Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Corona virus

Post od grujicd »

6 meseci posle korone sam imao česte glavobolje, a pre toga me skoro nikad nije bolela glava. Tek je u zadnjih par meseci malo popustilo. Baš gadan virus, čak i kad lagano preležiš aktivan deo bolesti. Ostane da rovari po telu i posle te prve faze. A za IQ kažu da su gluplji ljudi srećniji, nadam se bar tome :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ван Диссел: тешко је утврдити коме вакцинација против корона не функционише добро

Prevod:
https://translate.google.com/translate? ... goed-werkt

Original:
https://nos.nl/artikel/2394288-van-diss ... goed-werkt
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Na Aqualab punktu ispred Beer Festa nekoliko hiljada ljudi čeka da uradi brzi antigenski test...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Toliko o vakcinaciji u Srbiji.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A taj može biti lažno negativan.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Ovo je doduše sve populacija 20-30 godina. Mogu da se kladim da je pola njih preležala ali nema nikakav papir o tome.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

grujicd napisao:Na Aqualab punktu ispred Beer Festa nekoliko hiljada ljudi čeka da uradi brzi antigenski test...
Pri čemu taj test košta, kako kažu, simboličnih 400+ dinara

U laboratorijama je 1800

Zar ne rekoše da svi mogu preneti delta soj, pa i vakcinisani? Ako imaš vakcinisane prenosioce i gomilu negativnih antigenskih, ko će da naje*e?

TapaT

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Evo svezih informacija za NS i Vojvodinu. Dakle, ovo vazi za KCV, ne znamo nista drugo, posto Poseidon radi istrazivanja u saradnji sa KCV. Uvid u druge podatke iz Srbije nema.

Tumacite kako hocete, ne zanima me, prijatelj je direktor koji vodi sve to i, kao sto vec rekoh, bavi se time vise od 20 godina.

Elem, preko 90 procenata zarazenih je i dalje nevakcinisano. Isto vazi za prijem u bolnice. Zvanicno nema nijednog smrtnog slucaja kod vakcinisanih i mnogo brze izadju iz bolnice, uz lakse tegobe. Uglavnom 60+ generacija.

Na do sada radjenim ispitivanjima vodi AZ vakcina sa boljim imunitetom na Delta soj. Opet, manje ljudi je njome vakcinisano pa se i to mora uzeti u obzir kod procene. Fajzer ima neki problem kod ljudi malo slabijeg imuniteta, lakse dosta fasuju Delta soj, stoga najveci broj zarazenih s vakcinom su oni koji su primili Fajzer. Ovo vazi za delta soj. Na uzorku od pre neki dan, radjeno je semplovanje - 99 procenata je Delta soj u opticaju u NS. Sinofarmu naglo pada efikasnost nekih 6 meseci posle, s tim sto opet su tu brojke - vecina starih ljudi je primila Sinofarm. Kod jacih osoba, duze drzi i indukuje i dalje solidan odgovor. Sputnik se ponasa slicno AZ, ali jako malo ljudi je primilo te ne moze nista da se proceni. Dakle, opsti neki zakljucak da kazemo ne postoji jer ce istrazivanje morati da obuhvati ogroman deo populacije, ovako, ovo je samo neka aproksimacija trenutnog stanja. U nekim slucajevima Delta soj je zarazavo do 7 ljudi, ali nije tako cesto. Opet, mnogo je veci viral load (ne bas 1000 puta kako kazu). Ono sto je dobro, kod vakcinisanih BILO kojom vakcinom virusne cestice opadaju drasticno brze nego kod nevakcinisanih, otprilike za bukvalno 3 dana vise nisi zarazan, dok Delta kod nevakcinisanih drzi 10 dana i vise visoki "viral load" kako oni kazu. Upravo je to problem, kao i brzina pojave simptoma, prosek 3 dana. Zato se i siri tako brzo. Sto se tice trece doze, na vama je da procenite opste stanje imuniteta i odlucite, tako mi je receno. Provera antitela, dimera i slicno pa ko misli da je slab, neka ide na trecu dozu, a preporucuju istu kao i za prve dve doze. Nadam se da ce za koji mesec da vide kako to radi.

Trenutno su mali uzorci i dalje, ovo je trenutno stanje. Savet - vakcinisite se svakako.

Ovaj nas prijatelj i njegova zena koja je antivakserka su nagrabusili sad. Bas im je lose, osmi dan je krenulo nizbrdo. Nadamo se da ce biti ok. Ostali iz kontakta, vakcinisani, su ok i niko nema nikakve simptome bilo cega.

Preneo sam eto sta mi je rekao danas u razgovoru koliko god sam mogao precizno. Naravno, on ima podatke koje mu saopste jer ima tu saradnju u klinickom istrazivanju. Ne moze sam da baulja po KCV i da sam istrazuje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni javili danas, da je preminuo kolega iz firme, vakcinisan, 40-50tih godina.
Stacioniran u USA. Zadnjih par nedelja bio u bolnici.

Inace tamo ne smeju u kancelarije bez dopusta sefa, takodje i sam ako si u objektu obavezna maska non stop.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Glavni problem je sto se desava da vakcina nikakav odgovor ne izazove kod nekih ljudi. Desavace se i smrtni slucajevi i kod nas sigurno. Naprimer kod ljudi na imunosupresivima ne raguje nista. Kod nekih autoimunih bolesti isto tako. Dosta ljudi ne zna svoje stanje. Zato mi je on dao preporuku da, pre trece doze, je najbolje prpveriti svoje zdravlje i imunitet jer ne mora da znaci da ce vakcina da radi. Nijedna vakcina ne radi 100 posto, pa ni ova. Kod velike vecine izaziva odlican odgovor i to je najbitnije.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ne radi vakcina kod svakog, ne radi ni korona svakog, jbt. Nije bilo tesko bolesno 50% stanovnistva, pa da kazes vakcina radi 90%.
Ako i dalje imamo odredjeni br.zarazenih, vecina sto su prelezali koronu je i vakcinisana(opet glupost ako se ja pitam jer ne stiti od novih sojeva,koji si se onda k i vakcinisao kad si stvrio imunitet). Trlja baba lan, pouzdanost informacija nagadjanje. E da nije primio vakcinu umro bi. Pa mozda i bi a mozda i ne bi.
Eto poslednjih par meseci se zivi full, sve otvoreno, sve radi, povecava se br. kao i kad se zatvaralo sve, ide se ka piku, posle krene da pada. Da li je moguce da se opterecujete medijima toliko, manite ih u k, samo nas sapunjaju. Kakva WHO sve mafija korumpirana i onda slusaj njih. Ljudi su otisli u k, samo interes radi, sto bi oni nama zeleli dobro za koronu, a za ostale bolesti i trovanja jbe im se.
Uvek se iz svega moze naci pozitivan zakljucak i voditi jedna teorija, ali i suprotna. Jer kovid i vakcina je jedna velika teorija bez pravog odgovora za sad.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

+1
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Sada objavili u DE istrazivanje iz Lanceta da je kombinacija AZ plus Fajzer bolja nego 2x AZ ili 2x Fajzer.

Sent from my iPhone using Tapatalk
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Прочитах негде, ако вирус мутира и заражава на 40 степени, нама не треба вакцина, треба нам АБХО!
И има логике.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Zaključana tema