Beograd
Re: Beograd
Ruža vetrova na Vračaru histerical je povoljna, nema smrada od Vinče. Možda malo na gowna iz Višnjice.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Tako sam i ja čuo od drugarice iz susedstva no za svaki slučaj sam daljinski startovao Xiaomi air purifier.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Klima ne ubacuje spoljni vazduh nego vrti unutrašnji kroz unutrašnju jedinicu.Slayer napisao:Nocas posle ponoci oblak iz Vince je dosao do Vozdovca - prvo smo pomislili da se klima zapalila jer je krenula da ubacuje miris paljevine, bio je dovoljan izlazak na terasu da vidim o cemu se radi, blaga izmaglica se spustila na ulice i donela sa sobom onaj miris zapaljene plastike.... Zatvaranje prozora i vrata nije puno pomoglo jer se stan vec napunio a stipa za grlo i pluca.
Cuo sam da su prethodnih dana razliciti delovi grada bili pogodjeni ali nisam imao predstavu da je to ovako - stvarno nepodnosljivo... mi smo se nocas spakovali i otisli na selo dok ovo cudo ne prodje, ne znam sta bih radio da sam morao da nocim pod takvim vazduhom.
Nas lepi, zeleni Beograd
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Možda ima Ururu Sararu, ona ubacuje 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Sloboda Čačak ubacivala.
Ali da vidite taj sklop unutra i polugu kojom se otvaralo i zatvaralo mešanje sa spoljnim.... I koliko je prljavo to bilo.
Ali da vidite taj sklop unutra i polugu kojom se otvaralo i zatvaralo mešanje sa spoljnim.... I koliko je prljavo to bilo.
To je prozorski, sasvim drugačiji tip od split sistema koji se uglavnom koristi zadnjih 20tak godina.
i EI Niš je isto imao tu polugu, uostalom kao i sve takve klime koje su samo hladile.
i EI Niš je isto imao tu polugu, uostalom kao i sve takve klime koje su samo hladile.
Meni je pricao amerikanac koji zivi u pustinji(arizona) da njegova kucna klima mesa i spoljni vazduh. Pritom nije sigurno neko fensi resenje al svakako je 'fabricko' jer je to tamo osnovni servis poput vode.
Nije tehnički nemoguće, ali treba još jedno crevo koje ide napolje, a to naše klime nemaju. Nije to problem, bernuli to rešava, samo crevo u jedinici treba da završava u delu gde je niži pritisak, negde ispred ventilatora, gde usisava vazduh.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
U Americi se sasvim drugačije radi klimatizacija. Imam ja to u kući, centralni sistem sa rekuperacijom toplote i razvodom vazduha po prostorijama. Marka je Dospel.
Izmenjivač toplote sa ventilatorima i komandnom automatikom, izbacuje unutrašnji "prljavi" a ubacuje spoljni sveži uz razmenu toplote medjusobno.
Ali, to je prilično retko i kod nas po privatnium objektima a nije često ni u Evropi još uvek.
U javnim objektima i poslovnim zgradama se gotovo podrazumeva i često je deo klima komore tj centralne klimatizacije.
Priča je bila o kućnoj split klimi, i osim par vrlo ekskluzivnih poput ranije pomenute Ururu Sarare sve ostale ne mešaju nego vrte unutrašnji vazduh.
Izmenjivač toplote sa ventilatorima i komandnom automatikom, izbacuje unutrašnji "prljavi" a ubacuje spoljni sveži uz razmenu toplote medjusobno.
Ali, to je prilično retko i kod nas po privatnium objektima a nije često ni u Evropi još uvek.
U javnim objektima i poslovnim zgradama se gotovo podrazumeva i često je deo klima komore tj centralne klimatizacije.
Priča je bila o kućnoj split klimi, i osim par vrlo ekskluzivnih poput ranije pomenute Ururu Sarare sve ostale ne mešaju nego vrte unutrašnji vazduh.
Imao i neki Panasonic to ubacivanje, ne znam koliko efikasno tj efektivno.
Kad sam pre 19 godina kupovao klimu za kuću, bili su određeni modeli Carrier i Fujitsu split sistema koji su imali ubacivanje spoljnog vazduha. Ide još jedna plastična cev, ne sećam se da li prečnika 3 ili 5 cm.
Kao što ste već pomenuli, kod prozorskih je to standardno. Na poslu imamo Panasonic prozorske, može se podesiti do 30 % spoljnog vazduha.
U Americi većina ljudi koja živi u drvenim kućama koristi prozorske klime. Ne montiraju ih na prozor, već izrežu testerom otvor u "zidu" odgovarajućih dimenzija. Pošto je reč o zatvorenom sistemu, nema potrebe za specijalizovanim majstorom.
Kao što ste već pomenuli, kod prozorskih je to standardno. Na poslu imamo Panasonic prozorske, može se podesiti do 30 % spoljnog vazduha.
U Americi većina ljudi koja živi u drvenim kućama koristi prozorske klime. Ne montiraju ih na prozor, već izrežu testerom otvor u "zidu" odgovarajućih dimenzija. Pošto je reč o zatvorenom sistemu, nema potrebe za specijalizovanim majstorom.
Ђенерал Јанковић
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Postavili su novi semafor, trenutno trepće, na raskrsnici Bulevara i Deskaševe. Ne znam da li će tramvaj "Španac" uspeti čitav da stane između dva semafora 
Kada su krenuli da kopaju raskrsnicu Mileševske i Cara Nikolaja, očekivao sa kružni tok, ali q... Posle videh da je to "pjaceta", Trg Milene i Dragana... Bar je u S.Maškovića, na Trošarini, novi kružni.
--
Prethodnih godina su, po malo, farbali nezonirana parking mesta od Južnog Bulevara, pa ka G.Vučića i dalje ka Ustaničkoj. Pre neki mesec su iscrtali komplet jednosmerne po Lekinom Brdu
Pre neki dan su obeležili i Strumičku, od V.Ilića do Šumica. Ulica je bila baš široka. Sada vozim i gledam u retrovizoru, moj mali Zuki sa obe strane ima taman mesta kolike su mu "uši", odnosno sa retrovizorima je od linije (parkinga) do (središnje) linije, knap.
Plus su carski iscrtali jedno mesto na samom ulazu iz V.Ilića. Ukoliko neko parkira do ivice mesta, čini se da ga širi automobil ne može zaobići bez gaženja razdelne linije.
Ranije, tokom septembra su docrtavali zelene linije, u nezoniranim područjima, tako da postoji šansa da zona krene i dalje od G.Vučića.
TapaT

Kada su krenuli da kopaju raskrsnicu Mileševske i Cara Nikolaja, očekivao sa kružni tok, ali q... Posle videh da je to "pjaceta", Trg Milene i Dragana... Bar je u S.Maškovića, na Trošarini, novi kružni.
--
Prethodnih godina su, po malo, farbali nezonirana parking mesta od Južnog Bulevara, pa ka G.Vučića i dalje ka Ustaničkoj. Pre neki mesec su iscrtali komplet jednosmerne po Lekinom Brdu
Pre neki dan su obeležili i Strumičku, od V.Ilića do Šumica. Ulica je bila baš široka. Sada vozim i gledam u retrovizoru, moj mali Zuki sa obe strane ima taman mesta kolike su mu "uši", odnosno sa retrovizorima je od linije (parkinga) do (središnje) linije, knap.
Plus su carski iscrtali jedno mesto na samom ulazu iz V.Ilića. Ukoliko neko parkira do ivice mesta, čini se da ga širi automobil ne može zaobići bez gaženja razdelne linije.
Ranije, tokom septembra su docrtavali zelene linije, u nezoniranim područjima, tako da postoji šansa da zona krene i dalje od G.Vučića.
TapaT
Mene plaši i opamećivanje semafora. Sada sa na Dušanovačkom mostu ne pali odmah strelica za Ustaničku, čeka se.
A Strumička je svakako bila zakrčena parkiranim vozilima. Ceo BG će postati jedan veliki parking. I sva vozila će stajati
A Strumička je svakako bila zakrčena parkiranim vozilima. Ceo BG će postati jedan veliki parking. I sva vozila će stajati

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Jeste Strumička bila puna vozila, ali su ih dizali malo na trotoar
Nije bilo problema sa protokom, osim oko 4 ispred obdaništa, kada se mora obratiti pažnja.
U Ustaničkoj/Kruševačkoj su menjali semafore i dodali su semafor za skretanje levo na Dušanovački most, da se malo uvede red.
TapaT

U Ustaničkoj/Kruševačkoj su menjali semafore i dodali su semafor za skretanje levo na Dušanovački most, da se malo uvede red.
TapaT
Sjebase ovaj grad strateški