Grčka
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Grčka
I ja sam tako uradio sa jednom, mnogo je lepa bila, crvenkasta neka, 5 minuta sam je drzao u kantici sa vodom, odneo je do nekih stena i kada sam je pustio ona ili se pravila mrtva ili je stvarno bila mrtva. Ne znam zasto.
Onako su je talasici bacali po inerciji.

Ja ih uvek vadim iz vode od kako znam za sebe, zasto da ih pustim da nekog ozare posebno moje dete....nisam od onih dusebriznika koji su u fazonu zasto ih dirate, pustite ih da zive, bla, bla a onda odu u restoran i navale na ribu i ostale morske dajkonije, ma vazi.
Putovanje sa malom decom, iz mog a i iskustva drugih iz mog okruzenja, mahom se putuje nocu jer deca tad najbolje podnesu put jer ga vecim delom prespavaju. Komsija skoro isao i nije putovao nocu, dete mu haos pravilo po autu a onda su se vracali nocu i nikakav problem, sve vreme spavalo. Sto se tice beba, iskreno nisam za to ono sa par meseci i sl., mada to je individualna stvar kako kome odgovara.
Putovanje sa malom decom, iz mog a i iskustva drugih iz mog okruzenja, mahom se putuje nocu jer deca tad najbolje podnesu put jer ga vecim delom prespavaju. Komsija skoro isao i nije putovao nocu, dete mu haos pravilo po autu a onda su se vracali nocu i nikakav problem, sve vreme spavalo. Sto se tice beba, iskreno nisam za to ono sa par meseci i sl., mada to je individualna stvar kako kome odgovara.
https://archipelago.gr/en/our-work/mari ... 6a2a2b_1_4
Fried Egg jellyfish
Izgleda da smo i more sjebali.
Fried Egg jellyfish
Izgleda da smo i more sjebali.
Prelepo ostrvo ali veoma neorjentisano na turizam, ima samo par hotela i ne mnogo Airbnb-ova. Turista vrlo retko i to ako su u poseti ljudima koji imaju kuce na ostrvu. Tako je odavno, jer dosta starih brodovlasnika su odatle i oni su pokrivali finansijske potrebe ostrva, tako da im nije potreban bio razvoj turizma. Razlog - svi su koristili posade za svoje brodove sa Androsa i da im turisti ne bi j***li zene dok su na moru po 9 meseci, oni su sve placali.Heinz napisao: 31 Avg 2021, 12:32 Andros, iskustva? Ide mi se tamo.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
To je inace najblize ostrvo Atini na jug, 2 sata je trajekt iz Rafine i idu 4-5 dnevno u sezoni. Jako je veliko za Ciklade i netipicno za Ciklade je jako zeleno, jer ima mnogo podzemnih voda, tako da svuda imas cemprese i zimzeleno drvece. Sto se plaza tice, osim dve-tri koje su najblize Gavrio-u (lucki grad na jugu gde stize trajekt), vecina su neorganizovane a do dosta njih mora dooobro da se vozi off-road ili da se putuje planinskim putevima, jako je nepristupacno ostrvo jer je planinsko.
Glavni grad ostrva, Chora je na severnoj strani i tamo je centar desavanja, ima restorana, kafica i galerija - Goulandris familija koja ima jedno od najvecih kolekcija umetnina na svetu je odatle i ima zaduzbinu na Androsu. Inace Chora imas bas dolce vita vibe, vidi se da je tu pre 40-50 godina bila ozbiljna burzoazija i centar desavanja, ali je izbledelo posto sledeca generacija se vec rasprsla po svetu a ljudi iz te generacije, sad u 70-im i 80-im su jos tu leti. Meni je sve to jako cool da vidim. Ima jos jedan cool gradic, zove se Batsi (Mpatsi) koji je sa juzne strane, vidi slike na netu.
Ima na ostrvu strava taverni najvise za meso (ima stocarstva dosta) hrana je jako dobra svuda, i sve je dosta pristupacno, nema fenseraja nikakvog, ali je visok kvalitet.
Sto se plaza tice, malo je dosadno sto treba da se vozi dosta do njih, i to u zavisnosti od vetra. Uglavnom je severni vetar pa iz Chora moras na jug, to je 30-45min.
Najlepsa plaza mi je Achla, na kojoj ima labudova koji plivaju, al je 45min spustanja s terencem
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
jedem ono što moram, ne jedem ono što ne moram. ne jedem ni morske ježeve ni morske zvezde ni morske krastavce, a bio sam itekako u restoranima u aziji gde se sve to jede uveliko.
niti vodim rat protiv njih i ovako a pogotovo ne kada uđem u njihovo prirodno stanište.
mislim besmislena je rasprava, nismo mi jedini koji rade ovakve stvari. zato nam je planeta ovakva kakva je, ovo je samo mali delić mozaika.
izvinjavam se svima koji misle da je moje gledište glupo, jbga. vi ih tamanite dok još ima šta da se pobije.
niti vodim rat protiv njih i ovako a pogotovo ne kada uđem u njihovo prirodno stanište.
mislim besmislena je rasprava, nismo mi jedini koji rade ovakve stvari. zato nam je planeta ovakva kakva je, ovo je samo mali delić mozaika.
izvinjavam se svima koji misle da je moje gledište glupo, jbga. vi ih tamanite dok još ima šta da se pobije.
off
Kako možete jesti hobotnice, žilave i nikakve? A pogotovo posla filma My Octopus Teacher?
/off
@BRABUS zbog zelenila sam i upamtio Andros, ali se ne sećam da sam čitao da su plaže teško dostupne. Verovatno sam tražio uređene, jer samo na takve idemo.
Kako možete jesti hobotnice, žilave i nikakve? A pogotovo posla filma My Octopus Teacher?
/off
@BRABUS zbog zelenila sam i upamtio Andros, ali se ne sećam da sam čitao da su plaže teško dostupne. Verovatno sam tražio uređene, jer samo na takve idemo.