krle96 napisao: 11 Avg 2021, 19:01
Momčilo napisao: 11 Avg 2021, 18:56
krle96 napisao:ljubitelj napisao: 11 Avg 2021, 14:25
Tehnički možeš da uradiš bilo gde u Srbiji, to nema veze sa registracijom i tablicama.
Možeš i u Novom Sadu kao i u bilo kom okolnom mestu.
Registraciju, tablice, saboraćajnu rešavaš u Rumi, tj tu gde ti je mesto prebivališta (za prvu registraciju, posle može opet bilo gde da se produžava).
Probne tablice važe onoliko dana za koliko si ih platio (jedan, 3 , 7, 12 itd) ali je to prilično skupa varijanta., mislim da je oko 50tak evra dnevna probna tablica, Proveri dobro cene.
E super, jasno mi je. Hvala!
A kad odnesem sve te dokumente sa tehničkog i od kola u SUP u Rumi, koliko se čeka da bi mi oni izdali tablice otprilike?
Tablice mozes dobiti isti dan, saobraćajnu cekas nesto duže, ali imas potvrdu koja ti je zamena.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
E hvala, samo još jedno pitanje, celu tu dokumentaciju koju predajem i uzimam u SUPU (za registraciju), moram li ja lično predati ili može neko umesto mene?
Ja sam na tablice čekao u lokalnom MUPu oko 25 minuta, bile 2 stranke ispred mene, unutra je gotovo za oko 5-6 minuta dok provere papire i odštampaju potvrdu, ispotpisuje se, ostavi kontakt telefon...
Ugrubo, pola sata i tablice su u rukama.
Može i neko treće lice umesto tebe, napišeš sam (ili anagžuješ advokata, ali nema potrebe jednostavno je) Ovlašćenje za tu osobu, zatim ti lično i ta treća osoba odete na overu potpisa na tom Ovlađćenju kod nadležnog teritorijalno notara, platite taksu za overu, i onda to treće lice može tebe da zastupa pred MUPom-
MUP šalteri rade do 20h pon-subota a nedeljom (ne znam da li u svim opštinama) samo pre podne, barem bilo tako kod mog lokalnog.
Ja u MuP gledam da idem posle 18h uveče i još ako pada kiša ili loše vreme onda taj dan odaberem, obično kratko čekam da dodjem na red.
Za prvu registraciju bitno je da imaš kompletiranu dokumentaciju, da ne bude da čekaš red a onda da ti nešto nedostaje...
I sve u originalu treba da bude.