Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Corona virus

Post od dag81 »

Imali Covid pa se vakcinisali.
Vakcinisani nemaju potvrdjen Covid osim svih simptoma, takvih znam licno par i to tezi slucajevi ljudi 55+.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

vrlo me zanima statistika oboljevanja (vakcinisanih) od delte po tipu vakcine
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Kad vakcinisani? Sta znaci tezi slucajevi? Koliko je to par?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Da, @dag81 'ladno i ja. Obostrana upala pluca, d dimmer enorman, ali negativni. Kinez, astra zeneka. Samo dvoje sto znam su oko 40. Ostali preko 70. Mada, mali je svet, mozda su isti ljudi. A mozda i nije korona. Fajzerovane za sada sa blazim simptomima. Ali ih u poslednje vreme ne preskace bas mnogo.

Ja bih modernu za treću. Ali deluje da nema.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ne znam koliko pratite vesti, Izraelci su konstatovali veliki pad same zastote od zarazavanja, kao i simptoma, kako vreme tece posle Fizera.

Od velike zastite prvih meseci, reda 80 posto, do nekih 30ak posto posle 6 meseci.

Brijeve pisem po secanju, ali smisao je isti.

Takodje su konstatovali solidnu zastitu od smrti.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Da li je to do opadanja imuniteta ili što Fajzer slabo pokriva Delta soj?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pitanje je na mestu.
Mada su oni u isto vreme pred sobom imali i sveze vakcinisane i bajate, tako da verujem da je soj bio konstanta, dakle u pitanju je slabljenje imuniteta. To je moja intrperetacija, ako te bas zanima mogu da nadjem studiju.

Svakako je vezano za Deltu, ali to je sad realnost, stara korona je iskorenjena.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ovo za vakcinksane bas i nije tacno. Navedite tacno primer. Ja sam naveo, a imam i imena i prezimena i godista i tip vakcine. A evo i opet:

Dakle na svadbi je bilo 10 vakcinisanih od toga 8 AZ i dvoje Fajzer. Dvoje nevakcinisanih prijatelja je dobilo delta soj od jos jednog koji nije vakcinisan a bio je vec tad malo grogi. Simptomi - posle 3 dana. Svi si bili zajedno u zatvorenom, u direktnom bliskom kontaktu, glasni. Veselje, svi su se i pozdravili, grlili itd.

Dakle NIJEDAN gost koji je bio vakcinisan nije fasovao virus. Po vama, pola bi se zarazilo. Nevakcinisani su faosvali od nevakcinisanog.

Odlican primer, ispracen je u KCV, zato sto pokazuje delotvornost vakcine a i kako se lako siri delta soj. Svima je radjen uzorak (ovima koji su pozitivni).

Nosioc virusa 28 godina. Zarazeni 65 i 46 (musko i zensko).

Da li je neko.od vakcinisanih SAMO pozitivan, nije ispitivano. Niko nema nikakve simptome niti tegobe, evo proslo je vec skoro 10 dana.

Prijatelj od 65 godina ima malo jace simptome, srecom nema nista na plucima, ali vec par dana ga lomi, spava ceo dan, ima temp, malaksao je dosta.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

nidza napisao:Slika
Da, to je to, od 1 do 3 procenta vakcinisanih, kao sto je radjeno ispitivanje u KC Nis. Ovo se tacno uklapa u brojku da vakcina stiti u preko 90 procenata od hospitalizacije.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Cozmo ne prave izraelski naucnici studiju tako sto sednu u kafani, i prepricavaju koliki im se ortaka zarazilo na svadbi pre neki dan.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Pa, kud ces preciznije od toga. I kakve veze ima Izrae sa nama? Ama bas nikakve. Ovde imas 4 vacine u opticaju i nidje veze. To mozes samo za Fajzer u Izraelu da kazes. A niti znas starosne grupe niti nista.

Drugo, ovo je uradjeno ispitivanje jer drugar radi to sa KCV pa su uzeli kao neki reper jer je odicna stavka za pokazivanje efikasnosti vakcine. I znaju se starosne grupe i koje kakvu vakcinu primio i koliko godina ima. Po meni mnogo bolji reper i takve stvari ce se sad pratiti u tom istrazivanju koje drugar radi svo vreme. Kao sto saam naglasio, ispraceno je sve. Broj gostiju, starosna grupa, vakcine, duzina kontakta i ispraceni su kontakti svi ostali. Jedno mini ispitivanje ali odlican pokazatelj.

Zato je sve i ispraceno. Mogli su da testiraju i vakcinisane, ali po protokolu se ne testira niko bez simptoma osim na svoj zahtev.

U sustini jedva i cekam kada se to ispitivanje od 2020 uoblici do kraja. Neko predvidjanje je da ce kraj biti tek 2023. ako se iole sprovede vakcinacija kako treba.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ja sam vrlo pazljiv kad pisem nesto u ovoj temi, procitaj moj post jos jednom, pa onda se vrati da diskutujemo, to sto ti pises ama bas nigde ne spominjem.

Jos jedna infomracija iz neke trece studije, posto vecina nema pojma sta se dogadja je, da je, kolicina virusnig loada ili rasejanja kod Delte, reda 1000 puta veca. Dakle neuporedivo je zaraznija nega prethodni Kent soj, a da ne pominjem inicijalnu koronu, tako da sto se bar sirenja tice, imamo drugu igru trenutno.

Koga ne mrzi nek gugla, nemam vise zivaca da trazim studoje koje slabo ko cita :)
Ali bar da imate osecaj za desavanja i trenutno stanje.

Takodje Australija je sa Deltom, kako stvari stoje u losoj pozociji, i ne uspevaju da je ukrote, imaju rekordan brij mrtvoh pre neki dan, mali ali za njih je to znacajno u smislu stanja na terenu.

Jos jedna informacija Englezi imaju strategiju hde ocekuju da ce se ljidi napokon naviknuti na koronu i zato su sve pustili, nemaju vise nade da mogu da je rese drigacije, za sada ta strategija deluje da daje rezultate, ali zima kao i pojava novih varijanti su tu nepoznanica.

Eto ukratko, to nam je sto nam je.
Poslednja izmena od Bax u 17 Avg 2021, 09:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ja cu ti reci direktno istrazivanje iz Poseidona (koji se jedini i bavi time kod nas, iako su strana kompanija). Kod nas, za sada.

Originalni soj je radio 2 do 2,5 x. Delta soj TRENUTNO u Srbiji radi 4 do 4,5x. Dakle duplo vise od originalnog soja, Kent je bio na nekih 50 procenata od Alfa soja.

Ovo ti je za sada. Ako se nesto promeni, pisacu na temi.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Jeste to je solidno precizno sto si rekao, ali u konteksu geo progresije, to nije duplo nego za red velicina strmije, tako da ti nedostaje siri kontekst.
Jos jedan mali detalj inkubacija delte se ubrzala, pa i to jos dodaje denfa.

Mada sve u svemu ovaj trenutak nam daje nadu, koja ce se mozda materijalizovati na kraju ove godine.
Zaključana tema