Corona virus
- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Re: Corona virus
Vakcinacija dece i treca doza je po meni manji prioritet nego vakcinacija mladih, pogotovo generacija koji izlaze po kaficima, splavovima i sl gde nema nikakve kontrole a svi su nabijeni unutra.
Svaki dan prolazim pored kovid ambulante u NS i vise ne mogu fizicki da prodjem tuda, red za pregled se proteze sve po pesackom i sve mladji ljudi.
Prekoputa ulaza i reda za pregled je red za vakcinaciju koji je dosta manji ali i tu ima ljudi ali ovaj put sve pretrezno stariji. Izmedju su stavili ogradu da se zbog guzvi ne bi mesali i priblizavali jedni drugima.
Sledece nedelje bi trebao na neku svadbu, i zena i ja smo vakcinisani pa ce mo ici, deca verovatno nece jer su prehladjeni trenutno ali recimo ni mlada ni mladozenja nisu vakcinisani, dosta njihovih prijatelja (mada su neki prelezali pa i ne trebaju po meni), rodjeni brat mlade ima secernu bolest, nevakcinisan ali im roditelji vakcinisani (kao i moji i zenini).
Svaki dan prolazim pored kovid ambulante u NS i vise ne mogu fizicki da prodjem tuda, red za pregled se proteze sve po pesackom i sve mladji ljudi.
Prekoputa ulaza i reda za pregled je red za vakcinaciju koji je dosta manji ali i tu ima ljudi ali ovaj put sve pretrezno stariji. Izmedju su stavili ogradu da se zbog guzvi ne bi mesali i priblizavali jedni drugima.
Sledece nedelje bi trebao na neku svadbu, i zena i ja smo vakcinisani pa ce mo ici, deca verovatno nece jer su prehladjeni trenutno ali recimo ni mlada ni mladozenja nisu vakcinisani, dosta njihovih prijatelja (mada su neki prelezali pa i ne trebaju po meni), rodjeni brat mlade ima secernu bolest, nevakcinisan ali im roditelji vakcinisani (kao i moji i zenini).
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Slazem se sve.
Ja iako sam se vakcinisao, nisam zaslepljen time i uvek se stavljam na stranu onoga sto smatram da je ispravno a u ovom slucaju smatram da strasna agresija prema ljudima koji to nisu uradili, ispiranje mozga preko TVa od strane likova sumnjivih biografija, besnih pasa, placenika vlasti, njihove nenormalne izjave itd. - to nije.
Ja iako sam se vakcinisao, nisam zaslepljen time i uvek se stavljam na stranu onoga sto smatram da je ispravno a u ovom slucaju smatram da strasna agresija prema ljudima koji to nisu uradili, ispiranje mozga preko TVa od strane likova sumnjivih biografija, besnih pasa, placenika vlasti, njihove nenormalne izjave itd. - to nije.
А који је разлог зашто родитељи који су се вакцинисали нису или неће вакцинисати и своју децу ?
Апропо изјава Дарије и осталих, па они су Алфа и Омега и врх нашег кризног штаба и како их сад не узимати за озбиљно?
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Апропо изјава Дарије и осталих, па они су Алфа и Омега и врх нашег кризног штаба и како их сад не узимати за озбиљно?
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Fan fekt: burazer od tetke došao posle 7 godina u Srbiju iz Amerike na desetak dana (otisao preko Work and travel, pa ostao, pa nije imao papire, pa čekao green card, itd, itd) i trebao u subotu sa ide nazad avionom, ode da se testira i pozitivan
sad mu se produžio odmor u Srbiji nenadano...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Malo šale
ili ne

TapaT
ili ne

TapaT
Ja sam se toga najvise bojao, ali sve je proslo kako trebaGaginh0 napisao:Fan fekt: burazer od tetke došao posle 7 godina u Srbiju iz Amerike na desetak dana (otisao preko Work and travel, pa ostao, pa nije imao papire, pa čekao green card, itd, itd) i trebao u subotu sa ide nazad avionom, ode da se testira i pozitivansad mu se produžio odmor u Srbiji nenadano...
Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk
-
- Banned
Ziva istina. I koka kola i big mekovi i sranja.
I kod mojih koji su se testirali pre koji dan (pre povratka iz Beograda). Svi negativni
Sin (19) je juče primio drugu dozu fijzera, a za ćerku (14) razmišljamo intenzivno. Nismo imali koronu bar da mi znamo 
Kod nas (NL) dobro što su makar kasno odradili vakcinaciju

Kod nas (NL) dobro što su makar kasno odradili vakcinaciju

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Plaše se jer su deca u izraženom razvoju (12+ i još malo).BigMazzy napisao: 22 Avg 2021, 13:09 А који је разлог зашто родитељи који су се вакцинисали нису или неће вакцинисати и своју децу ?
Boringly average, but also perfect for school run mums
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Pa ne, ovde se ne radi o Big Meku ili sličnim sranjima tipa bilo koje Perutnina Ptuj ili Carnex salame kobasice i viršle, koje svako može da preskoči, ovde se radi o tome da ljudi rutinski koriste lekove istih tih farmaceutskih kompanija ali neće vakcinu. A hoće Brilique ako im treba vrhunski antikoagulant koji će im spasiti život kod srčanih problema (stent i slično) ili Forxigu ako im treba vrhunski lek za regulaciju šećera u krvi, gle čuda oba pravi Astra Zeneca i oba su nema bolje u svom domenu. Ukratko, nedosledni ljudi mozga bez, ali su ih u tome podržali nažalost mnogi lekari, čak i oni koji su bili u fazonu "sačekaću" pa se onda vakcinisali kad su videli posledice po covid odeljenjima. A slažem se da je kriva država, da je lekarima odmah uvedeno pravilo uzmi ili ostavi i potraži drugi posao, barem bi razne udbaške budaletine tipa Nestorovića propustile da zatruju naciju i danas bi imali bolje brojeve.
Dobra stvar je što sam prilikom busterovanja video ljude koji dolaze po prvu vakcinu a loše je to što su uglavnom 50+.
Apropo pitanja koja treća doza nakon dva Fajzera, Šekler koji govori jezikom nauke a ne politike (Kon, Darija) zagovara mešanje vakcina u cilju sinergije najboljih osobina, u tom slučaju najbolja je Moderna kada stigne kao mRNA kompatibilna a drugačija a ko neće da čeka oktobar onda Astra Zeneka, koja je jako dobra vakcina kao i Fajzer ali je bila kažnjena zbog svog ponašanja u prvim nedeljama bitke za vakcije. No to ne treba da nas zanima i AZ je bolja od Fajzera protiv delte. Rusku ne treba uzimati zbog navodnog nekonzistentnog kvaliteta, kažu da je bila jedna loša serija ovde ali vam to nisam rekao. Kome je bitno - bila je i takva kineska zbog koje je bilo više zaraženih od očekivanog u jednom trenutku pa se to koliko toliko normalizovalo.
U međuvremenu se oglasio još jedan kome verujem a on kaže da posle 2 Kineza treba uzeti Fajzer, isto kao što su mi rekli kardiolog (načelnik na VMA) i endokrinolog (načelnik u Dragiši Mišoviću):
https://nova.rs/vesti/drustvo/iskustva- ... dovanovic/
Dobra stvar je što sam prilikom busterovanja video ljude koji dolaze po prvu vakcinu a loše je to što su uglavnom 50+.
Apropo pitanja koja treća doza nakon dva Fajzera, Šekler koji govori jezikom nauke a ne politike (Kon, Darija) zagovara mešanje vakcina u cilju sinergije najboljih osobina, u tom slučaju najbolja je Moderna kada stigne kao mRNA kompatibilna a drugačija a ko neće da čeka oktobar onda Astra Zeneka, koja je jako dobra vakcina kao i Fajzer ali je bila kažnjena zbog svog ponašanja u prvim nedeljama bitke za vakcije. No to ne treba da nas zanima i AZ je bolja od Fajzera protiv delte. Rusku ne treba uzimati zbog navodnog nekonzistentnog kvaliteta, kažu da je bila jedna loša serija ovde ali vam to nisam rekao. Kome je bitno - bila je i takva kineska zbog koje je bilo više zaraženih od očekivanog u jednom trenutku pa se to koliko toliko normalizovalo.
U međuvremenu se oglasio još jedan kome verujem a on kaže da posle 2 Kineza treba uzeti Fajzer, isto kao što su mi rekli kardiolog (načelnik na VMA) i endokrinolog (načelnik u Dragiši Mišoviću):
https://nova.rs/vesti/drustvo/iskustva- ... dovanovic/
I životinje koje završe u Big Mac-u se vakcinišu, a niko ne zna sastav tih vakcina...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Najbolji su mi oni sto komentarisu kako nece vakcinu, ko zna sta je u njoj a u jednoj ruci drze cigaru (i sede u posebnoj prostoriji gde sme da se pusi jer jelte ne sme da ugrozavaju ove sto ne puse) a u drugoj ispijaju kolu a onda se uvece opuste uz neki smrk necega...a kad se razbole udri po Ferveksu, miksu dva leka, vitamina c i ko zna jos kojecega a kad otvoris da procitas nuspojave...i tako za svaki lek koji pijemo po automatizmu...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Kakva negativna selekcija
Verujem da ima i ljudi koji puse, piju i jedu dzank fud sa obe strane vakcine, a isto tako i recimo pametnih akademika koji paze na zdravlje maksimalno, njih takodje ima sa obe strane vakcine

Verujem da ima i ljudi koji puse, piju i jedu dzank fud sa obe strane vakcine, a isto tako i recimo pametnih akademika koji paze na zdravlje maksimalno, njih takodje ima sa obe strane vakcine

-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Teško.... Sem ako ne razmišljaš u kategoriji statističke greške 

-
- Banned
@gazza Opet neukusno vredjas pola stanovnistva Srbije. Takve kvalifilacije samo odbijaju ljude i teraju ih na jos veci inat.