Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Re: Corona virus

Post od tlazar »

A170T napisao:
cozmo napisao:Vakcina radi super. Drugar (stariji, 65) sa zenom se zarazio na svadbi. Oboje su nevakcinisani. Otac njegove zene vakcinisan, nista nije fasovao iako je s njima non stop, a ni drugi vakcinisani koji su bili s njima u kontaktu. Njega bas sabilo, srecom nije za bolnicu, zena onako. Ako je bitno, vecina vakcinisnaih su sa AZ i Fajzer, koji su bili sa njima u bliskom kontaktu.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Vakcina radi super, samo šta je to "super" je pitanje. Moj otac je proklinje svakodnevno, sredio se za sva vremena. Danima sam pokusavao da ga odvratim od tog sranja ali dzaba.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Voleo bih da cujem sta se desilo.
Znam 50+ vakcinisanih, niko nikakav problem nije imao.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

cozmo napisao:Da, mislim da su to razjasnili. Da nisu striktno rekli ne trecoj dozi, vec da su prioritet vakcinacije siromasnih podrucja.

Veze nema. Kažu da je nepoznato i da ne treba eksperimentisati jer se ne zna šta radi treća doza. Posebno da se ne mešaju vakcine. Nigde reči o siromašnima. Ima objava mlađih od 7 dana.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

moze link?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Uroš S. napisao:
cozmo napisao:Da, mislim da su to razjasnili. Da nisu striktno rekli ne trecoj dozi, vec da su prioritet vakcinacije siromasnih podrucja.

Veze nema. Kažu da je nepoznato i da ne treba eksperimentisati jer se ne zna šta radi treća doza. Posebno da se ne mešaju vakcine. Nigde reči o siromašnima. Ima objava mlađih od 7 dana.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Pa nije bas:

https://www.google.com/amp/s/www.busine ... 21-7%3famp

World Health Organization officials on Monday said the world would look back "in shame" at countries pursuing booster doses for COVID-19 vaccines while other nations were still unable to shield their most vulnerable.

"The priority now must be to vaccinate those who have received no doses and protection," Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO's director-general, said at a press briefing.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

ikac2000 napisao:Objavljeno je da vakcina stiti 60ak procenata od zarazavanja, a posle samo uz lake simptome.

Koliko sam pratio, vecina zarazenih sa vakcinom je bila duze vreme u zatvorenom, pa su pokupili vece kolicine virusa inicijalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nista to nije preliminarno, a studija je radjena na osobama starijim od 50 godina. Pricam za UK. Uglavnom stariji ljudi, 70, 80. U mladjoj populaciji daleko je efikasnija, Fajzer i AZ preko 80 peocenata. Duze traju antitela kod mladjih, brze se stvaraju. Naravno i tu ima zarazavanja uz te blaze simptome, ali u bolnicama su samo matori ljudi.

Inace moj kolega s bivseg posla, em avaks, em nije verovao u koronu - 47 dana u Bataji. 21 kg smrsao, eno ga uci ponovo da hoda, bio tri nedelje na onom neinvazivnom respiratoru (srecom). Temp 10 dana oko 40. Unistilo ga skroz. Sad cim mu istekne to neko vreme posle oporavka, kaze trci na vakcinu.

Tipican primer, a covek daleko od.toga da je glup, ali eto, svetska zavera, masoni, iluminati, novi poredak, ne trebaju maske itd.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

nemam trunku empatije za takve.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Baš će da mu znači da se vakciniše odmah posle takvog toka bolesti.

Ljudi kao da misle da je vakcina lek, a ne preventiva.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

А шта ћемо са људима којима одбијају да дају вакцину јер имају неке дијагнозе, урођене мане итд?
Ево, моја жена има урођену ману и од малена је примила све регуларне вакцине, никад проблем, али сад ову нешто нису ради да јој дају.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

kako možeš to da porediš sa retardima koji neće da se vakcinišu iz idiotluka? naravno da postoje mnogi slučajevi gde je opravdano ne primiti vakcinu. mada iskreno sa nekoliko modela različitih vakcina danas u ponudi, broj stvarnih i opravdanih razloga je jako smanjen.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

tlazar napisao:
A170T napisao:
cozmo napisao:Vakcina radi super. Drugar (stariji, 65) sa zenom se zarazio na svadbi. Oboje su nevakcinisani. Otac njegove zene vakcinisan, nista nije fasovao iako je s njima non stop, a ni drugi vakcinisani koji su bili s njima u kontaktu. Njega bas sabilo, srecom nije za bolnicu, zena onako. Ako je bitno, vecina vakcinisnaih su sa AZ i Fajzer, koji su bili sa njima u bliskom kontaktu.

Vakcina radi super, samo šta je to "super" je pitanje. Moj otac je proklinje svakodnevno, sredio se za sva vremena. Danima sam pokusavao da ga odvratim od tog sranja ali dzaba.

Voleo bih da cujem sta se desilo.
Znam 50+ vakcinisanih, niko nikakav problem nije imao.

Izvinjavam se na kašnjenju.
Moj otac je dijabetičar na insulinu. Od kad je primio sinofarm došlo je do pogoršanja već postojećih bolesti koje je imao. 10-tak dana posle druge doze prvo su krenuli problemi sa povišenim krvnim pritiskom. Ti problemi sa pritiskom su postojali i ranije ali je uzimao lekove kada je osećao potrebu. Nakon sinofarma je dobio 5 različitih lekova za pritisak.

Dalje tu su problemi sa dijabetesom. Pre 2 godine je sa lekova prešao na insulin. Insulin je sam po sebi mnogo jači od lekova i dozira se prema planiranim poslovima u toku dana. Ukoliko ga čeka neki teži posao u toku dana uzme manju dozu, ukoliko ne onda veću i to je tako funcionisalo bez većih problema. Nakon sinofarma je izgubio kontrolu na neki način. Svaki mali posao uzrokuje veliki zamor, ukoliko se taj posao oduži dolazi do naglog pada šećera. Kada se do dogodi ako nema nečeg slatkog pri sebi može da se onesvesti.
Nije on bio u nekom sjajnom stanju ni ranije, ali nekako se sve otelo kontroli.

tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Zao mi je, nisam cuo do sada za takav slucaj.
Moja baba od 70+ god, 20tak na insulinu, kao redovnu terapiju ima nekoliko lekova za povisen pritisak primila je isto sinofarm i sve je u redu, nikakvo pogorsanje.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ovi moji sto su prelezali u decembru. Deda ima gusenja, i sad pokusava da se to nekako sanira, baba ima trombove po nogama.

Oboje su solidno, ali imaju posledice, koje sad pokusavaju da saniraju.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

gazza napisao:kako možeš to da porediš sa retardima koji neće da se vakcinišu iz idiotluka? naravno da postoje mnogi slučajevi gde je opravdano ne primiti vakcinu. mada iskreno sa nekoliko modela različitih vakcina danas u ponudi, broj stvarnih i opravdanih razloga je jako smanjen.
Ја не поредим већ питам. Ако јој ни једна вакцина до сад није штетила, зашто је ова против ковида проблематична?

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Možda zato što tako nauka funcioniše: ne kenja se o onome što ne znaš sa sigurnošću i nemaš dokaze. Znam, potpuno suludo kad se sve bitne informacije mogu naći sažvakane na YT klipovima, ali jbg naučnici su takvi.

Dakle, covid vakcina nije problematična nego nije dovoljno ispitana na rizičnim skupinama. Ogromna razlika.

Stare vakcine su tu jako dugo i testirane su, pored standardnih, i na svim ostalim rizičnim skupinama. Ove za Covid nisu, zato ih NE PREPORUČUJU rizičnim skupinama dok ih na takvom tipu pacijenata dovoljno ne ispitaju. Obrati pažnju na detalje koji nose smisao, NE PREPORUČUJU a nisu rekli ZABRANJUJU.
Kad nešto ne znaš sa sigurnošću, onda to naznačiš i takve proizvode ne preporučuješ i ne koristiš. Opet kontra YT znanja.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

BigMazzy napisao: 15 Avg 2021, 16:13
gazza napisao:kako možeš to da porediš sa retardima koji neće da se vakcinišu iz idiotluka? naravno da postoje mnogi slučajevi gde je opravdano ne primiti vakcinu. mada iskreno sa nekoliko modela različitih vakcina danas u ponudi, broj stvarnih i opravdanih razloga je jako smanjen.
Ја не поредим већ питам. Ако јој ни једна вакцина до сад није штетила, зашто је ова против ковида проблематична?
Zato što je to stanje svesti medicinske struke u Srbiji. Problem sa vakcinama ovde nije počeo sada nego pre više od 10 i više godina sa MMR vakcinama gde su deo problema bili i medicinski radnici. Doktorima i medicinskom osoblju nije trebalo ne samo davati prostor u medijima i na mrežama da šire budalaštine i neznanje, nego im se zahvaliti na radu u struci ako nisu vakcinisani po kredibilnom planu.

Ostavljati im da truju pacijente da je vakcina za nekoga problematična a da za to nemaju direktan i opipljiv dokaz je dno ove struke.
Zaključana tema