Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Corona virus

Post od BigMazzy »

Gaginh0 napisao:
Heinz napisao: 21 Avg 2021, 23:10
Gaginh0 napisao: 21 Avg 2021, 20:52 Al najjače ovi što su primili Rusa i Kineza, sad bodu Fajzera u oko samo da ih ne drkaju na granicama :kezo:
Daleko je četvrta doza.
Kaže Kurir i gospođa Ministarka da je to to kad se vakciniše trećom dozom :ovacije:
И пре 18 месеци су рекли да ко се вакцинише и ревакцинише, то је то....

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Nije nigde još uvek naređeno ali se piše i priča o tome redovno, zato se sad ljudi tripuju :zbunjen:

Kao što znate ni na granicama ne kontrolišu svaki dan, svaki sat, nego kako im dune, sve će to nešto od oktobra da se zaoštri ( po mom mišljenju ).
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I vi verujete kuriru i ministrima?
Oni su samo iskoristili koronu da skupe poene. I reći će šta god će im doneti te poene.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Gde verujem, al ima ko veruje, pre par dana ide prilog o ljudima koji su primili 3. dozu, sve "Solunci", kažu: rekli na televiziji da treba! Ti ljudi čvrsto veruju u to što se kaže.

Meni ne smeta ni 3., ni 33. doza, smeta mi taj Gebels efekat medija.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

misliš da je to samo u srbiji?

inače slab im je taj gebelsovski efekat ovde, vakcinacija propo, treća doza propo. tamo gde sam se busterovao jedva da sam video 10 ljudi ukupno za tih 20 minuta. većina matoraca oće treću dozu kineza.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

pegazbre napisao: 22 Avg 2021, 00:01 Jos jedna bitna stvar koju ljudi uopste ne uzimaju u obzir a to je efikasnost vakcine. Uzmimo Kinesku i tu neku efikasnost ajde da kazemo od 82% (iako je za Delta soj sigurno manja). To znaci na 100 vakcinisanih 18 uopste nece odreagovati na nju, na 1M to je 180.000 ljudi koji su vakcinisani a kao da nisu.
Da ne promakne ova dezinformacija, tj da se vratimo na početak.

https://www.who.int/news-room/feature-s ... protection
...
A vaccine’s efficacy is measured in a controlled clinical trial and is based on how many people who got vaccinated developed the ‘outcome of interest’ (usually disease) compared with how many people who got the placebo (dummy vaccine) developed the same outcome. Once the study is complete, the numbers of sick people in each group are compared, in order to calculate the relative risk of getting sick depending on whether or not the subjects received the vaccine. From this we get the efficacy – a measure of how much the vaccine lowered the risk of getting sick. If a vaccine has high efficacy, a lot fewer people in the group who received the vaccine got sick than the people in the group who received the placebo

So, for example, let’s imagine a vaccine with a proven efficacy of 80%. This means that – out of the people in the clinical trial – those who received the vaccine were at a 80% lower risk of developing disease than the group who received the placebo. This is calculated by comparing the number of cases of disease in the vaccinated group versus the placebo group. An efficacy of 80% does not mean that 20% of the vaccinated group will become ill.
...
Slika

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

nidza napisao:Nemam pojma gde piše, pročitala je osoba koja je zadužena, putuju mi ljudi u DE redovno. Nevakcinisani moraju PCR i ka tamo i za nazad, da bi ih pustili u LH.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Moze i antigenski

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

tadic
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2019, 11:19

Post od tadic »

Šta uzeti kao treću dozu posle Fajzera?

Poslednja izmena od tadic u 22 Avg 2021, 10:37, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korona propo
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

tadic napisao:Šta uzeti kao treću dozu posle Fajzera?
Ja bih nastavio sa fajzerom da sam na tvom mestu. Ja cu trecu ako bude bila pptrebna uzeti isto astru.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Savet ovog mog koji to ispituje je da se kao treca doza uzme vakcina koju ste vec primili. Ako nije raspoloziva, onda Fajzer. Sputnik mora prva komponenta (sto se prima kao prva doza). Trebalo bi to da znaju na punktovima.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Cek jel to savet i za penzose koji su se 2x kinezovali, i imaju qrac od antitela, pa da prime i treći qrc?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
bookmaker
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 02:34
Garaža: Ford Fiesta 1.1 70ks 2019.

Post od bookmaker »

U petak primio treću dozu, Sinofarm, kao i prve dve. Svi u familiji (žena, majka i otac, čak i tetke :D )

Može da se bira, međutim, mi smo se odlučili da primimo treću dozu isto kao i prve dve (ćale je treću Fajzera, kao i prve dve). Znam puno prijatelja koji su primili treću dozu, a takođe znam i puno njih koji nisu primili ni prvu.

I dalje se svi družimo i ne polemišemo u vezi vakcina. Računam, sa 48-50 godina, da smo svi ozbiljni ljudi i da nema svrhe da jedni druge ubeđujemo (za svoje argumente, a protiv ovih drugih).

Antitela niko nije proveravao, niti smo imali nameru. Znam ljude koji jesu i rezultati su veoma različiti. Mislim da to nema toliko veze ali razumem i one koji žele da to provere.

Jedino dete još neću da vakcinišem, zimus je preležao koronu bez ikakvih posledica.
Poslednja izmena od bookmaker u 22 Avg 2021, 12:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da neko vakcinise dete i da se zatvara nema, nema dalje.
Korisnikov avatar
bookmaker
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 02:34
Garaža: Ford Fiesta 1.1 70ks 2019.

Post od bookmaker »

Moj veoma dobar prijatelj, anesteziolog, radio u korona centru bez prekida, a i njegova žena (kućni smo prijatelji) iako nije morala i ona se priključila korona centru dobrovoljno (drugom, pošto ih je bilo više), će da vakcinišu i decu (17 i 14 godina). Oboje lekari sa subspecijalizacijama.

Ja sam rekao da neću još uvek ali nisam rekao da neću 100% da vakcinišem dete. Kao što rekoh, preležao je koronu vrlo lako, pa me to jedino "odvraća" od vakcinacije.

Kao što rekoh, glupo je polemisati. Znamo ko neće da se vakciniše, ne vidim svrhu da se nastavi pisanje u onakvom "tonu" (kad je tema i bila zatvorena). Ovde treba deliti infomacije ko je dobio simptome, da li je vakcinisan ili ne, ..., a svako neka radi onako kako misli da je za njega i njegove bližnje najbolje.
Zaključana tema