Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Re: Corona virus

Post od pegazbre »

Vakcinacija dece i treca doza je po meni manji prioritet nego vakcinacija mladih, pogotovo generacija koji izlaze po kaficima, splavovima i sl gde nema nikakve kontrole a svi su nabijeni unutra.

Svaki dan prolazim pored kovid ambulante u NS i vise ne mogu fizicki da prodjem tuda, red za pregled se proteze sve po pesackom i sve mladji ljudi.

Prekoputa ulaza i reda za pregled je red za vakcinaciju koji je dosta manji ali i tu ima ljudi ali ovaj put sve pretrezno stariji. Izmedju su stavili ogradu da se zbog guzvi ne bi mesali i priblizavali jedni drugima.

Sledece nedelje bi trebao na neku svadbu, i zena i ja smo vakcinisani pa ce mo ici, deca verovatno nece jer su prehladjeni trenutno ali recimo ni mlada ni mladozenja nisu vakcinisani, dosta njihovih prijatelja (mada su neki prelezali pa i ne trebaju po meni), rodjeni brat mlade ima secernu bolest, nevakcinisan ali im roditelji vakcinisani (kao i moji i zenini).
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Slazem se sve.

Ja iako sam se vakcinisao, nisam zaslepljen time i uvek se stavljam na stranu onoga sto smatram da je ispravno a u ovom slucaju smatram da strasna agresija prema ljudima koji to nisu uradili, ispiranje mozga preko TVa od strane likova sumnjivih biografija, besnih pasa, placenika vlasti, njihove nenormalne izjave itd. - to nije.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

А који је разлог зашто родитељи који су се вакцинисали нису или неће вакцинисати и своју децу ?

Апропо изјава Дарије и осталих, па они су Алфа и Омега и врх нашег кризног штаба и како их сад не узимати за озбиљно?

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Fan fekt: burazer od tetke došao posle 7 godina u Srbiju iz Amerike na desetak dana (otisao preko Work and travel, pa ostao, pa nije imao papire, pa čekao green card, itd, itd) i trebao u subotu sa ide nazad avionom, ode da se testira i pozitivan :kezo: sad mu se produžio odmor u Srbiji nenadano...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Malo šale

ili ne :DSlika

TapaT

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Gaginh0 napisao:Fan fekt: burazer od tetke došao posle 7 godina u Srbiju iz Amerike na desetak dana (otisao preko Work and travel, pa ostao, pa nije imao papire, pa čekao green card, itd, itd) i trebao u subotu sa ide nazad avionom, ode da se testira i pozitivan :kezo: sad mu se produžio odmor u Srbiji nenadano...
Ja sam se toga najvise bojao, ali sve je proslo kako treba

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

pedja napisao: 22 Avg 2021, 13:39 Malo šale

Ziva istina. I koka kola i big mekovi i sranja.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

I kod mojih koji su se testirali pre koji dan (pre povratka iz Beograda). Svi negativni :) Sin (19) je juče primio drugu dozu fijzera, a za ćerku (14) razmišljamo intenzivno. Nismo imali koronu bar da mi znamo :)

Kod nas (NL) dobro što su makar kasno odradili vakcinaciju :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

BigMazzy napisao: 22 Avg 2021, 13:09 А који је разлог зашто родитељи који су се вакцинисали нису или неће вакцинисати и своју децу ?
Plaše se jer su deca u izraženom razvoju (12+ i još malo).
Boringly average, but also perfect for school run mums
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Pa ne, ovde se ne radi o Big Meku ili sličnim sranjima tipa bilo koje Perutnina Ptuj ili Carnex salame kobasice i viršle, koje svako može da preskoči, ovde se radi o tome da ljudi rutinski koriste lekove istih tih farmaceutskih kompanija ali neće vakcinu. A hoće Brilique ako im treba vrhunski antikoagulant koji će im spasiti život kod srčanih problema (stent i slično) ili Forxigu ako im treba vrhunski lek za regulaciju šećera u krvi, gle čuda oba pravi Astra Zeneca i oba su nema bolje u svom domenu. Ukratko, nedosledni ljudi mozga bez, ali su ih u tome podržali nažalost mnogi lekari, čak i oni koji su bili u fazonu "sačekaću" pa se onda vakcinisali kad su videli posledice po covid odeljenjima. A slažem se da je kriva država, da je lekarima odmah uvedeno pravilo uzmi ili ostavi i potraži drugi posao, barem bi razne udbaške budaletine tipa Nestorovića propustile da zatruju naciju i danas bi imali bolje brojeve.

Dobra stvar je što sam prilikom busterovanja video ljude koji dolaze po prvu vakcinu a loše je to što su uglavnom 50+.

Apropo pitanja koja treća doza nakon dva Fajzera, Šekler koji govori jezikom nauke a ne politike (Kon, Darija) zagovara mešanje vakcina u cilju sinergije najboljih osobina, u tom slučaju najbolja je Moderna kada stigne kao mRNA kompatibilna a drugačija a ko neće da čeka oktobar onda Astra Zeneka, koja je jako dobra vakcina kao i Fajzer ali je bila kažnjena zbog svog ponašanja u prvim nedeljama bitke za vakcije. No to ne treba da nas zanima i AZ je bolja od Fajzera protiv delte. Rusku ne treba uzimati zbog navodnog nekonzistentnog kvaliteta, kažu da je bila jedna loša serija ovde ali vam to nisam rekao. Kome je bitno - bila je i takva kineska zbog koje je bilo više zaraženih od očekivanog u jednom trenutku pa se to koliko toliko normalizovalo.

U međuvremenu se oglasio još jedan kome verujem a on kaže da posle 2 Kineza treba uzeti Fajzer, isto kao što su mi rekli kardiolog (načelnik na VMA) i endokrinolog (načelnik u Dragiši Mišoviću):

https://nova.rs/vesti/drustvo/iskustva- ... dovanovic/
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

I životinje koje završe u Big Mac-u se vakcinišu, a niko ne zna sastav tih vakcina...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Ogi napisao: 22 Avg 2021, 13:48
pedja napisao: 22 Avg 2021, 13:39 Malo šale

Ziva istina. I koka kola i big mekovi i sranja.
Najbolji su mi oni sto komentarisu kako nece vakcinu, ko zna sta je u njoj a u jednoj ruci drze cigaru (i sede u posebnoj prostoriji gde sme da se pusi jer jelte ne sme da ugrozavaju ove sto ne puse) a u drugoj ispijaju kolu a onda se uvece opuste uz neki smrk necega...a kad se razbole udri po Ferveksu, miksu dva leka, vitamina c i ko zna jos kojecega a kad otvoris da procitas nuspojave...i tako za svaki lek koji pijemo po automatizmu...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Kakva negativna selekcija :)

Verujem da ima i ljudi koji puse, piju i jedu dzank fud sa obe strane vakcine, a isto tako i recimo pametnih akademika koji paze na zdravlje maksimalno, njih takodje ima sa obe strane vakcine :)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Teško.... Sem ako ne razmišljaš u kategoriji statističke greške :opustanje:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

@gazza Opet neukusno vredjas pola stanovnistva Srbije. Takve kvalifilacije samo odbijaju ljude i teraju ih na jos veci inat.
Zaključana tema