Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Corona virus

Post od Heinz »

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti ... dnice.html
Stokić: U Kliničkom centru Vojvodine više članova iste porodice i trudnice

Na lečenju od kovida u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu najviše je pacijenata od četvrte do šeste decenije života.

Oni koji su u jedinicama intezivne nege su isključivo nevakcinisani, rekla je za RTS direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.
...
"Na lečenju je jedna pacijentkinja koja je bila intubirana, a sada se leči bez respiratora dok je istovremeno i njen muž na poluintezivnoj nezi. Imamo i dve trudnice na lečenju. Grubo rečeno, najveći broj pacijenata je nevakcinisan ili je primio samo jednu dozu. Ni jedan pacijent koji je na intezivnoj nezi nije vakcinisan", istakla je Stokić.
...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

cozmo napisao: 29 Avg 2021, 10:50 Deca treba da idu u skolu, da se socijalizuju i druze, to je najveca poenta, ali cim cujemo za prvi slucaj u skoli ima da ga povucem online dok ne primi obe doze.
Promenio se algoritam za ovu godinu, nema više povlačenja online.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

carov2 napisao: 29 Avg 2021, 11:02 Uglavnom ste svi u pravu.
Bio sam neodgovoran i pogrešio u puno stvari, ne samo u jednoj.
Iako smo kroz ovo prošli relativno lako, ne bih ponovo prolazio kroz sve ovo i sada svakom drugu koji ima bebu savetujem vakcinaciju, jer ukoliko smanji bar malo šansu za zaražavanjem, a smanji, vredi.
Bebi smo pre par dana otkrili i prvi zubić, a kažu da hoće i od toga povišena temperatura i kašalj, ali ko će ga znati.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Bar priznajes gresku, i ucis na njima. Bitno da ok proslo, svi mi zajebemo ponekad jbg. Tetka se tako cuvala stalno, radi u vrticu, onda kad videla da nema nista opusti se malo i nafasuje krajem prosle godine, i zarazi 70% ukucana takodje. Na srecu je proslo dobro isto.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Vi jos niste uzeli lekciju da se i vakcinisani zaraze? Vakcinom stitis sebe, i to je upitno, ali ajde da jim verujemo, ali ne pred zarazom, nego pred tezim posledicama.

Bas zbog pricanja kako se ne mozes zaraziti ako si vakcinisan imamo sranje, jer se niti paze, niti se testiraju pa sire dalje nesmetano

Najveci problem su stariji i bolestni, sama zaraza ako prodje ko kod gorepomenutog nije opste bitna, cak je ok, jer imas vecu zastitu nego sa vakcinom.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Malo procitaj istrazivanja iz Bahreina i UK, pa se vrati na prvu recenicu koju si napisao. Uvideces gresku :)

P.S. I Robert Koh institut je izbacio studiju.

https://m.dw.com/sr/nevakcinisani-%C4%8 ... a-58943599

85 procenata zarazenih je nevakcinisano, a to se otprilike poklapa sa zastitom vakcina od zarazavanja (od 75 do 90).

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Poslednja izmena od cozmo u 29 Avg 2021, 11:55, izmenjeno 1 put ukupno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

maniaxxx napisao:
Bas zbog pricanja kako se ne mozes zaraziti ako si vakcinisan imamo sranje, jer se niti paze, niti se testiraju pa sire dalje nesmetano
Ovo je verovatno tačno, u Kladovu gde sada ima relativno dosta zaraženih, a i u Pirotu sam pitao doktorku...kažu da ima "dosta" vakcinisanih koji se javljaju sa nekim simptomima.
Ovo "dosta" je vrlo paušalno, ali ih ima, ali za Kladovu su mi rekli, 90% je u pitanju kineska vakcina.
Njih ima i najviše generalno, ukoliko se ne varam.

I pored ovoga, ja verujem, da sam bio vakcinisan Fajzerom, da me ništa od ovoga ne bi zadesilo.
Pisao sam već za svoje, iz uže porodice, uglavnom su svi sa Fajzerom vakcinisani, osim sestre od tetke, koja je ruskom vakcinisana...za sada nikakvih problema.
U posetu mi je dolazila i tašta i svastika, tašta kineska, svastika ruska, takodje ništa od nas nisu zakačili.

Drugovi koji su bili preležali virus, nisu najebali u ovom naletu, na ovoj svadbi.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

cozmo napisao: 29 Avg 2021, 11:55 Malo procitaj istrazivanja iz Bahreina i UK, pa se vrati na prvu recenicu koju si napisao. Uvideces gresku :)

P.S. I Robert Koh institut je izbacio studiju.

https://m.dw.com/sr/nevakcinisani-%C4%8 ... a-58943599

85 procenata zarazenih je nevakcinisano, a to se otprilike poklapa sa zastitom vakcina od zarazavanja (od 75 do 90).

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

A Izrael? islandija? Licno znam vise njih vakcinisanih koji su trenutno pozitivni, jedna od njih je i nasa ministarka ( nju ne znam licno ali je javna licnost ), koja ima cak tezi potek.

Mislim bolje da ne pisem o toj temi ovde, jer se nikako ne poklapa moje misljenje sa vasim, a znam da vakcinisani i korona panicari nikako ne prihvatate da neko ne misli isto ko vi. Izuzetcima svaka cast.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Niko do sad nije pojasnio da li je jaca zastita prelezan kovid ili vakcina. Bukvalno se moze procitati da je prirodna infekcija jaca 10x kao i obrnuto za vakcinu. Kao i da li posle prelezane bolesti treba primiti jednu, dve ili tri vakcine. U nekim zemljama savetuju jednu. Kod nas moze i tri.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ovde su vam svi odgovori na pitanja o vakcinama, gde su se javljali građani preko telefona i sa uobičajenim dilemama pa koga zanima treba da posluša.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Jedan od kolega je preležao,posle toga obe doze kineza i sad je pozitivan.
S druge strane kum je preležao aprila prošle godine,ovog leta je 2 nedelje 24h bio uz pozitivnu majku,nije zakačio. Testirao se za svaki slučaj,negativan. Očigledno nema striktnog pravila.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

carov2 srećno i brzo ozdravljenje bez posledica.

Istine radi, srpske vlasti NIKADA nisu rekle 50% vakcinisanih i biće OK. Oni koji su objašnjavali šta je kolektivni imunitet putem imunizacije su govorili o 80% kao cilju bez koga je to nemoguće.

Takođe ima puno kredibilnih izvora koji kažu da je prirodni imunitet nakon preležane bolesti do 15x jači od vakcinalnog. Ko preživi i prođe bez post kovida, naravno.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

maniaxxx napisao:

A Izrael? islandija?
Šta Island? Nema boljeg primera o svrsishodnosti vakcine i discipline od njih. Od maja nula mrtvih, oni su ga stvarno pretvorili u običan grip.

https://www.cnn.com/videos/world/2021/0 ... 60-vpx.cnn

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

gazza napisao:carov2 srećno i brzo ozdravljenje bez posledica.

Istine radi, srpske vlasti NIKADA nisu rekle 50% vakcinisanih i biće OK. Oni koji su objašnjavali šta je kolektivni imunitet putem imunizacije su govorili o 80% kao cilju bez koga je to nemoguće.

Takođe ima puno kredibilnih izvora koji kažu da je prirodni imunitet nakon preležane bolesti do 15x jači od vakcinalnog. Ko preživi i prođe bez post kovida, naravno.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... ersion=amp

Ili slabije pamtis, ili slaba koncentracija, ili ne razumes procitano, ili ne citas stampu....

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

@Darko vrati malo nazad, pre 3 dana sam kačio najnoviju studiju iz Izraela, koja važi za trenutno aktualni delta soj. Oni koji su preležali zimus imaju 13 puta manju šansu da se zaraze nego oni koji su vakcinisani fajzerom u to isto vreme. A kad su proširili na one koji su preležali od marta prošle godine, i dalje je 6-7 puta bolje od vakcine. Ovo nije mišljenje nekog doktora, već rezultat istraživanja sa konkretnim brojkama.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Znači ja sam safe, mogu na svadbu opušteno. :mrgreen:
Posetite www.garaza.rs !
Zaključana tema