smatra neispravnoscu
Takodje sta su jos radili:
-mere snop farova
-interval rada migavaca su merili (zasto, pojma nemam)
-da li su vrata spala
-podizaci
-svetla kabine
-pojaseve i naslovne za glavu
-lampom osvetljavaju oko diskova, kocnica i ostalo na trapu
Takodje muzika mi je bila pojacana i promenjena stanica na radiu, i klimu su dirali (namesteno bilo na 20 a ja zatekao 22 i pojacano duvanje).
Turirali su bukvalno na sekund tri puta i to je to.
Sad ne znam da li je sve to obavezno ili ne. Uglavnom trajalo je 35 minuta.
Ukupna registracija sa tehnickim koji je 6800 dinara me izasla 25.000 dinara za 307 1.6 HDI, 2007.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Jedno pitanje, ako odvezem auto sa placa i tamo mi izdaju probne tablice (platim ih za jedan dan), a ne mogu da nađem ni jedan tehnički pregled u mojoj opštini koji bi mi odmah registrovao auto, već moram da zakazujem registraciju za 10 dana, da li posle tih 10 dana opet treba da idem da vadim probne tablice, ili postoji neka olakšavajuća okolnost?
Moras da vadis opet probne. Zar nema plac ugovor s nekim tehnickim da sve to obavi? Drugar je pre par meseci uzeo RAV4 s jednog placa u Pazovi i sve su mu odradili, tehnicki i sve papire, samo je isao po tablice odvojeno.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Prvo moraš da odradiš tehnički pregled da bi dobio probne tablice.Taj tehnički pregled ti svakako važi za registraciju vozila.Nešto mi ostalo u glavi da važi 3 dana,proveri to,tako da nema potrebe da ponovo radiš i plaćaš tehnički pregled.
Poslato sa Huawei P40 lite pomoću Tapatoka
Poslato sa Huawei P40 lite pomoću Tapatoka
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To mi cudno, pa poenta probnih je da auto mozes da dovezes do tehnickog, carine, itd
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Kupujem auto u Novom Sadu a opština je Ruma. Pitaću da li imaju s nekim tehničkim dogovor neki, ali ja koji god da sam u Rumi zvao, svi su zauzeti do 21. avgusta.
Da li bih mogao da obavim tehnički bilo gde (u ovom slučaju u Novom Sadu) a onda posle odem samo po tablice (koje su Rumske)?
Baš zakomplikovano bez potrebe...
Da li bih mogao da obavim tehnički bilo gde (u ovom slučaju u Novom Sadu) a onda posle odem samo po tablice (koje su Rumske)?
Baš zakomplikovano bez potrebe...
Kada se uzme auto u Jagodini, a ja sam u BGu, koja je procedura, moram da idem tamo da platim porez, pa onda opet da uzmem potvrdu i odjavim tablice?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Tehnički možeš da uradiš bilo gde u Srbiji, to nema veze sa registracijom i tablicama.
Možeš i u Novom Sadu kao i u bilo kom okolnom mestu.
Registraciju, tablice, saboraćajnu rešavaš u Rumi, tj tu gde ti je mesto prebivališta (za prvu registraciju, posle može opet bilo gde da se produžava).
Probne tablice važe onoliko dana za koliko si ih platio (jedan, 3 , 7, 12 itd) ali je to prilično skupa varijanta., mislim da je oko 50tak evra dnevna probna tablica, Proveri dobro cene.
Možeš i u Novom Sadu kao i u bilo kom okolnom mestu.
Registraciju, tablice, saboraćajnu rešavaš u Rumi, tj tu gde ti je mesto prebivališta (za prvu registraciju, posle može opet bilo gde da se produžava).
Probne tablice važe onoliko dana za koliko si ih platio (jedan, 3 , 7, 12 itd) ali je to prilično skupa varijanta., mislim da je oko 50tak evra dnevna probna tablica, Proveri dobro cene.