Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Corona virus

Post od Bax »

Kaze, razboli se krava u selu, nije joj dobro, tenperatura, ne daje mleko i ostala simptomatika...
Zovu seljani svog vraca, da pogleda kravu.
Kazu vracu sta je kravi, da je nerazpolozna i to. Vrac se zamisli malo i kaze, dodajte mi onu kantu iz coska stale.
Kaze vrac, neka krava prenoci sa prednjom levom nogom u kanti. Sutra kontrola.
Dodju sutra, krava pozelenela, bleda i dalje nevoljna....
Kaze vrac, OK, ovo je OK, nocas neka noci sa prednjom desnom nogom u kanti. Sutra kontorla.

Opet sutra se skupe, otvore stalu, krava se trese pozutela. Gleda nju vrac, gledaju seljani vraca. On Ooook, nocas neka noci sa zadnom levom nogom u kanti. Sutra kontrola....

Sutra, otvaraju vrata stale, na zalost krava lezi ne daje znake zivota, mrtva.

Gledaju kravu, gledaju se medju sobom, gledaju u vraca.

A vrac ce, steta, imao sam joj jednu ideju...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Kad će vic?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

cozmo napisao: 28 Avg 2021, 09:50 Slika
Ova argumentacija je otprilike kao da PSA napravi reklamu za THP motor na temelju HDI-a koji je skoro pa savršen.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Bax napisao:
Izveštaji do kojih su došli brazilski mediji pokazuju da je muškarac prvi put primio Fajzer vakcinu 12. maja, zatim AstraZeneku 5. juna. Sledeća na redu bila je doza Sinovaka 17. juna, posle čega je Brazilac otišao po drugu dozu Fajzera 9. jula i svoj "maraton" završio 21. jula, takođe, Sinovakom.
Sa B92

It is I, Sekler.
Haha, genijalan komentar :D :D
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

AZ pet puta bolja od Fajzera.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Zakačio sam i ja virus. Bio sam kod druga na svadbi, 15. avgusta, a dva dana pre toga, momačko veče, gde sam verovatno i zakačio virus od kuma, koji je na dan svadbe(rano ujutru) dobio simptome i testirao se.
Momačko veče je bilo na otvorenom, u dvorištu, a ja ni nisam bio za istim stolom sa kumom.
Do sada nisam bio zaražen korona virusom, kontao sam da imam neki imunitet, pa plus leto je, plus nisu velike brojke, plus dosta ljudi je vakcinisano...tako da sam dosta spustio gard.
Simptomi su mi krenuli dan posle svadbe, kada sam stigao u Pirot(svadba bila u Kladovu), uhvatio me veliki umor, a uveče i blago povišena temperatura.
Bile su priče da u Kladovu ima dosta zaraženih, za tako malu sredinu i mogu da potvrdim, redovi u Covid ambulanti u Pirotu su osetno manji.
Povišena temperatura me držala 2-3 dana, ali ne tokom celog dana, osim toga malaksalost i upaljeno grlo, sa dosta kašlja i zapušen nos.
Posle par dana sam izgubio čulo mirisa.
Na plućima ništa, sada mi je ostao samo kašalj ponekad, verovatno mi je grlo još uvek nadraženo, ali sve u svemu, kroz ovo sam prošao dobro...isto ovako i supruga, dva dana nakon mene, ali sa još lakšim simptomima, ALI, baš sam se zabrinuo za bebu od 4 meseca, koja je nakon tri dana dobila temperaturu, oko 38 i malo kašalj, pa je tu bilo dosta zajebancije i sekiracije.
Doktori kažu neka miruje, ne možemo joj ništa, neće ništa da joj bude, proći će, pa smo jedva nekako našli vezu, doktorku koja želi da je pregleda, pa nas je ona malo smirila, dala nam je neke vitamine, Sinacilin za grlo, pregledala je i rekla da je beba dobro i da će sve da bude u redu.
Da više ne dužim, dosta sam pogrešio, kajem se što se nisam vakcinisao, verujem da bih izbegao svu ovu veliku zajebanciju.
(Malaksao čekaš ovamo, šalju te u ovaj deo grada, pa se vrati opet na pregled, dve nedelje van stroja, a to mi baš sada kada sam u velikoj gužvi na poslu, plus treba do Grčke da odem na par dana, plus mala beba o kojoj treba neko da se stara, pa još dobije i temperaturu, horor priča..)
Sestra i ćale došli da nam pomognu, oboje vakcinisani Fajzerom, ćale nije preležao, a sestra jeste prošlog leta, nije im za sada ništa, hvala Bogu.
Nisam bio protivnik vakcine, ali sam eto čekao, klasika, danas, sutra, nisam žurio, tako i kasko za auto nisam bio uplatio, ima vremena i ode šoferka i jbg...i tako, a vi kako te?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Druze, svaka cast (da ne kazem nesto drugo) kad se ti nisi vakcinisao, a zena ti bila trudna, porodila se, imas bebu od 4-tiri meseca i ides na svadbu i momacko...bitno da je sve ok a sad si naucio lekciju valda.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Zajebao sam, verovao sam da neće tako lako da me uhvati virus, kada nije do sada, kada su bili mnogo veći brojevi i slično(vozio sam i zaražene u autu na preglede ranije, nije imao ko), a planirao sam da se vakcinišem...ali eto, nisam bio odgovoran.
Izgleda da se ovaj novi soj baš lako širi.

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Jbg, mogu da zamislim kako si se osecao.
Inace i moj prijatelj se isto zarazio na nekoj svadbi, zarazio posle i devojku, ali su oboje mladi, devojka jos mladja , pa su prosli relativno lako, s tim sto su izgubili ukus za pivo.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Zato je vazno, jbs ga, preuzeti sve sto je do tebe da zastitis ljude oko sebe. To je cela prica. Uvek je tu neko potencijalno ranjiv. Nekad ni ne znas ko. Ne ti, desava se, mrzi nas, obaveze, svasta nesto, priznao si gresku svojima, sve se nadam se (hvala Bogu ili ko u sta veruje) dobro zavrsilo, nego svako od nas treba da preduzme sve sto je do njega da zastiti ljude okolo. Ali, vidimo i citamo, malo sutra.

Naaaaaravno, stvari se uvek mogu okrenuti. Argumenti da nista ne radimo bi bili: ako si ti zaista zakacio od kuma napolju, od koga si bio udaljen, tu ne mozes nista. Plus i da si se vakcinisao mogao si se zaraziti. Vidimo po novim statistikama.

(Iako je vrlo moguce da si se zarazio i od nekog za istim stolom ili na svadbi.)

Sent from my iPhone using Tapatalk
danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Post od danijel00 »

carov2 napisao:Zakačio sam i ja virus. Bio sam kod druga na svadbi, 15. avgusta, a dva dana pre toga, momačko veče, gde sam verovatno i zakačio virus od kuma, koji je na dan svadbe(rano ujutru) dobio simptome i testirao se.
Momačko veče je bilo na otvorenom, u dvorištu, a ja ni nisam bio za istim stolom sa kumom.
Do sada nisam bio zaražen korona virusom, kontao sam da imam neki imunitet, pa plus leto je, plus nisu velike brojke, plus dosta ljudi je vakcinisano...tako da sam dosta spustio gard.
Simptomi su mi krenuli dan posle svadbe, kada sam stigao u Pirot(svadba bila u Kladovu), uhvatio me veliki umor, a uveče i blago povišena temperatura.
Bile su priče da u Kladovu ima dosta zaraženih, za tako malu sredinu i mogu da potvrdim, redovi u Covid ambulanti u Pirotu su osetno manji.
Povišena temperatura me držala 2-3 dana, ali ne tokom celog dana, osim toga malaksalost i upaljeno grlo, sa dosta kašlja i zapušen nos.
Posle par dana sam izgubio čulo mirisa.
Na plućima ništa, sada mi je ostao samo kašalj ponekad, verovatno mi je grlo još uvek nadraženo, ali sve u svemu, kroz ovo sam prošao dobro...isto ovako i supruga, dva dana nakon mene, ali sa još lakšim simptomima, ALI, baš sam se zabrinuo za bebu od 4 meseca, koja je nakon tri dana dobila temperaturu, oko 38 i malo kašalj, pa je tu bilo dosta zajebancije i sekiracije.
Doktori kažu neka miruje, ne možemo joj ništa, neće ništa da joj bude, proći će, pa smo jedva nekako našli vezu, doktorku koja želi da je pregleda, pa nas je ona malo smirila, dala nam je neke vitamine, Sinacilin za grlo, pregledala je i rekla da je beba dobro i da će sve da bude u redu.
Da više ne dužim, dosta sam pogrešio, kajem se što se nisam vakcinisao, verujem da bih izbegao svu ovu veliku zajebanciju.
(Malaksao čekaš ovamo, šalju te u ovaj deo grada, pa se vrati opet na pregled, dve nedelje van stroja, a to mi baš sada kada sam u velikoj gužvi na poslu, plus treba do Grčke da odem na par dana, plus mala beba o kojoj treba neko da se stara, pa još dobije i temperaturu, horor priča..)
Sestra i ćale došli da nam pomognu, oboje vakcinisani Fajzerom, ćale nije preležao, a sestra jeste prošlog leta, nije im za sada ništa, hvala Bogu.
Nisam bio protivnik vakcine, ali sam eto čekao, klasika, danas, sutra, nisam žurio, tako i kasko za auto nisam bio uplatio, ima vremena i ode šoferka i jbg...i tako, a vi kako te?

Kako si mogao da nemaš vremena da se vakcinišes? U ns odeš u radnju da kupiš hleb i vakcina baska... Ja sam sleteo iz tajlanda u petak popodne, subotu ujutro pcr i nedelja ujutru vakcina. Doduse nisam za 7 nedelja koliko sam bio u srbiji stigao kod zubara ;) valjda po prioritetima...

Te momacke, devojačke večeri su zlo. Stotine ljudi sam čuo da su tako fasovali. Ajd kad već mora svadba, al koji mora i ovo...

Želim brzo ozdravljenje detetu, pre svega. I ja sam mog starijeg zarazio nekom kijavicom kad je bio taj uzrast, dan danas pamtim muku koju sam izazvao svima...

I verovatno jesi imao nešto antitela, al ne dovoljno svežih i eto...

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Using Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Znas kako ljudi razmisljaju, drugi ce primiti vakcine, doci ce se do imuniteta krda, pa ce prebrinuti moji brigu. To je razlog velikog broja oklevanja. Uostalom to je i nasa vlada pricala, da se vakcinise 50posto ljudi, i mirni smo...

Na zalost, novi podaci ne obecavaju vezano za mirnu jesen, delta se mnogo lakse siri, i duplo vecu sansu ima za hospitalizaciju, od prethodnih sojeva(na zalost i lakse se siri i smrtonosniji je...). Trenutno je 80 ljudi na respiratoru, tako da ni ti brojevi ne ulivaju poverenje o razbijanju veze infekcija i hospitalizacija, bar u slucaju Srbije.

Nema ovde vise proste matematike, ako uzmemo da su matorci redom vakcinisani, a mi vec sad imamo 80 respiratora, ne mirise na relax jesen.

Bilo je to negde najavljeno i kad smo se smejali u vezi Cilea.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Eto, i moj dobar prijatelj je isto fasovao na svadbi (vec sam pisao, bukvalno Carov2 ima prepisan slucaj). Masovna dogadjanja u zatvorenom, sa nepoznatim ljudima, su najveci problem.

Mislim da skolska godina nece uspeti. Ja jos cekam na termin pregelda za klinca da dobije saglasnost za vakcinaciju (za koji mesec puni 15), tako da od imunizacije srednjoskolskog uzrasta nema nista jer se mora dobiti potvrda izabranog lekara.

Deca treba da idu u skolu, da se socijalizuju i druze, to je najveca poenta, ali cim cujemo za prvi slucaj u skoli ima da ga povucem online dok ne primi obe doze.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Uglavnom ste svi u pravu.
Bio sam neodgovoran i pogrešio u puno stvari, ne samo u jednoj.
Iako smo kroz ovo prošli relativno lako, ne bih ponovo prolazio kroz sve ovo i sada svakom drugu koji ima bebu savetujem vakcinaciju, jer ukoliko smanji bar malo šansu za zaražavanjem, a smanji, vredi.
Bebi smo pre par dana otkrili i prvi zubić, a kažu da hoće i od toga povišena temperatura i kašalj, ali ko će ga znati.

Zaključana tema