Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Re: Grčka

Post od ChobbyNS »

grujicd napisao:Sa druge strane, stigneš tu gde ćeš da prespavaš, i onda se vrtiš, šta da radiš sad to popodne, veče, nikako da zaspiš, pa se ujutro isto iskilaviš dok ne kreneš... Zadnji put kad smo tako spavali na putu za Tasos kumovi su stigli sledećim trajektom posle nas, a krenuli to jutro rano iz Bg.

Tu sam presekao i sad i mi krećemo rano, meni odgovara jer sam ranoranilac, žena i deca dremnu prvih par sati što i meni odgovara, obično je tad i manja gužva, a posle u nastavku žena malo preuzme. Ali svako ima neki svoj bioritam, samo iznosim šta meni (nama) više odgovara, ne kažem da greše ovi koji prespavaju.
To si u pravu, zato ja i nisam tempirao da se u usputni smeštaj čekiram u 14h već smo došli u 20h, večerali u obližnjem restoranu i zaspali kao klade Slika
Ne znam, ali u odnosu na dosadašnja letovanja kad sam grizao da stignem u cugu, ove godine mi je ceo put tako nekako lagano pao, nisam osetio.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ove meduze ne zare i nisu opasne bez obzira na velicinu, bilo ih je ove sezone u vecini ovih popularnih letovalista, kacili slike svaki dan po fejsu...plave umeju da budu gadne
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kum mi se žali da su mu mlađe dete opekle meduze u julu na Hlakidikiju i da se još vide tragovi. Ne sećam se da je pre bilo tako, i ako fasuješ meduzu to je prolazilo za par sati u najgorem slučaju.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Ok hvala znači meštani su u pravu da su se spustile sa severozapada. Rasteraće ih zimski vetrovi i struje, kad dune 10 bofora. Malo me juče uplašilo, još jedan vesnik apokalipse koju očigledno živimo.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

grujicd napisao: 30 Avg 2021, 23:58 Sa druge strane, stigneš tu gde ćeš da prespavaš, i onda se vrtiš, šta da radiš sad to popodne, veče, nikako da zaspiš, pa se ujutro isto iskilaviš dok ne kreneš... Zadnji put kad smo tako spavali na putu za Tasos kumovi su stigli sledećim trajektom posle nas, a krenuli to jutro rano iz Bg.
Stižem u smeštaj recimo Dojran tek u 21-22h večera i pravac krevet. Taj dan krenemo iz Ns oko 8 ali usput posetimo x mesta na kojima nismo bili tako da je taj dan full iskorišćen.
Sutradan ujutru oko 7 gas, eto baš kada smo išli u Potos (Tasos) i oko 10-11 sa sve trajektom solim kohones na plaži :D. Tako nam ne odgovaralo kada smo bili sami.

E sada Bog da sledeće god sa dve bebe po 14m ne znam kako će ići, moram pitati iskusnije, putovati noću...?

800km alfom, si luddd, jedva izdrži 333km do PP, probao sam :kezo:
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Najbolje, mada sve zavisi kakva su ti deca...ali ako volis da te niko ne remeti u voznji i ako zelis da prespavaju veci deo puta onda samo nocu...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mi smo išli kad je sin imao 3 meseca. Najlakše letovanje sa bebom ikad

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ja krećem sutra, videću kako će put da podnese, za ostalo nema problema, idu joj dve tetke i baba.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

A kad ćeš ti na more? :rofl:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

gazza napisao:Pitanje za one koji su ovog leta na severu Grčke (Halkidiki, Tasos itd) videli meduze. Da li su izgledale ovako, širine 40-50cm, ne prže, ne izazivaju alergije:

Slika

Slika

Juče su se prvi put pojavile kod nas na ostrvu za ovih 7 godina koliko dolazim ovde. Na jednoj ili dve plaže, kažu da su zbog fitoplanktona kojim se hrane stigle iz pravca Halkidikija. Ja ovakve nisam viđao ranije ni u Grčkoj a ni na Jadranu, obično su bile one skroz providne. Ove imaju veliki braon deo sa belim prstenom okolom. Moja žena koja loše vidi tj ne vidi bez naočara je prvo mislila da je velika morska kornjača.
Ja video, Sitonija, nisam pipao pa ne znam da li pece ali sam usao u roj necega, sitno kao zrnca peska, to me ispeklo al bez tragova

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Ja sam video jata ovakvih na Androsu ove godine i dobro me je ispekla po ruci i nozi, ne tipicno za meduzu da se prilepi i ozari, nego kao veliki ujedi komaraca, prilicno bolno ali dobro je da nisam alergican

Inace drug koji ima kucu na Androsu kaze da za 30 godina koliko on provodi vreme leti tamo nije bila topla voda kao ove godine i nije bilo meduza, izgleda da ih je struja donela zajedno s toplom vodom

Ove godine na Androsu je bilo sigurno 5 stepeni toplije more nego zadnjih par godina koliko idem. Izgleda da nije silazilo dalje na jug jer ih na Naxosu i Parosu nije bilo
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Andros, iskustva? Ide mi se tamo.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Na Tasosu ih je bilo.

Slika

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Što ste ih vadili iz vode?
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Zbog dece, posle ih vratili dalje od plaže.
Odgovori