Registracija vozila
Re: Registracija vozila
kako bre 5cm pa to stvarno smesno izgleda, ja te sigurno ne bih tako pustio na teh. 

Pa bitno da je guma propisane dimenzije
Mozda sam i ja malo preterao ali jedno 3cm je sigurno virila felna tada, kada sam skinuo distance ostalo je oko 1cm da viri a guma je bila strecovana, rubovi izbijeni malo pa u voznji nije bilo problema.

Mozda sam i ja malo preterao ali jedno 3cm je sigurno virila felna tada, kada sam skinuo distance ostalo je oko 1cm da viri a guma je bila strecovana, rubovi izbijeni malo pa u voznji nije bilo problema.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Ja sam očito dok sam bio u Grčkoj propustio ceo cirkus sa tim novim pravilima registracije.
I šta sad na primer sa terenskim vozilom koje za svrhu vožnje po terenu ima naknadno ugrađene bull barove i slična bočna ojačanja?

I šta sad na primer sa terenskim vozilom koje za svrhu vožnje po terenu ima naknadno ugrađene bull barove i slična bočna ojačanja?
Ne može da prođe tehnički ako nije fabrika ugradila.
Skine se pred tehnički, prođeš pa namontiraš opet posle toga.
Skine se pred tehnički, prođeš pa namontiraš opet posle toga.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Kako znaju da li je fabrika ugradila na vozilu starom 20+ godina?
Sa ovoliko drkanja, ima li naznaka da će registracija važiti 2 godine kao u mnogim EU zemljama? Pominje li se nešto?
Sa ovoliko drkanja, ima li naznaka da će registracija važiti 2 godine kao u mnogim EU zemljama? Pominje li se nešto?
Poslednja izmena od gazza u 15 Avg 2021, 20:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako je neki home made neće proći sem kad je sve to sertifikovano, bilo je par slučajeva automobila koji su došli od preko sa nekim body kit-ovima , spojleri, pragovi, tuning svetla i sl. ali sve to homologirano i upisano u stranim saobraćajnim, prošli su homologaciju i tehnički.
E sad kontam da kad nešto prodje abs homologaciju ovi na teh. ne prave problem ali kad je auto domaći pa sve to naknadno uradjeno bez obzira dal je homologirano ili nije onda će vrv zezati na tehničkom...Komšiji rekli da skine zadnji spojler na gepeku iako je markiran mislim hella ili tako nesto, nije domaća radinost, ali jbg taj auto to nije imao fabrički.
A kako znaju da je fabrički kod starijih vozila to stvarno ne znam, kontam da je to već slobodna procena teško da moze da se proveri ili da se ubedjuješ i nekako sam dokazuješ, dok se kod novijih kola može proveriti....Moj auto ima fabricki krovni spojler i plastične sajtne tj. pragove, nisu ni pitali ništa vezano za to, dok eto komšiji odmah rekli za spojler na nekom starom mercedesu.
E sad kontam da kad nešto prodje abs homologaciju ovi na teh. ne prave problem ali kad je auto domaći pa sve to naknadno uradjeno bez obzira dal je homologirano ili nije onda će vrv zezati na tehničkom...Komšiji rekli da skine zadnji spojler na gepeku iako je markiran mislim hella ili tako nesto, nije domaća radinost, ali jbg taj auto to nije imao fabrički.
A kako znaju da je fabrički kod starijih vozila to stvarno ne znam, kontam da je to već slobodna procena teško da moze da se proveri ili da se ubedjuješ i nekako sam dokazuješ, dok se kod novijih kola može proveriti....Moj auto ima fabricki krovni spojler i plastične sajtne tj. pragove, nisu ni pitali ništa vezano za to, dok eto komšiji odmah rekli za spojler na nekom starom mercedesu.
Mislim da je nažalost na tebi da dokažeš da je nešto fabrički išlo na auto.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Bilo je da dimenzija felne ne moze biti veca nego sto je fabrika stavljala,npr.Golf 4 ne mozes registrovati sa 18icom felnom sto je totalna glupost. Ali tacnu dimeziju u opsegu fabrickih dimenzija felni ne moras imati. Ako ide npr.205 55 16, mozes proci i sa 195/55R16, bitno je da su sve 4 gume u toj dimenziji i da su po osovini iste.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
nije bitno da sve 4 gume budu u istoj dimenziji već da su iste samo na osovinama pošto ima kola gde su zadnje gume šire od prednjih
Još jednom registrovan Punto, 18.900 dinara, sa novom saobraćajnom...

Osiguranje je 8.624 din.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 31 Avg 2020, 20:17
- Garaža: BMW E60 525D
pozz ljudi, dva pitanja
- kapiram da proveravaju gasove, da li vracaju ? skinuo sam dpf tako da me zato zanima
- da li je neko od vas ko ima naknadno ugradjen "Angel eyes" na bmw-u padao zbog toga?
i cisto jedan komentar, ono sto su sad napravili jeste da se tresemo oko tehnickog da ne bi obratili paznju na poskupljenje tog istog, i onda fazon ako prodjes tehnicki "ma cuti nek je poskupelo makar sam proso.."
ne znam kad cemo poceti da ostavljamo automobile na sred ulice i pravac kuci na par dana.
- kapiram da proveravaju gasove, da li vracaju ? skinuo sam dpf tako da me zato zanima
- da li je neko od vas ko ima naknadno ugradjen "Angel eyes" na bmw-u padao zbog toga?
i cisto jedan komentar, ono sto su sad napravili jeste da se tresemo oko tehnickog da ne bi obratili paznju na poskupljenje tog istog, i onda fazon ako prodjes tehnicki "ma cuti nek je poskupelo makar sam proso.."
ne znam kad cemo poceti da ostavljamo automobile na sred ulice i pravac kuci na par dana.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Zavisi koji Bmw, ako je neki koji je imao fabricku opciju pa ti ugradio naknadno, mislim da ima sanse da prodje, ako ne, nisam optimista
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
citao sam po netu da su ljudi prolazili sa tim nekim izmenama na farovima tipa xenon, projektori, farovi sa dnevnim svetlima i sl. ali kao i za neke druge stvari zavisi od teh. do teh.
za dpf te nece vratiti ali ce ti napomenuti da za 2022. vratis dpf ili promenis auto
za dpf te nece vratiti ali ce ti napomenuti da za 2022. vratis dpf ili promenis auto

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Izgleda da je zatvoren Duvan tehnički pregled kod Juge. Gde idu novobeograđani? Išao sam par puta u AMSS u Goce Delčeva, u neki mali tehnički pored YUBC-a koji godinama ne postoji... Koje su opcije?