Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Corona virus

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Našao sam podatak, kao što sam i napisao:
https://ourworldindata.org/grapher/isra ... untry=~ISR
Totalno nebitan podatak. Do februara nije ni moglo da se vakcinise mnogo, a prvo se islo na starije.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Inace, iskustvo sto se tice Fajzera. Ujna od supruge je bila zamenica nacelnice banje Melenci. Zbog manjka osoblja (iako je sad i pred penzijom), svi su radili i sa kovid pacijentima, radili su u ZR (i rade i dalje) na vakcinalnim punktovima. Svaki dan je u kontaktu sa masom ljudi, sto dok je bilo kovid odeljenje, sto na vakcinaciji, raznim dezurstvima i slicno. Primili su Fajzera tamo medju prvima, negde krajem Januara. Kontakt ima sa gomilom kolega, koji svakodnevno vidjaju i kovid pacijente.

Do sada - nista. Radila je sad i antitela, kaze ima ih u izobilju (za vakcinu mislim). Dakle da kazemo 7 punih meseci od druge doze. I sada su u kontaktu sa dosta pacijenata, a juce zbog nekog slucaja u Kamenici su svi testirani - negativni.

Prosto mi je cudno. Ili joj je organizam (iako ima 64 god, gojazna je dosta, ima i pritisak) adaptivan i otporan na koronu, ili stvarno maska (uvek nosi N95) i vakcine rade posao. Trece nema.

Radi na odgovornoj poziciji i preduzima sve mere zbog starijih ukucana (isto su svi vakcinisani).

Sto znaci da se i dalje ne zna tacan mehanizam oko korone. Do sada bi, s obzirom koliko je ljudi videla uzivo i u ordinaciji sa kovidom, trebala 5 puta da prelezi virus. Da dodam da je bilo slucajeva da se tek posle nekoliko sati kontakata sa vise pacijenata ustanovi da imaju koronu i slicno. Dakle - bas na izvoru virusa. Govorim samo o periodu posle druge doze vakkcine.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Do Februara je 60% populacije primilo bar jednu dozu, a ukupno do danas 67% (levi grafik):
https://ourworldindata.org/vaccination-israel-impact

Kako nebitan podatak, ako je 90% trenutno vakcinisanih to obavilo do februara? Objasni mi svoj komentar @Xepoj87 .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

cozmo napisao: 17 Avg 2021, 14:01 Sto znaci da se i dalje ne zna tacan mehanizam oko korone. Do sada bi, s obzirom koliko je ljudi videla uzivo i u ordinaciji sa kovidom, trebala 5 puta da prelezi virus. Da dodam da je bilo slucajeva da se tek posle nekoliko sati kontakata sa vise pacijenata ustanovi da imaju koronu i slicno. Dakle - bas na izvoru virusa. Govorim samo o periodu posle druge doze vakkcine.
Podgrevala je imunitet stečen vakcinom, ne vidim tu nikakvu misteriju. Sigurno ima ulogu i to što je odgovorna kako si je opisao i disciplinovana prema pacijentima i ukućanima, nije nikad dovela svoj imunitet do pucanja.

Vakcine rade, a u kombinaciji sa zdravim razumom i dobrom higijenskim navikama su jedini način da se ovo jeftino pregura.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Evo zanimljivog istrazivanja i kako vakcine ipak odlicno rade. Ulaz je bio odobren samo vakcinisanima i onima sa negativnim testom:

https://abc7chicago.com/covid-lollapalo ... /10946665/

At two weeks since the start of the music festival, the city is well within the timeline to see COVID symptoms develop and cases be able to be identified that can be linked to the event. Arwady said an estimated 385,000 people were there throughout the four day festival.

So far, only 203 attendees have tested positive for COVID-19, or about 0.05% of people who attended.

"The bottom line is, we've not see anything that has surprised us related to this Lollapalooza outbreak," Arwady said.

There were about 385,000 attendees, and roughly 90% were vaccinated, Arwady said.

"If we were more than 90% vaccinated as a city, as a country, we would probably be done with COVID," she said.

No hospitalizations or deaths have been linked to the fest.

Only 0.0004% of vaccinated attendees tested positive, and 0.0016% of unvaccinated attendees tested positive, Arwady said.

Ako kazu 90 posto vakcinisanih, znaci od 346500 njih zakacilo je 139 ljudi. Od preostalih 10 procenata, odnosno 38500 zakacilo je 62. Ogromna razlika.

Isto je bilo u NS za Exit, kada je Delta uveliko harala svuda po EU. Dakle, cak i 2 nedelje nakon Exita - nista. Cak je u nekim danima broj pozitivnih bio - NULA. Zanimljivo. A grad je bio pun stranaca. Ne tako kao sto je za Exit, ali opet dovoljno viska ljudi za sirenje korone. Medjutim - nista. Jer ipak su mogli da dodju samo vakcinisani i PCR negativni, festival traje 4 dana i u ta 4 dana tesko da su ovi PCR minus stigli da fasuju i rasire koronu.
Poslednja izmena od cozmo u 17 Avg 2021, 15:06, izmenjeno 1 put ukupno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

ftj napisao: 17 Avg 2021, 12:29 Bax se prvi nije vakcinisao a cudi se.
Kao da me pitas na slavi, kolika mi je plata ili koje su mi boje cega...
To je sadrzaj zdravstvenog kartona, privatni podaci.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ajde, ajde, ne izvrci sada, trubis ovde i ako se nisi vakcinisao, brisem te sa liste omiljenih likova sa foruma. :pardon:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Slika
2007 steve carell title role

Vidi 52 gosta gleda ovu temu u ovom trenutku, mozda je Gejc tu, pa prati ko se vakcinisao, ko nije...
Privatan podatak.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

cozmo napisao: 17 Avg 2021, 14:01 Inace, iskustvo sto se tice Fajzera. Ujna od supruge je bila zamenica nacelnice banje Melenci. Zbog manjka osoblja (iako je sad i pred penzijom), svi su radili i sa kovid pacijentima, radili su u ZR (i rade i dalje) na vakcinalnim punktovima. Svaki dan je u kontaktu sa masom ljudi, sto dok je bilo kovid odeljenje, sto na vakcinaciji, raznim dezurstvima i slicno. Primili su Fajzera tamo medju prvima, negde krajem Januara. Kontakt ima sa gomilom kolega, koji svakodnevno vidjaju i kovid pacijente.

Do sada - nista. Radila je sad i antitela, kaze ima ih u izobilju (za vakcinu mislim). Dakle da kazemo 7 punih meseci od druge doze. I sada su u kontaktu sa dosta pacijenata, a juce zbog nekog slucaja u Kamenici su svi testirani - negativni.

Prosto mi je cudno. Ili joj je organizam (iako ima 64 god, gojazna je dosta, ima i pritisak) adaptivan i otporan na koronu, ili stvarno maska (uvek nosi N95) i vakcine rade posao. Trece nema.

Radi na odgovornoj poziciji i preduzima sve mere zbog starijih ukucana (isto su svi vakcinisani).

Sto znaci da se i dalje ne zna tacan mehanizam oko korone. Do sada bi, s obzirom koliko je ljudi videla uzivo i u ordinaciji sa kovidom, trebala 5 puta da prelezi virus. Da dodam da je bilo slucajeva da se tek posle nekoliko sati kontakata sa vise pacijenata ustanovi da imaju koronu i slicno. Dakle - bas na izvoru virusa. Govorim samo o periodu posle druge doze vakkcine.
kako misliš ne zna se? pa upravo si ga opisao - vakcina, N95, odgovorno ponašanje, distanca. u takvim uslovima šanse su zaista jako jako male, kao što smo se i uverili. i da, ne verujem baš onima koji kažu zarazio sam se a sve sam poštovao. jesi, aha, dođi juče....
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Bogami, krece pozitivno i u mom okruzenju... za sad nekoliko njih, vakcinalni status znam za dvoje, vakcinisani rusom zimus

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Evo jednog odlicnog teksta

https://www.tampabay.com/opinion/2021/0 ... id-column/

The viral loads in the throats of vaccinated persons who become infected with delta rises at identical rates as in unvaccinated persons, but only for the first few days. After five days or so, the viral loads in the vaccinated person start to quickly drop whereas those in the unvaccinated person persist. This key set of observations is important for several reasons relating to vaccinated persons serving as vectors for spread

Preventing disease and death. The COVID-19 vaccines are designed to prevent disease/death through that IgG response (though it does also reduce infections somewhat). How good are the vaccines at doing all of this with delta? The Centers for Disease Control and Prevention has just released data addressing that very question. Punchline: They’re remarkably good! The vaccine shows an 8-fold reduction in the development of any symptomatic disease secondary to delta. For hospitalization, it is a 25-fold reduction. That’s 25 times! Remarkable. For death, it is also 25 times! This is a very effective pharmaceutical class when looking at overall efficacy toward the intended/expected purpose. When looking at the very tiny side effect profile, I’d personally consider it one of the best overall pharmaceuticals on the market in any class of drugs.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

A kako se kasirke nisu zarazile? Eto tako i ujina.
Vakcinisani nemaju potvrdjen Covid preko PCRa i to je izgleada tako. Videcemo vremenom, ali ja sto znam 2 3 primera, vakcina i pcr + ne mere. :)

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Odličnu rečenicu sam pročitao sad u jednom članku, da kreće privatna pandemija za nevakcinisane.

Možda bi temu trebalo zaključati samo za članove foruma, ima Bax pravo.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

B92
. Većina ljudi koji su preležali kovid 19 imaju značajno lošije rezultate na testovima inteligencije nego što bi se očekivalo, pokazala je velika studija objavljena u Lansetovom časopisu "EClinicalMedicine".
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Znaci svet ce da zaglupi

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Zaključana tema