Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Registracija vozila

Post od nidza »

Ovde idem, na bežanijsku kosu:
https://goo.gl/maps/Uf9ZraQt2y26gbNq6
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Sad gledam na sat-u vozili neku punto na teh. nebitno je to nego sto na tom tehnickom gledaju i dal ti radi ventiacija u kabini (ne mora klima) kao i dal ti svetli airbag lampica ili neka greska preko obd, takodje i gasove merili preko obd, ko koga tu sad jebe, neki to gledaju neki ne??? Definitivno se treba pre odlaska na teh. raspitati sta gledaju a sta ne.
Kazu jos nema resenja za automobile sa elektronskom rucnom a upitno je i kako podici auto onom dizalicom odozdo ako ima suspleh i nemas gde da podmetnes dizalicu :) onaj kontrolor izjavi nesto po fazonu da vlasnici moraju da provere dal imaju suspleh ali ostade nedorecen, vrv hteo reci da sami skinu to pre dolaska na teh. kako bi omogucili njima da podignu auto :)
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

U kom smislu nema resenje za automobile sa e-rucnom? Na mom pregledu su gledali. E rucna radi kao obicna, samo mora da se drzi pritisnuta. Ako je samo jednom pritisnes u voznji, nece zakociti.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pa valjda svaki auto ina previdjene stope za dizanje auta?

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Meni proveravali brisač i prskalicu na zadnjem staklu. Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ne znam kazu valjda ima vise kombinacija tih elektronski rucni, neke rade kad je auto ugasen, nemam pojma nisam upucen u tu tematiku

stope za dizanje imaju automobili ali teh. pregledi imaju onu klasicnu dizalicu kao kod vulkanizera penumatsku koja stoji u sredini kanala i moze da dize samo prednji ili zadnji kraj auta, obicno se podbaci ispod centralnog nosaca motora kao u slucaju ovog punta

zadnji brisac i prskalica vise nisu tema provere na teh. kako mi je receno
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

To je ludost da ja moram da budem upoznat u to kako oni dizu auto. Ako ih je drzava ovlastila da pregledaju auto onda moraju imati tehnicko znanje o automobilima, a i da odgovaraju za svoje postupke ako treba. Stvarno se treba ovim ludostima stati na put.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

električna ručna, kao i obična ručna se otprilike 15tak godina više ne gledaju u Nemačkoj na tehničkom, odnosno zbog nemogučnosti da se ispune ranije (kod nas i danas važeće norme o 30% razlike sila) norme promenjen je opseg dozvoljene razlike od 95% a time je praktično obesmišljeno bilo kakvo merenje ručne.

A dodatno, ručna se više ni kod proizvodjča auitomobila ne tretira kao ujedno i panik kočnica (emergency brake) tj nije više u stanju da zaustavlja vozilo u kretanju normalnom putnom brzonom krstarenja.

Logično bi bilo očekivatni da naši izbace pregled ručne sa tehinčkog - pregled na dosadašnji način ali kako sve kod nas ide možda se sete da prepišu šta treba tamo negde 2040. te godine ono što je veće neko vreme stanje auto tehnike u praksi.

ps. kao što je već napisano kod ne malog broja modela upošte e ručna ne može da se aktivira dok se auto kreće, iz sigurnosnih razloga a time ne može ni dok je auto na valjcima koji ratiraju.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

I, ima li neka lista tehničkih koji "ne smaraju"? Kakvo je stanje po pitanju oštećenja šoferke? Imam u donjem levom uglu čuknutu šoferku na 2 mesta, rekao bih da su oba kružića manja od 1cm u obimu... Da imam onu stanarsku karticu, tačno bi išla preko njih... Da li je to problem?

Sent from my Mate 20 X using Tapatalk

Slika
Poslednja izmena od petarboj u 29 Avg 2021, 16:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni nisu hteli da skidaju sucpleh kada su trebali da gledaju broj motora. Kao hirurzi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sto se soferke tice i to su rekli, vracaju samo zbog linije, druga ostecenja ne gledaju. Mislim da je ovaj punto koji su radili u emisiji imao zvezdu od kamenceta, to mislim da nije ni bilo upitno do sad.

Rucna kocnica je i po meni glupost da se uopste gleda na tehnickom, ona ionako sluzi samo za parkiranje pa kakva da je vrsice funkciju, dovoljno je samo da pogledaju da li uopste ima neku silu tj dal je u funkciji da nije pokidana i sl.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Zvezda moze da se popravi u glass servisu, a linija ne.

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Pa ova zvezda, tj obe, je prošli vlasnik nešto pokušao da opravi i nije uspeo, tj i dalje je tu, du duše, nema širenja... Bio sam i u Ivaniću rekli su da ne mogu da je srede jer je neko već čačkao.

Sent from my Mate 20 X using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

bitno je da ne prave problem na tehnickom, e sad kome smeta vizuelno moze da popravi ako uopste moze jer ne moze svaka da se popravi
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Sad gledam SAT reviju. Koje je ovo proseravanje jbt. Ja sam prvi za stroziji tehnicki ali sta su tamo sve gledali, ono je idiotizam. Gledaju farove, jacinu i usmerenost, i ako ne valja auto pada. A da mozda nastelujete ako ne valja usmerenost majku mu?
Odgovori