Corona virus
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Corona virus
Ja odem da primim vakcinu, kažu "ne može, idi kod alergologa", zbog alergije na antibiotik i anestetik. Kažu daće mi terapiju da pijem, par dana pre vakcine ili urbazon neposredno pred vakcinu. Kažem da znam više njih koji su primili, bez neke pripreme, a imaju alergiju na penicilin. "Ne, pomešao si nešto, ne sme..."
Pitam drugog doktora, kaže isto
Zakažem, sačekam tih mesec dana, odem kod alergologa, kaže žena: "Ne znam što te šalju ovamo. Primi šta hoćeš, osim Sputnika. Neće ti ni od njega biti ništa, ali ima neke pomoćne supstance slične anesteticima, pa...". I da, jedino uputstvo je da sedim u DZ sat po vakcini, za svaki slučaj.
Odem u DZ, doktorka me pita ko me je to poslao kod alergologa? "Nema potrebe. Da si kod mene došao, već bi bio revakcinisan"
I nastavlja: "Ne moraš sedeti sat vremena, odsedi malo, čisto da ti bude lakše, ali nećeš imati nikakvu reakciju."
Tako i bi. Nego, kako i kome verovati?
Svi se pozivaju na nekakva istraživanja.
TapaT
Pitam drugog doktora, kaže isto
Zakažem, sačekam tih mesec dana, odem kod alergologa, kaže žena: "Ne znam što te šalju ovamo. Primi šta hoćeš, osim Sputnika. Neće ti ni od njega biti ništa, ali ima neke pomoćne supstance slične anesteticima, pa...". I da, jedino uputstvo je da sedim u DZ sat po vakcini, za svaki slučaj.
Odem u DZ, doktorka me pita ko me je to poslao kod alergologa? "Nema potrebe. Da si kod mene došao, već bi bio revakcinisan"
I nastavlja: "Ne moraš sedeti sat vremena, odsedi malo, čisto da ti bude lakše, ali nećeš imati nikakvu reakciju."
Tako i bi. Nego, kako i kome verovati?
Svi se pozivaju na nekakva istraživanja.
TapaT
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
verovati doktorima koji su pozitivni prema nauci, naučnim dostignućima i etici svoje struke.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Je l ti prijatelju citas da njega setaju od lekara do lekara? Mislis da karakteristike koje si naveo ima iskljucivo neko ko bi mu dao vakcinu i ne bi mi dobar dan rekao? Svi ostali su zli lekari koji nisu pozitivni prema nauci, naučnim dostignućima i etici svoje struke? To je ostrascenost koja ide na drugu stranu!!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Jel znas ti gazzo, odakle je krenula prica o mmr vakcini?
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Mislim da je Italija.
Sistem vakcinacije kod nas je smejurija, dete kada vakcinises moras da uradis krvnu sliku, da ga neko pregleda a sada potpisujes da je sve na tvoju odgovornost, jesi li ok, jesam, je l te boli grlo, ne, jesi li alergican na nesto, nisam, evo ti vakcina.
Znaciiii... strasno.
Pri tome mozes da dodjes 5 puta, da dodjes na tudje ime, niko nista ne proverava.
Veze oni sa mozgom nemaju, zato i setaju Pedju ovako.
To su stvari koje su cinjenica.
Vakcinisan sam, da podsetim.
Sistem vakcinacije kod nas je smejurija, dete kada vakcinises moras da uradis krvnu sliku, da ga neko pregleda a sada potpisujes da je sve na tvoju odgovornost, jesi li ok, jesam, je l te boli grlo, ne, jesi li alergican na nesto, nisam, evo ti vakcina.
Znaciiii... strasno.
Pri tome mozes da dodjes 5 puta, da dodjes na tudje ime, niko nista ne proverava.
Veze oni sa mozgom nemaju, zato i setaju Pedju ovako.
To su stvari koje su cinjenica.
Vakcinisan sam, da podsetim.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ne potpisuješ da je bilo šta na tvoju odgovornost, ne izmišljaj. Potpisuješ saglasnost i da si upoznat sa svim detaljima oko vakcinacije.
Možeš 5 puta doći na tudje ime i za gomilu drugih stvari, ali zašto bi to iko sa gramom mozga radio? Najbolje da u domove zdravlja ubace čitače otiska prstiju ili neke naprednije tehnike za identifikaciju, čisto da bi mrsomudima smanjili manevarski prostor za teorije zavere.
1. broj autistične dece se nije smanjio, raste kao i svuda. Dakle, mmr nema veze sa autizmom
2. imali su epidemiju morbila od koje je stradalo mnogo dece.
Sada im je opet obavezna, ali iz dva dela. Posebno M, posebno MR.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Možeš 5 puta doći na tudje ime i za gomilu drugih stvari, ali zašto bi to iko sa gramom mozga radio? Najbolje da u domove zdravlja ubace čitače otiska prstiju ili neke naprednije tehnike za identifikaciju, čisto da bi mrsomudima smanjili manevarski prostor za teorije zavere.
Nije Japan, mislim da je u USA krenula priča ali Japan je najviše nayebao. Kad se digla frka oko mmr vakcine, skinuli su je sa liste obaveznih. Nakon 10-ak godina su dobili ove rezultate:nikaragva napisao:Japan?
1. broj autistične dece se nije smanjio, raste kao i svuda. Dakle, mmr nema veze sa autizmom
2. imali su epidemiju morbila od koje je stradalo mnogo dece.
Sada im je opet obavezna, ali iz dva dela. Posebno M, posebno MR.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
smiri se druže, od mene si dobio generički odgovor a on ne pokriva temu stručnosti/nestručnosti. nažalost ova struka je u debeloj banani po mnogo osnova a po meni je glavni problem što se do standardizovanog sistematičnog odgovora teško dolazi pa bude po principu šta ti zapadne. imam i ja gomilu takvih, negativnih iskustava ali isto imam i izuzetno pozitivne, da mi je infarkt u toku (bez najočiglednijih simptoma) otkrila vrlo mlada lekarka opšte prakse u domu zdravlja pravovremenom intervencijom tj dijagonstikom, isto tako sam ove godine ležao i na VMA i u dragiši i shvatio da nam je zdravstvo, kada šljaka, odlično - da su lekari i osoblje vrlo posvećeni i požrtvovani, naročito ako su mlađi. ali baš to slanje od specijaliste do specijaliste je rak rana, sam sam to preživeo ne jednom i ne želim to nikome, naročito u delikatnim situacijama.Ogi napisao: 15 Avg 2021, 21:18 Je l ti prijatelju citas da njega setaju od lekara do lekara? Mislis da karakteristike koje si naveo ima iskljucivo neko ko bi mu dao vakcinu i ne bi mi dobar dan rekao? Svi ostali su zli lekari koji nisu pozitivni prema nauci, naučnim dostignućima i etici svoje struke? To je ostrascenost koja ide na drugu stranu!!
I ja bih rekao da je Japan. No nebitno, svakako, kod njih se desilo to sto Vladepetr opisuje. Dakle, jedna ipak realno losa vakcina (izazivala meningitis vise od placebo + nekoliko smrtnih slucajeva) se na kraju ispostavila, hajmo reci, drasticno zdravija varijanta od totalne nevakcinacije koja je potom usledila. Sto nije opravdanje za tu konkretnu vakcinu.
Tako i danas. Ovo skrivanje slabe efikasnosti Fajzera (sto se i moglo ocekivati ako odziv u svetu bude los a mutacije dovoljno radikalne) ili skrivanje ovih nasih idiota jako jako slabe efikasnosti Kineza, samo doprinose nevakcinaciji. I da antivakseri konacno imaju neki suvisli netreceoko argument. Mada je meni to zapravo argument za vakcinaciju. Jer da se vecina vakcinisala i da su se drzale mere, bilo bi manje replikacija virusa, manje sansi za mutaciju i mozda lagano gasenje epidemije. Ali eto antivakseri smatraju da su pobedili jer se virus razmahao i vakcine slabo deluju. Super.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tako i danas. Ovo skrivanje slabe efikasnosti Fajzera (sto se i moglo ocekivati ako odziv u svetu bude los a mutacije dovoljno radikalne) ili skrivanje ovih nasih idiota jako jako slabe efikasnosti Kineza, samo doprinose nevakcinaciji. I da antivakseri konacno imaju neki suvisli netreceoko argument. Mada je meni to zapravo argument za vakcinaciju. Jer da se vecina vakcinisala i da su se drzale mere, bilo bi manje replikacija virusa, manje sansi za mutaciju i mozda lagano gasenje epidemije. Ali eto antivakseri smatraju da su pobedili jer se virus razmahao i vakcine slabo deluju. Super.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gleda vas korona verizja 

Na kraju moderna ispadne mnogo efikasnija od Pfizera sa ovom lanciom, a ni Jonson & Jonson se nije lose pokazala....

Na kraju moderna ispadne mnogo efikasnija od Pfizera sa ovom lanciom, a ni Jonson & Jonson se nije lose pokazala....
PS: Kada smo vec kod vakcinacije evo liste vakcina za Holandjane koje se preporucuju ako se putuje za Srbiju:
https://www.lcr.nl/Landen/Servi%C3%AB
https://www.lcr.nl/Landen/Servi%C3%AB
hepatitis A
Vakcinacija se preporučuje svim putnicima u ovu zemlju.
DTP
Vakcinacija se preporučuje svim putnicima u ovu zemlju.
Hepatitis B
Saveti za vakcinaciju su lični. Razgovarajte sa stručnjakom za medicinu putovanja ili medicinskom sestrom o tome da li vam je vakcinacija korisna.
Besnilo
U ovoj zemlji, besnilo se može pojaviti kod sisara. Izbegavajte kontakt sa sisarima. Razgovarajte sa stručnjakom za medicinu putovanja ili medicinskom sestrom o tome da li vam je vakcinacija korisna.
Krpeljni encefalitis
U ovoj zemlji (moguće) se javlja krpeljni encefalitis. Saveti za vakcinaciju su lični. Razgovarajte sa stručnjakom za medicinu putovanja ili medicinskom sestrom o tome da li vam je vakcinacija korisna.
Sto se tice samih infekcija, negde je sad postalo jasno, da ce one ici u talasima ciklicno neka 3 puta godisnje(2.5).24 sata potvrđeno 1.288
Jesenji, zimsko/prolecni, i letnji talas.
Izmedju ce biti vremena za pauzu i pripremu, neka 2 meseca.
Sadasnje vakcine tome ne doprinose znacajno, sto se vidi da talasi kako dodju tako i jenjavaju s vakcinom ili bez vakcine. Mere isto upitne, ako nisu uzasno rigorozne(Kina, Australija) ne menjaju znacajno tok desavanja....
Imam utisak, da u toku talasa vecina populacije bude izlozena, i da onda situacija bude mirna, dok toj vecini ne krene da jenjava taj privremeni imunitet od par meseci.
Da li ce se broj zrtava zaista smanjiti (kako vakcine obecavaju), i da li ce ovo postati neko stabilno i mozda prihvatljivo stanje, ostaje nam da sacekamo zimu da prodje.
Mozda se leti manje postrada zbog vitamina D, u slicnu zamku smo upali proslog leta, kada je delovalo da je virus proslost.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Dobices booster / trecu dozu 6 meseci posle druge i to je to. Izgleda da AZ, Moderna, pa cak i Dzonson rade malo bolje od Fajzera kod Delte. Cak se i Fauci nervira oko Fajzera, kao demantuje nesto da je Moderna bolja... ocigledno nije kod ovog soja. Ali svakako stiti i dobro je biti vakcinisan kako god. Evo, imam primer u okruzenju, gde je vecina primila AZ, i mozda dva fajzera ( od njih 10), bili na svadbi,dvoje nevakcinisanih prijatelja pokupilo, ostali nista, proslo je vec 8 dana. Ovo dvoje su dobili simptome drugi i treci dan. Jos jedan sa svadbe nevakcinisan sirio virus u malom prostoru na veselju. Toliko o efikasnosti vakcina. Vecina na svadbi srecom primili vakcine. Ispratili su pricu zbog kontakata. Srecom nisu teski simptomi za njih troje.
Ajd da dodam precizno brojeve:
8-AZ
2-Fajzer
Troje nevakcinisanih proverenih, jedan zarazen preneo na dvoje mojih prijatelja. Delta soj, dobili su rezultat iz lab.
Niko sa ova dva tipa vakcine nema simptome, 8 dana posle. Svi bili zajedno par sati, grljenje i to, veselje. Francuzi se inace deru i ovako, pa je aerosol leteo u ogromnim kolicinama.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ajd da dodam precizno brojeve:
8-AZ
2-Fajzer
Troje nevakcinisanih proverenih, jedan zarazen preneo na dvoje mojih prijatelja. Delta soj, dobili su rezultat iz lab.
Niko sa ova dva tipa vakcine nema simptome, 8 dana posle. Svi bili zajedno par sati, grljenje i to, veselje. Francuzi se inace deru i ovako, pa je aerosol leteo u ogromnim kolicinama.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Meni brat i snajka danas dobili rezultat, oboje pozitivni. Vakcinisani kinezom pre par meseci. Oboje samo imaju temperaturu i blagu malaksalost, pluća su im ok.
Temperaturu im je prvo par dana imao klinac (10 godina), sad njih dohvatilo.
Temperaturu im je prvo par dana imao klinac (10 godina), sad njih dohvatilo.
There are 10 kinds of people in the world:
Svi koji su dobili Sinofarm ce biti prvi na listi za trecu dozu. AZ je kasno krenula, meni je ovo tek treci mesec posle druge doze, odnosno 2 i po od kako krece druga doza da deluje, cenim da sam na nekom maksimumu sad sto se tice zastite. Ali negde krajem godine svakako treba proveriti stanje i ako je potrebno ici po trecu dozu, mada mislim da cemo do tada dobro da "iskontaktiramo" sa delta sojem kako god.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”