Ovo je suština, što sam skapirao pre mesec dana ali nisam umeo ovako lepo da objasnimnidza napisao:Manje kočenja, a više usporavanja inercijom na dužem putu ima velik uticaj, pogotovo što je auto jači i teži. Ko voli da vozi blizu drugog auta, mora da stiska kočnicu češće i to će da se vidi na BC, jer sva potrošena toplotna energija mora da se nadoknadi iz goriva.
Ko rano pušta gas, nekad ne mora da koči uopšte do destinacije. Sve zavisi od stila vožnje. O4 ako se koristi Nav, izbacuje kad treba pustiti papučicu, čak i mene zezne, koji nekad skoro nijednom ne stisnem kočnicu do posla, čak i kad nadžibrim tempo na AP.
Svima koji ne mogu da spuste potrošnju na bilo kom autu, neka obrate pažnju koliko stiskaju puta kočnicu, a da možda nije bilo neophodno.
Za hibrid ovo ne važi.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Vraćali smo se sa mora pa je gospodja vozila Compassa ZG - BG. Pre toga smo se dogovorili da ne kilavi kao inače, jer mi je to neizdrž kad ona vozi pa se brzo vratim za volan. Na autoputu da krstareća brzina bude 130-140, tako je i vozila zadnja dva puta od Beograda do KŠ i nazad. Vozi ona Jeepa kako smo dogovorili, kad na satu prosečna 6.9l. A kod mene ne može ispod 8.5

I onda sam bacio pogled na to po čemu se razlikujemo u vožnji. Kod mene su mnogo intezivnija ubrzanja nakon nekog usporenja, a kad neko ispred kilavi približim mu se i pritiskam da se skloni. Kod nje je to mnogo laganije.
Kad sam levo i obilazim 3-4 auta u desnoj, a stiže me neko osetno brži, potopim gas da ih što pre obidjem pa se vratim u desnu, da ne smetam ovom iza. Gospodja odmah uspori i prebaci se u desnu, pa kad ovaj prodje nastavi svojim tempom

Iskreno nisam imao pojma da ti detalji u vožnji mogu da prave razliku od litar ili dva na ovom motoru i toj brzini, ali eto mogu.
Za neki dan idem do ZG na par dana, pošto Kodiaq još nije sredjen iznajmio sam Superb sa 2.0TDI DSG motorom. Ne piše specifikacija ali nadam se da su isti, taman da izvozam tempom kao Kodiaq pa uporedim koliku razliku prave gabariti i 4x4.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk