Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Re: Grčka

Post od gazza »

zabole me za baleare, tamo sam išao pre 20-30 godina. precenjeno sranje, pogotovo sada kad su ga naselili raspali nemci i englezi.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sledeće godine ako sve bude kako treba Jonsko more, ili nešto na Kikladima.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Preporučujem Sifnos na Kikladama i Paxos na Jonskom.
Korisnikov avatar
bookmaker
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 02:34
Garaža: Ford Fiesta 1.1 70ks 2019.

Post od bookmaker »

gazza napisao: 21 Avg 2021, 10:18
... a to je promena kvaliteta morske vode.

Ove godine je na Limnosu (nalazi se između Atosa i Turske obale, nekih 2.5 sata na jug od Tasosa) zabeležena primetna promena vode za koju mnogi veruju da je posledica zagađenja u turskom Mramornom moru gde se već decenijama ispušta voda iz kanalizacije i fabrika, što je u međuvremenu poprimilo razmere jedne od najozbiljnijih ekoloških katastrofa na more. Ta voda već neko vreme kroz moreuz Dardaneli "curi" u Egej ali je ove godine taj proces bio intenzivniji i po prvi put se uočavaju veće promene. Na površini vode ima pene, tamo gde se voda zavlači i stoji (manji i plići zalivi) bilo je i braon "šlajma" na površini koji je podsećao na slike iz Turske. Najveća promena je eksplozija fitoplantktona u vodi, koji je doveo do toga da je voda tamnija, sa barsko zelenom bojom i povećane gustine koju najbolje primećuju oni koji rone ili se bave ribarenjem (recimo teret mnogo sporije pada na dno mora nego pre).
Sve napisano doživeo na Tasosu ove godine. Bili smo u Makryammos bungalovima, bio zatvoren kompleks (samo za goste), plaža lepa, borovina, rekoh sad ćemo da se nauživamo, međutim, voda, zelena (inače je zelena na toj plaži ali ovo je vilo baš čudne boje), pena, braon pena, voda kao bara (rekao bih da je čistije na Gružanskom jezeru :D). Sve u svemu, bili smo razočarani morem (a 2019. nije bilo tako, isto na Tasosu).

Vidim da ćemo morati da se sleimo na jug, Jonsko more.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Heinz napisao: 21 Avg 2021, 11:23 Sledeće godine ako sve bude kako treba Jonsko more, ili nešto na Kikladima.
+1 za Jonsko. Sledecih par godina. A gazdarica sa kojom sam pricao, Grkinja, kaze na odmor voli da ide na Kikladska ostrva. Pricali smo o tome da li i gde uopste idu na odmor ljudi koji iznajmljuju smestaj na moru u Grckoj.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Na Kikladskim je i Mikonos. Nema greške sa celom regijom.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Mikonos je jedno od najgorih mesta u Grčkoj, barem za mene.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mislim da sam gledao Andros i da mi učinio OK.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Sve zavisi šta čovek hoće ali an ženeral Kikladi su vrv najbolji izbor u Grčkoj. U krajnjoj liniji tamo je poseban merak island hopping, pa 5 dana na Sifnosu 5 na Milosu pa 5 na Folegandrosu za finale. I tako u 162 varijante. Od razuzdanog klabinga na plaži do zen ostrva za oporavak duše i tela. Pritom, kakve cene pominjete za sever, ništa bitno skuplje.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mikonos je najgori pretpostavljam zato sto je najskuplji.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Ne brte nego nisam gay a Mykonos od mene samo kao preporuka za LGBTQ provod. Ovo ostalo ima i na drugim mestima, mada je beach bar Scorpio vrv najbolji u Grčkoj. Jedino što sam to prerastao ali za mlađe je tops.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Naksos, Paros i pogotovo Kufnisija su mi jako dugo zelja a i Sifnos isto. Predobra su ostrva.

Inace ima onaj ferry pass za 4 ili 6 putovanja npr, i to za jako pristojne pare.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Kufunisi je baš mali, kapiram da je super izbor samo za koliko dana? Sa svega par km2 cenim da je bolja opcija za neki island hopping ili izlete sa Amorgosa ili Naksosa, čak i Iosa.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

vec par dana se vrti po grupama na fejsu, ima svakakvih komentara...licno mislim da nema vajde od tog auta, policiju izgleda boli q da traze, da su lopovi hteli otkup vec bi kontaktirali vlasnike, sumnjam da ga je ukrao neko da bi se provozao i ostavio, to ili je rastureno negde ili je izvezeno iz grcke ili bar tog dela grcke.
Odgovori