Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Corona virus

Post od nidza »

Ja se sve više brinem da za prenaduvavanje Fajzera igra ulogu farmaceutski lobi, i da su ostale vakcine u praksi bar podjednako dobre, pogotovo vektori.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Roditelji od kolege vakconisani Kinezom zimus, danas oboje pozitivni. Imaju temp i malaksali su, stariji ljudi.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U zadnjih par dana sam našao i da je Sputnik bolji za deltu (ruski izvor), i da je SInofarm bolji (.cn domen)... Mnogo neozbiljno sa svih strana. Frljanje brojevima a možda negde sitnim slovima da su ispitivanja još u toku. Od prilike kao kad su nekad kod nas sve partije proglašavale uspeh na izborima posle prvih 5% uzoraka, a onda biraju svoje uzorke sa Vračara ili iz Babušnice, gde kome odgovara. Dajte detaljne cifre kao ovi iz Izraela i sami ćemo da izvučemo zaključke.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Vidim da su vesti o povlacenju AZ stare 3-4 meseca i da je sve vise zemlji.

Takodje ima drugih koji su prosli mnogo bolje od engleske, tako da je i to pokazatelj uspesnosti AZ.

Ne kazem da je ona totalno sranje, ali ocigledno ima mnogo boljih.

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

nidza napisao:Ja se sve više brinem da za prenaduvavanje Fajzera igra ulogu farmaceutski lobi, i da su ostale vakcine u praksi bar podjednako dobre, pogotovo vektori.
Prejak je i lobi koji prenaduvava AZ ipak su tu interesi u pitanju, kao i za fajzer.

Cak sam nasao neke tekstove da je npr. Za deltu najbolji sinofarm, a inace imamo vec i eta i kapa variajntu korone koje trenutno nisu toliko rasprostranjene.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kako gledaš ko je bolji?

Počni od našeg primera, gde veza sa vezom nema statistika, isto tako mnoge druge zemlje mogu imati sličnu neupotrebljivu statistiku. Niko se ni ne trudi da objasni 10.000 umrlih u Decembru preko normalnih višegodišnjih proseka, a to su zvanični podaci državne institucije.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ivan napisao: 26 Avg 2021, 10:41 Prejak je i lobi koji prenaduvava AZ ipak su tu interesi u pitanju, kao i za fajzer.
Editovao si posle post izgleda.

Ne, potpuno suprotno je, Pfizer je proizvod sa profitom, AZ nije, zato je i najjeftinija zapadna vakcina. Nema nikakav lobi motiv da gura nešto što ne donosi profit.

https://www.statista.com/statistics/122 ... re-growth/

Kao što se vidi iz statistike, pokušavaju da utrpaju Pfizer svuda, što više, po dokazanom modelu.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

U UK je AZ ipak ispred Fajzera. Ona jeste manje efikasnosti generalno, ali duze drzi imunitet od Fajzera na nekom nivou, a to je kljuc ovoga u UK.

Dalje, pitanje je da li je studija radjena na 3 nedelje izmedju dve doze ili 12 nedelja? Ogromna je razlika. U UK su bili presli, kao kod nas, na 12 nedelja razmaka izmedju dve doze i to joj je podiglo efikasnost na preko 80 procenata. Sada se cak razmatra razmak od cak 45 nedelja izmedju dve doze.

U Vojvodini je statisticka greska obolelih sa AZ. Najvise Sinofarm i Fajzer iako je dato i desetine hiljada AZ u NS. To sam vec bio i napomenuo, jer znas i sam da imam uvid u to preko drugara kome je to posao. On svakako savetuje booster dozu svim starijim ljudima i onima losijeg zdravlja. A svakako ko zeli isto nije problem i savet je ista ona koja je primljena prethodno.

Hint: veci razmak izmedju dve doze (12 nedelja), pocelo je u martu, revakcina kraj maja i pocetak juna, znaci zastita je u piku, a vec u UK se vidi da odrzava neki nivo duze vremena od mRNA vakcine, iako u startu ipak ima manju efikasnost.

Indija koristi samo AZ vecinski. Pogledaj njihov grafikon sada, kako se povecava obuhvat vakcinacije (iako je ipak i dalje na nedovoljnom nivou). Po toj logici kod njih bi sad trebala da bude totalna destrukcija. Roknuli su sad 600 miliona doza, vecinom AZ (imaju i Sputnik i Covaxin). Za 19 dana samo su dali 100 miliona doza.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Ovo gore (Ivan) nije tačno, gledamo propagandni rat Fajzera protiv svih konkurenata pa i Astre. Nemci su forsirali svoju vakcinu (Bajontek Fajzer) protiv britanske (Astra) zbog podrške svom proizvođaču ali i zbog toga što je Astra dala prednost Britaniji kod isporuke. Fajzer se ponašao kao klasična farmakomafija, AZ je uglavnom ćutala i radila svoje.

Praksa je pokazala da nema nikakvih pokazatelja da je Astra slabija vakcina u zaštiti, naprotiv - za deltu je merljivo bolja i ne postoji jedno tržište gde se Fajzer pokazao boljim.

A o negativnim sajd efektima Fajzera se ne piše (npr miokarditis) a o Astri i trombu se trubilo onoliko. Kod nas baš niko nije propo zbog Astre.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Apsolutno niste u pravu, vec ste u fazonu cigo svog konja hvali pa vam je AZ najbolja.

Cak odbijate realnost da i AZ vodi propagandni rat isto kao sto i vas nekoliko botujete za AZ :)

Researchers at the University of Oxford, UK, and the country’s Office for National Statistics analysed a vast data set comprising the results of 2,580,021 PCR tests to check for SARS-CoV-2 from 384,543 UK adults between 1 December 2020 and 16 May 2021 — when the Alpha variant was dominant — and 811,624 test results from 358,983 people between 17 May and 1 August 2021, when the Delta variant was more prevalent.

The results, published in a preprint on 19 August1, suggest that both vaccines are effective against Delta after two doses, but that the protection they offer wanes with time. The vaccine made by Pfizer in New York City and BioNTech in Mainz, Germany, was 92% effective at keeping people from developing a high viral load — a high concentration of the virus in their test samples — 14 days after the second dose. But the vaccine’s effectiveness fell to 90%, 85% and 78% after 30, 60 and 90 days, respectively.

The vaccine developed by Oxford and the pharmaceutical company AstraZeneca in Cambridge, UK, was 69% effective against a high viral load 14 days after the second dose, falling to 61% by 90 days.

The drop in effectiveness shouldn’t be cause for alarm, says Sarah Walker, a medical statistician at the University of Oxford who led the study. For “both of these vaccines, two doses are still doing really well against Delta”, she says.

Cak su h englezi. As na oxfordu dosli do toga da AZ losije stiti, iako naglasavaju da su obe vakcine dovoljno dobre.

A inace pisalo se itekako o nuspojavama i fajzera.

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Corona virus

Post od ikac2000 »

U DE maltene niko od mladih zena nije hteo Astru jer je bilo relativno smrtnih slucajeva (1/250,000 ako se secam) kod mladjih zena zbog tromboze. I ne samo u DE, i u UK je bilo, i to je problem kos vektorskih. To je cinjenica a ne propaganda, po meni, kako se u trecem svetu predatavlja.

Apropo efikasnisti P i AZ, iz Guardiana, dakle UK:

Meanwhile, data from the UK-based Zoe Covid Study app, where users can log whether they have been vaccinated, Covid test results and symptoms, has suggested protection against infection after two shots of the Pfizer/BioNTech jab decreased from 88% at one month to 74% at five to six months, while protection against infection after two Oxford/AstraZeneca jabs fell from 77% to 67% at four to five months.

https://www.theguardian.com/world/2021/ ... SApp_Other

U svakom slucaju su bolje nego bez vakcina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Da ponovimo grafikon, dakle poenta je BRZINA opadanja efikasnosti:

Slika

Dakle, AZ ce ostati na tom nekom nivou, dok Fajzer krece jos brze da pada. Nakon 6-7 meseci AZ ce imati bolju zastitu. To je najbitnije. Ne moze se zastita gledati samo kroz sirove procente.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

rade74 napisao: 26 Avg 2021, 11:17 ....

https://streamable.com/jtvbjj
ovo ti je ona čista propaganda, TV duel snimljen mobilnom :mrgreen: može svaki od vas ovde da ispriča isto ovako, šta je poenta ovog monologa?

istraživanja ne govore to što ovaj galami...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Sad je jasnije zasto je cosmo zbunjen i ima pogresne stavove, nije procitao tekst, vec samo gledao slike :D

Pise da i posle 5-6 meseci fajzer pruza bolju zastitu od astrazenece, a na ovoj sarenoj slici koju cosmo gleda su podaci bili samo do 3 meseca, a zbog brzina opadanja se predvidjalo da mozda u cetvrtom mesecu fajzer opadne na nivo astrazenece, naravno kasnije istrazivanja sa oxforda su pokazala da su te projekcije netacne.

Zaključana tema