Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

Meni te cene zvuce skupo, dal je to normalno za ova moderna da ne kazem nova kola u zadnjih nekoliko godina ne znam ali za vise automobila koje sam imao mali servis nije prelazio 6000-7000din, verujem i da u ovom slucaju moze jeftinije da se prodje. Pa sta ako su kneht filteri ima i drugih brendova u kvalitetu a i neki jeftiniji da se stave sigurno nece nista da fali. Po meni je tu filter ulja najbitniji, vazduh i klima moze bilo koji prosecan kvalitet. Filter goriva koji doduse nema svaki auto isto treba staviti kvalitetan.
To castrol ulje kosta oko 5000din kantica, kakvi su to filteri koji pojedu ostatak razlike do 14000din?
Ja recimo koristim ufi filtere kad god ih nadjem, za ulje je oko 800din, vazduh oko 1000, klima oko 1300 i to je zajedno manje od 30e , gorivo ako menjam oko 20e a i ostali proizvodjaci su slicni sa cenama.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ogi napisao:1. Da li je po vasem misljenju za moj auto skup redovan servis kod neovlascenogservisera u iznosu od RSD 14.500,00 sa Knecht filterima (rekose ulje i svi filteri, ulje Castrol 5w30) za koje mi je receno da su "isti kao oni koje kupujem u Porsche-u" u smislu kvaliteta ? Isti ovaj servis u ovlascenom servisu u Novom Sadu kosta RSD 20.000,00. Meni deluje da jeste.
Pozovi telefonom Wint Wagen, oni imaju Knecht filtere i sve što ti treba, proveri cenu delova. Onda pitaš majstora koliko za ruke za servis. Ne smeju delovi za benzinca pređu 10k nikako da uzimaš najbolje.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Izasao iz garancije ili neces vise u ovlasteni?

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

feniks1
Reactions:
Pridružio se: 17 Sep 2019, 01:00

Post od feniks1 »

Ogi napisao: 26 Avg 2021, 16:59 1. Da li je po vasem misljenju za moj auto skup redovan servis kod neovlascenogservisera u iznosu od RSD 14.500,00 sa Knecht filterima (rekose ulje i svi filteri, ulje Castrol 5w30) za koje mi je receno da su "isti kao oni koje kupujem u Porsche-u" u smislu kvaliteta ? Isti ovaj servis u ovlascenom servisu u Novom Sadu kosta RSD 20.000,00. Meni deluje da jeste.

2. Da li moj auto ima GPF (za koji su mi rekli da postoji pa sam se blago sokirao ali naravno nisam to pokazao niti sam dovodio u pitanje to sto su rekli preko telefona). Mislim da nema.

Hvala.
Knecht/Mahle su verovatno jedni od kvalitetnijih aftermarket filtera, i sam ih stavljam u svoja kola, ali sam se poprilčno razočarao kada sam jednom prilikom uporedio originalan VW/Audi i Knecht filter kabine, original je osetno teži i "mesnatiji" , što ne mora mnogo da znači, ali opet...

Da li je auto izašao iz garancije? VW ima ponudu servis plus za vozila starija od 4 god.
https://www.volkswagen.rs/servis-i-opre ... ije/servis

https://cdn-rs.volkswagen.at/media/Kwc_ ... -web-k.pdf
Ako im je aktuelan ovaj .pdf, inspekcijski servis za Golf VII 1.2 TSI košta 15.990 din. Ukoliko bi ti uslovi mogli da se dobiju i za Seat, mislim da bi to bilo najbolje rešenje.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Inspekcijski servis i mali servis nisu isto, inspekcijski ne menjaju ali i mogu da menjaju ulje, to je nešto kao između servisa.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
feniks1
Reactions:
Pridružio se: 17 Sep 2019, 01:00

Post od feniks1 »

"Uljni servis obuhvata najkvalitetnije ulje, filter, uslugu, dijagnostički pregled i pregled vozila po ček listi proizvođača. Inspekcijski servis obuhvata isto što i uljni servis + zamenu svih filtera."

c/p iz pdf-a koji sam linkovao, puno bi to para bilo da zamena ulja nije uključena.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Sustina je ovde da neovlasceni servis trazi 70 % cene ovlascenog, plus se razbacuje sa stvarima kao GPF, kojeg njegov auto najverovatnije nema.
Jbg Ogi, tesko ces naci neki servis po tvojoj meri.
Ili nauci da ga sam servisiras, sto nije verovatno ili da naucis sebe da ne primecujes sitnice.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sve je to uzimanje para onima koji to zele da placaju. Znam par ljudi koji su kupili nova kola i odmah se odrekli garancije i servise radili u neovlascenom, nisu hteli da placaju duplo nesto sto ne treba. Secam se da je drugar oterao auto na prvi servis tipa 10k km, dacia duster, oni mi nasli ne znam sta sve da treba da se menja, te spone, kugle, gluposti, a covek zna gde je i kako vozio auto i da to sigurno nije stradalo, otisao kod novlascenog servisa i ljudi konstatovali da pola od toga ne treba da se menja, ovi iz ovl. iz predostroznosti bi menjali neke stvari, vise da uzmu pare i sebe ograde u garanciji.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa javna je tajna da dilerske kuće ne žive od (zarade) prodaje novih auta kao takvih već upravo servisiranja tj održavanja.
Taj godišnji uljni servis, sa filterom, ne bi smeo/ trebao da košta više od 50 evra ni u ludilu, pogotovu imajući u vidu da servis u nabavci ima rabat 20-40% na ulje u odnosu na MP cenu u prodavnici/pumpi. Kupuje se ulje u buradima od 205litara.

5 litara tipičnog ulja za benzince košta 8-10 evra, i filter košta pola toga, 4-5 evra.
Toliko košta sam servis, ulaz a sada koliko je izlaz tj naplata na blagajni je sasvim neka druga priča.

Ko želi neka pogleda cene ulja i filtera u SAD online prodavnicama, one su dobar reper koliko nešto zaista košta, u EU je nešto skuplje (kao i auti što su skuplji) ali opet nije 5 puta ili slično viša cena mateijala.

I ne pričam o čistim uljima V grupe, koja jesu skupa ali se takva retko koriste kada se ode autom u ovlašćenim (PAO).
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

feniks1 napisao: 26 Avg 2021, 19:32 Knecht/Mahle su verovatno jedni od kvalitetnijih aftermarket filtera, i sam ih stavljam u svoja kola, ali sam se poprilčno razočarao kada sam jednom prilikom uporedio originalan VW/Audi i Knecht filter kabine, original je osetno teži i "mesnatiji" , što ne mora mnogo da znači, ali opet...
Svima bih preporučio da kupe filter sa aktivnim ugljem, dosta je deblji i teži od običnog papirnog. Za Civica sam BluePrint u Wintu platio oko 500 din. Drugih nije bilo, samo Bosch po narudžbini ali sam na nekom testu video da su (ispod)prosečni.

Test

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nema ovde neke specijalne mudrosti, jednostavno pred sam kraj sam garancije, imam jos jedan servis u garanciji i trazim nacin da izadjem iz price ovlascenog servisa. Da ne govorim da idem u NS, uzimam dan GO zbog toga, muka ziva i to do sada nije bilo problema, ako bi bilo ne znam kako bih to izveo da dolazim nekoliko puta. U stvari znam, ostavio bih @Darko auto da ga odvozi/dovozi. :) Auto ce morati negde da se odrzava i posle isteka iste.

"Obilazim" ovih nekoliko najpoznatijih VW servisera u Beogradu.
Ostao mi je jos jedan ili dva.

Ova prica od danas mi je bila potpuno razocaravajuca, necu uopste da spominjem ko je to bio jer ne zelim da izazivam polemike tog tipa, pocevsi od kanala komunikacije pa i same komunikacije, tvrdnje da moj auto ima GPF koji nema (tek su poceli 2018. a moj je 2017.) , zamena rashladne na 4 godine , visoka cena itd.

Zaista ne trazim mnogo, iako vama mozda izgleda tako. Postenje je najvaznije, uvazavanje musterije, pristojnost. Cena je najmanji problem.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ogi napisao: 27 Avg 2021, 00:11

Zaista ne trazim mnogo, iako vama mozda izgleda tako. Postenje je najvaznije, uvazavanje musterije, pristojnost.
Ne trazis mnogo, ali ces tesko to dobiti po defaultu. Imao sam skoro problem sa jednim majstorom (ne za auto), zivce mi je pojeo. Sva sreca dobro se zavrsilo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

za mali servis ti ne treba ovlasceni serviser, to svaki servis i majstor ume da odradi, ne bih se oko toga uopste opterecivao a delove mozes i sam da nabavis ako ti je tako sigurnije a povoljnije je sigurno od ovih cifri koje su ti rekli.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ti mozes da odes i do Mihajlovica preko puta kineza, oni ti menjaju ulje dzabe, ako kod njih kupis ulje i filter.
Za celtovu Astru tamo radim mali servis.

To su sve neka bas jeftina resenja, ja kontam da je bolje razliku u parama potorsiti na potencijalni kvar, nego da se bace u vetar.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Ogi napisao: Ova prica od danas mi je bila potpuno razocaravajuca, necu uopste da spominjem ko je to bio jer ne zelim da izazivam polemike tog tipa, pocevsi od kanala komunikacije pa i same komunikacije, tvrdnje da moj auto ima GPF koji nema (tek su poceli 2018. a moj je 2017.) , zamena rashladne na 4 godine , visoka cena itd.
Zašto ne bi napisao ? Meni ni jedan od njih nije ni rod ni pomoz bog da je sveto slovo njihovo. Ja sam ti preporučio dva na koja sam naleteo ovde po preporuci iz teme Bugarčić i Sinišu, kod Bugarčića vozim Golfa, zadnji put se čekalo jer je preopterećen kako sam video.
Odgovori