Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Corona virus

Post od Ji 4Tze »

Kod nas pelcovanih nešto sitno preko 50% a mi se čudimo 4. talasu i pričamo o trećoj dozi...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

gazza napisao: 19 Avg 2021, 14:49
Bax napisao: 19 Avg 2021, 11:16 Hocemo mi ovde da se skupimo na forumu, da svi izmesamo sve opcije, pa da merimo posle antitela, pa da pisemo posle e-mail na info@phizer.com?

Ima nas vise, veca ce nam vrednost istrazivanja biti.

Ja ne znam šta je tvoja profesija? Ti si virusolog, epidemiolog ili biohemičar pa si kredibilan da istražuješ?

Mislim da ti tražiš opravdanje za svoj politički stav koji je takav kakav je. Za mene to ne bi bio problem da ne vršiš njegovu javnu promociju koja se kosi sa naukom i interesima većine stanovništva. Ipak je u pitanju javno zdravlje povodom epidemije koja je odnela neke živote, nije u pitanju opadanje kose ili sušenje noktiju.
Naprotiv, to radi Sekler sa lupetanjem gluposti u stampi.
U smislu dobro poznatih i utemeljenih naucnih metoda sa kojima se radi testiranje vakcina i lekova (cuo si sigurno za 3 faze klinickih ispitivanja, kontrolne grupe, i slicno...).

Ali ne, on ce sa ortacima doktorima da radi eksperimetne sa kombinacijama vakcinama na sebi, plus ce to da neko konstatuje da je herojski cin, i doprinece tacno cemu?

Zao mi je sto ne kapiras, o cemu pisem, i izvlacis neke rogobatne zakljucke.
I ne moram da budem zidar da bih rekao, e kriv ti je ovaj zid...
Ljudi su decenijama razvijali nucne metodologije kako da se dodje do dobrog i proverenog leka ili vakcine. Ne ide to tako kako malo Perica zamislja, i imas obrazovanih ljudi koji ma je jasno da eksponirani covek struke prica nebuloze, koje onda ljude jos vise u ucvrste u svojoj nesigurnosti.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Bax pod hitno da objasni Šekleru, velikom nemaču pojma, kako se istražuju virusi! Pa jbt, dokle ovo ide

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ji 4Tze napisao: 19 Avg 2021, 15:15 Kod nas pelcovanih nešto sitno preko 50% a mi se čudimo 4. talasu i pričamo o trećoj dozi...
39% valjda sve ukupno. Sad će iz tog okvira da ide i 3ća doza, ostatak će da vrti pandemiju oko sebe, ko nije preležao, a usput će da zakači 20% najstarijih od ovih 39% vakcinisanih. Isto kao u Izraelu, i kod nas je vakcinu probilo velikom većinom kod 60+ građana.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Bax napisao: 19 Avg 2021, 15:30 Ljudi su decenijama razvijali nucne metodologije kako da se dodje do dobrog i proverenog leka ili vakcine.
Ne bih se složio da imamo decenije za ispitivanje ovog konkretnog slučaja, a tiče se analize rizike koju sam vrlo prosto postavio jutros nekoliko postova ranije.

Da, tačno je da posle decenija ispitivanja vakcine za kovid, ta vakcina bi bila savršenostvo, ali istovremeno je tačno da tad vakcina nije ni potrebna. Imaš opciju koja ima upotrebnu vrednost samo odmah i sad, posle je više nema. Zagovaranje metodologije koja zahteva godine i decenije ispitivanja apriori nema nikakvu upotrebnu vrednost za problem sa kojim se suočavamo. Zašto potezati argumente koji kao rezultat nemaju nikakvu svhu?

Nema dobre alternative vakcini trenutno i to je jedina stvarnost. Nije bolja alternativa da se klonimo ljudi, nije to normalno za ljudsku psihu, niti je bolja alternativa svesno rizikovati bolest.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Vladapetr napisao: 19 Avg 2021, 15:34 Bax pod hitno da objasni Šekleru, velikom nemaču pojma, kako se istražuju virusi! Pa jbt, dokle ovo ide Slika

Tako je, ismevati one sa kojima se ne slazes, velika zivotna zrelost, hocemo svi da se smejemo :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ismevam glupost,ne ismevam neslaganje. Jbt, ti sa nula obrazovanja/iskustva u medicini i virusologiji se zaletiš da držiš predavanje čoveku koji je na svetskom nivou expert na tom polju. Sa takvim samopouzdanjem ja bih svet osvojio za godinu dana
I nije to "ne moram biti zidar da bih mogao reći da je ovaj zid kriv". Svi vidimo i govorimo da je zid kriv (pandemija je tu, i dalje bukti) ali ti koji živiš u kolibi (nisi se vakcinisao) i nikad nisi ni mistriju uzeo u ruke (znanje u medicini i o virusima jednako nuli) držiš predavanje vrhunskom zidaru od 30 godina koje materijale da iskoristi, kako da ih slaže i gde da stavi noseće grede. U zagradi su analogije sa današnjom temom, da ne bude zabune.

Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Istina, samo što takva argumentacija važi i u slučaju Nestorovića koga si ti nazivao debilom.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Da, baš je dobra analogija. Kad Šekler bude počeo sa life coach sranjima kao Nestorović, kad ovo nazove najsmešnijim virusom ikada itd... onda svako nek zalepi istu tvrdnju koju sam zalepio Nestoroviću.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Cimi ti mene u polemici miniras sa argumentima mojih licnih osobina(pustinjak, neobrazovan, nevest sa alatima i sl), koji nemaju direktne veze sa mojim stavovima u polemici, nemas valjane argumente, vec suplja prica, bezveze trosimo dalje prostor na diskovima...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

starac vujadin napisao:Istina, samo što takva argumentacija važi i u slučaju Nestorovića koga si ti nazivao debilom.
+1.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Bax napisao:Cimi ti mene u polemici miniras sa argumentima mojih licnih osobina(pustinjak, neobrazovan, nevest sa alatima i sl), koji nemaju direktne veze sa mojim stavovima u polemici, nemas valjane argumente, vec suplja prica, bezveze trosimo dalje prostor na diskovima...
Potpuno si promašio analogiju, pročitaj opet. Zaista nemam želju da budem ličan, samo sam se nastavio na tvoj komentar o krivom zidu.

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Darko napisao: 19 Avg 2021, 14:59 Nije moja pausalna izjava nego sa b92.
Imaju daleko vise vakcinisanih od nas a trenutno vise umrlih i na respiratorima.
Pitao sam za prosto objasnjenje jer me zanima razlog tome, nema potrebe da me prozivas da lazem.
Ti ocigledno zelis da pravis konfliktna stanja sa svima na forumu, cak i sa onima koji su kulturni, normalni, korektni.
Eto neka bude razlog taj da ja zelim da pravim konfliktna stanja sa kulturnim, normalnim, korektnim... cak i kada takvi manipulisu podacima koji nemaju nikakvu validnost, recimo ovi nasi ovde. I sto se post festum izvrce sta je originalno napisano.

Vazno je biti pristojan a sta se pise i sta se promovise, nema veze.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Vladapetr napisao: 19 Avg 2021, 16:23
Bax napisao:Cimi ti mene u polemici miniras sa argumentima mojih licnih osobina(pustinjak, neobrazovan, nevest sa alatima i sl), koji nemaju direktne veze sa mojim stavovima u polemici, nemas valjane argumente, vec suplja prica, bezveze trosimo dalje prostor na diskovima...
Potpuno si promašio analogiju, pročitaj opet. Zaista nemam želju da budem ličan, samo sam se nastavio na tvoj komentar o krivom zidu.

Da li ti imas nesto od ovoga sto si nabrojao (obrazovanja/iskustva u medicini i virusologiji) sto te cini kvalifikovanim da kazes da covek nije pricao gluposti, kad je rekao da ce mesati vakcine sa drugarima, kako bi pronasli resenje?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Besmisleno poredjenje, baš zbog svog obrazovanja i životnog iskustva ne etiketiram stručnjake niti iznosim kategorične tvrdnje o onome što samo ovlaš poznajem. To si uradio ti.
Nisam rekao "eureka, bravo Šekleru to je rešenje, car si" nego "ok, hajde da vidimo šta će dobiti". I ne traži on rešenje, on proba varijantu sa 3 doze vakcine što kao ideja postoji već dugo. Pošto u to veruje, probaće na sebi.
Od tebe je za to dobio "serem ti se na doktorat iz virusologije, pa ti ne znaš ni kako se radi analiza virusa i testira lek". Sjajno

Poslednja izmena od Vladapetr u 19 Avg 2021, 16:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Zaključana tema