Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Grčka

Post od shandu90 »

tlazar napisao:
somi-car napisao: 27 Avg 2021, 09:44 Ako je osiguran od kradje u EU ja iskreno ne vidim problem toliki....mozda lupam. jeste cimaza sa osiguranjem sigurno prilikom kradje opet si u velikoj meri pokriven.

Jedino ako ne mogu da ostvare odstetu ili su sentimentalno vezani za auto...
Pise da mu je ukraden kljuc iz apartmana i da je auto odvezen, mozda to moze biti problem za naplatu.
Jeste cimanje jer osiguranje moze da trazi dva kljuca na uvid kod kradje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mogu da ga puse, kradja je kradja. Pogotovu ako je ukraden kljuc.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Kako da traze dva kljuca na uvid kad jedan su ukrali i sa njime oterali auto? Ne pisu valjda u ugovoru pod kojim uslovima kradje steta moze da se naplati, tipa ako ti obiju auto moze a ako te presretnu na semaforu i otmu auto onda ne moze, kradja je kradja na bilo koji nacin, jebo onda takvo osiguranje.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pise to sve u ugovoru. Ako ti otmu auto je jedna stvar, ako ti ukradu zakljucan auto je druga stvar. U drugom slucaju ako nemas kljuc tesko da ce ti osiguranje naplatiti. Mozes osigurati i samo kljuc u slucaju gubitka i onda nadoknade izradu novog, zamene brava na vozilu, itd...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

bez veze.....kako oni znaju koliko ja imam kljuceva od auta? ako sam imao 2 prijavim 1 prilikom sklapanja ugovora, tako da ako mi i ukradu auto sa kljucem opet mi ostaje onaj 1 koji sam prijavio i sa njim mogu da naplatim stetu
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ne može. Obavezno je slikanje vozila i tada slikaju oba ključa, bez drugog ključa ne možeš da imaš kasko, odbiju. Za neke je obaveza zaštita, za neka vozila ne, zavisi u kojoj si grupi. I ovaj Merc možeš ukrasti samo sa ključem, bez njega ne mogu ništa.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije isto da li su ti ukrali auto sa kljucem unutra ili pod pretnjom oruzjem pa im je opet ostao kljuc. Znam za slucaj gde kasko nije priznat jer je lik izasao iz kola da zatvori garazu al isto tako znam da bi priznali da je bilo razbojnistvo u pitanju.

E sad ovo je treci slucaj gde osiguranje moze da igra na to da je kljuc na primer bio na vidnom mestu al po meni bi morali da plate.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

noob napisao: 28 Avg 2021, 11:20 Ne može. Obavezno je slikanje vozila i tada slikaju oba ključa
a sta ako imam 3 kljuca, slikaju 2 onaj treci cutim za nedaj boze :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moze valjda da se proveri serijski broj kljuca ili da ima neku oznaku. Tesko da su tako naivni da daju osiguranje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Ko leti za ili preko Atine, na aerodromu nema više testiranja. Kovid papiri obavezni posle sletanja i pre ukrcavanja za dalje.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

shandu90 napisao: 27 Avg 2021, 22:24
tlazar napisao:
somi-car napisao: 27 Avg 2021, 09:44 Ako je osiguran od kradje u EU ja iskreno ne vidim problem toliki....mozda lupam. jeste cimaza sa osiguranjem sigurno prilikom kradje opet si u velikoj meri pokriven.

Jedino ako ne mogu da ostvare odstetu ili su sentimentalno vezani za auto...
Pise da mu je ukraden kljuc iz apartmana i da je auto odvezen, mozda to moze biti problem za naplatu.
Jeste cimanje jer osiguranje moze da trazi dva kljuca na uvid kod kradje.

Kapiram ali mi je bas bas nelogicno da apsolutno ne mozes nikakvu odstetu da dobijes u ovakvim situacijama. Nisu oni prvi kojima se desila takva kradja.

Sad sa neke strane neozbiljno je da kupis, osiguras takav auto a da ne pogledas ugovor detaljno....zvuci neozbiljno.

Smatram da bi to dobar pravnik naplatio od osiguranja 100%. Verovatno sa dosta cimanja ali opet mnogo manje nego sa ovim cimanjem pronalaska auta...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Moze osiguranje da zateze sa kljucevima, to se sve zna unapred i pise ugovoru...

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

zatezu oni i za manje stvari, mozda sam ja kljuceve od auta drzao u sefu, lopovi otvorili sef i uzeli kljuceve ili se potrudili da ih nadju u kuci, sta ja kao vlasnik auta tu mogu, osigurao sam se koliko sam mogao, kako osiguranje da dokaze da su meni kljucevi bili u autu ili na stolu ili mi ispali iz dzepa u prodavnici, itd. ima tu dosta stvari za raspravu ali mislim da dobar pravnik sto kaze somi sve moze da resi.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Moze da se ide na sud za svasta, inace ima razlike izmedju kradje i neovlascenog koriscenja tudjeg vozila, a to je npr. Ako ti neko sedne u upaljen auto i odveze, tako i policija tretira.

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Osiguravajuca drustva = divlji zapad. Sve mogu sto uspeju da izguraju. Ovde na zapadu su gori od mafije ;) Malo po malo pa ispliva neka jeziva prica na temu kradje i godinama sudjenja sa osiguravajucim drustvom i ako su svi dokazi bili na strani klijenta i sl...
Odgovori