Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Corona virus

Post od Ogi »

ftj napisao: 23 Avg 2021, 08:57My point exactly.
Pomesao si me sa nekim, ja nisam protivnik vakcina. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Budim se svako jutro preznojen i prestrašen, sa mislima da će me oteti vanzemaljci, brže bolje tražim neki od portala, pre nego što ih ugase i preseli se ista ekipa, koja se hrani ljudskom zbunjenošću, da saznam stvarnost, jer je sve što vidimo oko nas laž, pa ako ništa ne nađem, utešim se Nestorovićem na Balkan.info.

Sem toga se slažem da sve treba dovoditi u pitanje, ali isto tako treba doneti odluku čemu verovati. Svaki dan treba voditi male logičke debate u glavi i sve dovoditi u pitanje, ali ako ne dođeš time nikad do odgovora, onda nema potrebe ni da započinješ taj proces.

Evo ja tebi postavljam pitanje, čemu si ti odabrao da veruješ? Moraš nečemu verovati, i tu se sad zapravo dešava informativna dilema i podela u društvu, jer mnogo ne veruje u mejnstrim, živi u užasnom strahu od svega oko sebe, traži konstantno izlaz u nečemu čudesnom, neobjašnjivom: sve oko nas je laž, ja sam zbunjen, uplašen, bojim se svoje senke, delim budalaštine na društvenim mrežama, jer mejnstrim je laž, znači sve drugo nije.

Uopšte nije teško debatom pobiti neopravdane (i opravdane) strahove od stvarnosti. Svet je pokazao slabost, ili prosto nema nameru da se time bavi, odnosno možda je sve kako treba da bude, jer stvari kao što su prirodne nepogode i virusne pandemije, su jedan od vidova selekcije u populaciji, to je potpuno prirodan proces. U suprotnom bih očekivao javne debate, za i protiv, lepo argumenti na sto, pa da vidimo šta Mila Alečković, Nestorović i slični mogu da ponude u opipljivom i izmerivom, što je sad moguće dobiti sa količinom informacija kojima trenutno raspolažemo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

O cemu vi jos diskutujete. Korona je tu i ostace. Ko hoce da se vakcineise neka se vakcinise, ko nece ne mora :) A sto se tice foruma :) uvek ce bitri ovakvih i onakvih misljenja. Bas bi bilo dosadno da svi mislimo isto...

Kod nas u NL skoro je nemoguce videti bilo gde maske osim u javnom prevozu... Kada su moji dolazili pre neki dan natrag iz Beograda kazu niko na granici im nije ni pomenuo nikakve testove, vakcine i sl. Sve to mora da se odradi pre poletanja aviona - sto je i logicnije. Moras da sedis sa tim ljudima par sati na malom prostoru...

Evo zena po dolasku, grlo, boli je glava, umorna. Testirala se ponovo i negativna. Kaze kako sam uhvatila neki drugi virus a sve vreme sam nosila masku :)
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Nije bitno za ovu temu da li se misli isto ili ne. Nego sto dizu nos u nebesa kao da su najpametniji i sve znaju.

Ne zna se koja strana je gora i mucnija od te dve.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa to je valjda svrha foruma :) Da mozes da dizes nos u nebesa :) po potrebi... Pa ti procitaj taj post ili nemoj, slozi se ili ne - izbor je tvoj. A i takav clan nabode po neki put dobre stvari - pre ili kasnije :)
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Šta nam rade kme kme fašizam kme kme krše nam ljudska prava kme kme

https://rs.n1info.com/vesti/jankovic-kr ... ropusnica/

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Врло занимљив клип, треба га одгледати до краја, на страну неке ствари око самих Јевреја, ал нек је делић овога што је рекао истина, није све једно.
Капирам да је дотични стручнији и упућенији од свих нас овде на форуму који нагађамо и верујемо овима или онима.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Od većine nas jeste stručniji, ali budimo iskreni: od tebe i par istomišljenika nije. Njemu je za sve ovo trebala neka škola i analiza, a vi ste od prvog dana znali da vakcine nisu za ič i da je to sve zavera zlih čika.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Poremeceni debil koga treba smestiti u zatvor ili bolnicu.
edit: Izgleda da i nije strucniji, posto se izgleda lazno predstavlja. O kako sam samo iznenadjen :D
Poslednja izmena od tlazar u 23 Avg 2021, 12:47, izmenjeno 1 put ukupno.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ja sam sad odgledao taj video i neki lik, doktor nauka, ne medicine, tvrdi da cemo svi da pomremo za 6 meseci ili pak 3-5 godina, jer nam je vakcina unistila imuni sistem i da ce nas bilo koja vakcina, ne samo protiv Corone, ubiti.
Neozbiljno po meni, ali imas zemlje kao Izrael sa visokom stopom vakcinacije i da je to tacno, oni bi izgubili vec 10 posto populacije, a za tri godine vise od 50.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Vladapetr napisao:Od većine nas jeste stručniji, ali budimo iskreni: od tebe i par istomišljenika nije. Njemu je za sve ovo trebala neka škola i analiza, a vi ste od prvog dana znali da vakcine nisu za ič i da je to sve zavera zlih čika.

Дал сам ја некога оптужио да је овакав или онакав, дал сам тебе или било кога ко се вакцинисао или није вакцинисао оптужио за то што је урадио, био циничан, или стављао у неки контекст? Дали ти знаш дал сам се ја вакцинисао или нисам?
Клип је постављен да се о њему дискутује а не да се чланови форума прозивају. Свако добро.
tlazar napisao:Poremeceni debil koga treba smestiti u zatvor ili bolnicu.
Судећи по времену колико је требало да одговорите, нисте погледали клип до краја. Мене занима, зашто није смештен у затвор или болницу и зашто су таквом лудаку поверили живот управо они набројани на почетку клипа?

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne mrsomudi. Od prvog dana pričaš to što je ovaj "stručnjak" nalupetao, mnogo pre nego što su postojale bilo kakve javno dostupne analize vakcina, njihovih rezultata itd... dakle nemoj biti lažno skroman. Stručan si isto koliko i on, ako ne i više.

Poslednja izmena od Vladapetr u 23 Avg 2021, 13:00, izmenjeno 3 puta ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

lami napisao:Ja sam sad odgledao taj video i neki lik, doktor nauka, ne medicine, tvrdi da cemo svi da pomremo za 6 meseci ili pak 3-5 godina, jer nam je vakcina unistila imuni sistem i da ce nas bilo koja vakcina, ne samo protiv Corone, ubiti.
Neozbiljno po meni, ali imas zemlje kao Izrael sa visokom stopom vakcinacije i da je to tacno, oni bi izgubili vec 10 posto populacije, a za tri godine vise od 50.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Управо то, лик претерује и чини ми се намерно преувеличава неке ствари , ал опет наводи ствари које нису уопште за зајебанцију и чисто сумњам да је све што је рекао лаж и измишљотина.

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Vladapetr napisao:Ne mrsomudi. Od prvog dana pričaš to što je ovaj "stručnjak" nalupetao, dakle nemoj biti lažno skroman. Stručan si isto koliko i on, ako ne i više.

Питао сам те нешто у супротном ме заобићи. То што си "најпаметнији" члан форума и у све се разумеш ти не даје за право да другима држиш слово. Мене заболе за твоје мишљење, реално, скачеш на сваки пост који се не поклапа са твојим ставовима, као да си опарен, није битна тема и то баш пуно говори о теби.

Zaključana tema