Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Re: Corona virus

Post od milanns »

@member kako si ti naposletku prosao? Bolje, nadam se, i lakse nego prosli put. Ako nismo zasluzili da nam napises :), razumljivo :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Bogami, skocili brojevi fino danas, i ja dobio najavu da cemo opet u Bataju

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

iskreno se nadam da neće ponovo maltretirati bolnice i osoblje sa bežanije, zvezdare, dragiše mišovića i drugih redovnih zdravstvenih ustanova sa prebacivanjem u kovid režim. prosto ove 3 nacionalne kovid bolnice, neka im malo nategnu kapacitet na 2,500 (plus ne znam VMC karaburma kovid da li je stalno ili ne) i neka nekako naprave mehanizam da prednost imaju vakcinisani kojima je potrebna bolnica i to je ono što imamo pa koliko radi - radi. a da ostatak zemlje nema pristup zdravstvenim servisima zbog zaraze koju prevashodno šire nevakcinisani, nema razloga da se to ponavlja.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Zarazu sire i vakcinisani.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

milanns napisao:@member kako si ti naposletku prosao? Bolje, nadam se, i lakse nego prosli put. Ako nismo zasluzili da nam napises :), razumljivo :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma nisam hteo da pišem da ne kvarim prepucavanje i svadju :)

Prošlo mi je opušteno ovaj put. Simptomi koje sam pomimjao, trajali su par dana i to je to.
U novembru kad sam imao Covid19, tada me baš rasturilo. Srce mi je preskakalo do marta ove godine.

Na proslavi su bili 2 brata, 30-35godina. Jedan vakcinsan kineskom, i on je kašljao ko lud, temperatura itd. baš ga je dobro drmalo 5-6dana i onda je popustilo.
Drugi brat primio Sputnjik, njemu nije bilo ništa, ali na testiranju je bio + .
Njihova majka, baba od 70godina, nevakcinisana, takodje bila toj na proslavi ceo dan- njoj ama baš ništa, išla na test Covid19, i baba negativna.

Broj potvrdjenih pozitivnih se bio popeo na 20ak, skoro svi muškarci, iako je na proslavi bio podjednak broj M i Ž.

Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Znači istina je.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Woodoo napisao: 25 Avg 2021, 01:29 Zarazu sire i vakcinisani.
Mnooogo manje nego nevakcinisani jer ako je vakcina kod njih dobro odreagovala, virus ce biti brzo neutralisan i mozda nece imati nikakve siptome, sve zavisi kako se vakcina 'primila' i kakvo je trenutno stanje imunog sistema.

Ljudi ne mogu da shvate da ako primis vakcinu ne mozes da radis sta hoces. Prvo dok primas prvu i drugu dozu moras da vodis racuna o imunom sistemu kako bi mogao da odreaguje na vakcinu. Znaci dosta sna, ako je moguce bez fizickih aktivnosti (teretana, intezivni treninzi), bez rasturanja od alkohola ili neceg drugog bar par dana nakon sto dobijete prvu/drugu dozu. I nakon toga ne treba preterivati pa ici glavom kroz zid, idem na sve moguce proslave, veselja, zurke ne vodim racuna, padne imunitet i dodje do onog kako oni to bese kazu 'proboja imuniteta'.

I nemogu da shvatim da neki ljudi idu na proslave a kaslju, kijaju i jos gore da imaju temperaturu...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Pa eto, taj nevakcinisani koji je zarazio mog nevakcinisanog drugara je bio sa simptomima na svadbi. Kaze mislio da je to od klime :glavomuzid:

Srecom, ostali koji su bili vakcinisani nisu dobili nikakve simptome, sad da li su pozitivni to niko ne zna, nisu se testirali. Ukacilo je samo ovo mojih dvoje i to od tog koji nije vakcinisan.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Sta im to znaci "mislim da je od klime"?

Kada je telu hladno telo se zagreva i energiju trosi na zagrevanje i pri tom imunitet ispasta tj opada. To je ono cuveno kod Srpskog naroda, nemoj na hladno prehladices se.

Od hladnog se neces prehladiti direktno nego ces zakaziti neki virus/bakteriju kad ti opadne imunitet. Znaci ako te je klima ubila i pa ti je imunitet opao ti si zakacio nesto. Kasljes, kijas, imas temperaturu pa da li si ti u vinkli kad ides na veselje u ova vremena kad bez testa cesto ne mozes da razlikujes prehladu od Kovida.

To je ono sto mene nervira. Neces da se vakcinises, ok tvoj izbor, nije obavezno ali onda vodi racuna o drugom ako vec ti neces da se pazis. To je ono sto avaksi nece da razumeju, nije samo hocu/necu vakcinu. Ako neces a boli te dupe za sebe o drugima moras da vodis racuna.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

A mlada koja nije htela da odloži udaju pa je par stotina svatova fasovalo kovid? Sve dok takvi ne počnu da robijaju zbog izazivanja opšte opasnosti, ovom zemljom će vladati ovi koji vladaju a mi ćemo biti to što jesmo.

Nas će u ovom talasu verovatno da izvuče to što imamo 50% vakcinisanih i što je mnogo avaksa već fasovalo koronu i ima nekakva anti tela. Mada ne deluje dobro priča da delta prolazi kroz sve to. Ali brojevi koje globalno razmenjuju epidemiolozi, da je 85-90% zaraženih nevakcinisano govore sve. Ove anegdotalne pričice primio vakcinu tu i tu pa se zarazio nemaju veze i deo su avaks priče - koliko je takvih u ovih preko 2,200 novih juče, na primer. I koliko je takvih završilo u životno opasnom stanju? To su naspram onih koje je vakcina zaštitila bukvalno statističke greške. A danas brojke možda i veće, do sredine septembra sigurno 10,000 ovim tempom. Važno da je sve normalno.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Не знам никога у својој околини ко се вакцинисао а носи маску. Буквално фазон, вакцинисао сам се, заболе ме да носим маску.
Трипују ваљда да не могу да пренесу заразу.
Гледам слике са летовања , нико маске нигде, Цецин концерт у Лесковцу, нико маске, чак није ни било контроле на улазу, пробили ограде. Ни једном нисам ушао у затворен простор без маске на лицу, и у неку гужву без маске, у торби неколико комада у ауту неколико комада.
На послу носим маску 8 сати, то је актуелно као обавезно од почетка короне (и ако неки избегавају колико могу), са друге стране улазим у мање радње где запослени или не носе маске или их носе испод браде. На том истом послу имам у смени 2 човека вакцинисана и 13 невакцинисаних, погодите ко не носи маску? Нису једини који не носе ал их не носе.

Чињеница је да је највише вакцинисаних старосног доба 50+, мали је проценат оних испод тих година који су се вакцинисали јер мисле да тако треба, остали се вакцинисали због неког интереса типа да би прешли границу због летовања ил их служба натерала, војска, државне установе итд.
Председник државе и цела свита око њега не носе маске Где год да се појаве, емисије на ТВ где гости у студију седе на метар један од другог без маски......примера је милион и сви их видимо свакодневно, контраст је огроман, али ови невакцинисани ће нас сатрети!

Много је лош приступ СЗО целој овој причи од почетка пандемије а да не причамо о државама као што је наша, где основне ствари нису уређене. Цела борба око короне се одвија у ходу, што је разумљиво, ал није нормално да се иде из крајности у крајност, типа неке врло развијене земље ЕУ имају опуштен приступ а друге земље те исте ЕУ бију грађане на улицама.

Прошле године се СЗО толико успаничио, а то ме чуди с обзиром на количину стручњака који је воде, да су целу Европу ставили у локдаун. Мислите ли да би то опет урадили?
И само да напоменем, пре него ме сврстате у ове или оне, због тог прошлогодишњег локдауна себе сврставам у особе које су претрпеле губитак који никоме не би пожелео.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

gazza napisao: 25 Avg 2021, 09:58 A mlada koja nije htela da odloži udaju pa je par stotina svatova fasovalo kovid?
Verovatno si mator kao i ja, sve bitno ti se u životu već izdešavalo, nama godinu dve sedenja kući ništa ne menja. Ali mladima je ovih godinu i po OGROMNO. Ti su hteli možda da se venčaju još prošle godine pa nisu mogli, isto vide i da se prozor zatvara i za jesen i da nema jasnog odgovora kad će sve proći... Do kad čekati? Ok, svadba ne mora da bude velika, ali to je negde tradicija, veliki su socijalni pritisci i to može ili tako ili nikako. Još više imam razumevanja za klince koji idu po žurkama, splavovima, sad imaš 18-19 godina i nikad više, prve ozbiljne veze, ljubavi, dešavaju se neke stvari koje definišu čitav život. Ok, u martu prošle godine je bilo izdržite 2-3 meseca i to je to, ali to je odavno palo u vodu... Pa ne mogu glavni deo mladosti da provedu u kući.

Od te mlade, daleko je veća neodgovornost prema sebi onih koji su otišli nevakcinisani (ili neprelažani) u zatvoren prostor na 5-6 sati, da ne pominjemo te koji se nisu osećali 100% zdravi a ipak su otišli. Moje je mišljenje da sada svako ima izbor (ne računajući one koji ne mogu da prime vakcinu iz zdravstvenih razloga) i da sad mora da postoji malo i lična odgovornost, a ne da očekujemo da država misli umesto nas na svakom koraku.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

slažem se, svako odlučuje za sebe. posebno što će sad raditi i prirodna selekcija.... a mladi će se ratosiljati svojih matoraca, barem neće da ih smaraju. koga briga za babu ili kevu.

ne može drugačije ovo da se reši na duge staze.
BigMazzy napisao: 25 Avg 2021, 10:07 Не знам никога у својој околини ко се вакцинисао а носи маску. Буквално фазон, вакцинисао сам се, заболе ме да носим маску.
Трипују ваљда да не могу да пренесу заразу.
To što ti ne znaš ne znači ništa. Isto tako ja znam desetine i stotine ljudi koji su vakcinisani i nose maske, mogu da počnem od sebe, supruge, prijatelja itd. Anegdotalne priče po principu znam - ne znam samo doprinose konfuziji. Ponekad pomislim da svi ovi avaksi, putinovci, trampovci, antimigranti zapravo rade po dobro razrađenom planu gde je konfuzija i gubljenje poverenja u nauku i racio na prvom mestu. Juče na pijaci čujem ženu koja budali "sve je bila u pravu baba Vanga, sve što je rekla ostvarilo se". A vakcinisani ne nose maske zato što ih zabole da štite vas nevakcinisane, što podržavam, i što znaju da će i ako se zarazi proći uglavnom sa kijavicom umesto tubusa u plućima. U krajnjoj liniji 2 vakcine plus prokužavanje - odlična anti tela.

A evo Crnogorci potvrđuju moje pisanije:

https://www.vijesti.me/tv/emisije/56360 ... kcinisanih

Među preminulima 91 odsto nevakcinisanih

Od prvog maja od posljedica Kovida-19 preminula 181 osoba.

Pulmolog i član Kriznog štaba Kliničkog centra Crne Gore, Vladimir Jovanović, kazao je da je od 1. maja, kada je krenula masovna vakcinacija protiv Kovida-19 u Crnoj Gori, manje od deset odsto preminulih bilo vakcinisano protiv te bolesti.

U tom periodu je od posljedica Kovida-19 preminula 181 osoba, a među njima je 91 odsto nevakcinisanih.

Jovanović je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazao i da su preminuli, a koji su bili vakcinisani, uglavnom imali druge bolesti.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

@BigMazzy Nije problem u maskama, koje si toliko naglasio. One samo malo smanjuju mogucnost prenosenja, problem je u ponasanju ljudi. Prisnosti, zelje da se druze, budu bliski. Ukratko da cine sve ono sto nas cini ljudima a ne masinama koje samo rade. Kada se kaze da se malo strpe, prilagode - koliko je to malo? Pocelo je sa 2 nedelje (ko se jos seca) a trenutno je jos par meseci, a moze da bude jos par godina, decenija, ...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Gazza je klasicna srbenda antivakser koja se posvadjala sa komsijom antivakserom i sada je u fazonu da kontrira komsiji, a i da komsija crkn od korone ako moze :)

Postovi kipe od sebicluka i nenaucnih stavova.

Gazza - sebicni koronosi sire zarazu i preopterecuju zdravstveni sistem i ugrozavaju sve.

Takodje gazza - podrzavam da koronasi sire zarazu ako ce tako doci glave komsiji zokiju, pa makar i po cenu kraha zdravstvenog sistema koji je gazzi spasao zivot i treba mu i dalje.

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Zaključana tema