Elektronska naplata putarine
Re: Elektronska naplata putarine
Nije ni AliExpress pa iste te podatke ljudi ostave tamo.
Nije obavezno korišćenje ove aplikacije i usluge, dobrovoljno je. Moja jedina zamerka je što Putevi Srbije nisu napravili svoju aplikaciju, pa da se taj ogroman novac koji od marže daju ENPay-u (5%), firmici sa 1-2 zaposlena, ne vraća državi, nego ovakvi projekti stranke na vlasti izvlače iz budžeta. Sumanuto velik novac je u pitanju, beskonačno puta veći od troškova te firmice, koja je mogla biti i u okviru Puteva, lagano.
Nije obavezno korišćenje ove aplikacije i usluge, dobrovoljno je. Moja jedina zamerka je što Putevi Srbije nisu napravili svoju aplikaciju, pa da se taj ogroman novac koji od marže daju ENPay-u (5%), firmici sa 1-2 zaposlena, ne vraća državi, nego ovakvi projekti stranke na vlasti izvlače iz budžeta. Sumanuto velik novac je u pitanju, beskonačno puta veći od troškova te firmice, koja je mogla biti i u okviru Puteva, lagano.
AliExpress ne traži JMBG/broj lične karte, koji je daleko bitniji podatak od random imena i adrese koje možeš da staviš na ali-ju.
U pravu si, broj LK postoji u nalogu.
Ko još sve može da vam traži ličnu kartu
Tako, osim policije, dokumenta mogu da vam traže u banci, sudu, pošti, mogu i ovlašćeni menjači, društva za upravljanje investicionim fondovima, društva za upravljanje dobrovoljnim penzionim fondovima, davaoci finansijskog lizinga, osiguravajuća društva, preduzetnici i pravna lica koja vrše delatnost u prometu i zakupu nepokretnosti, brokersko dilerska društva, organizatori posebnih igara na sreću, ovlašćeni revizori, mobilni operateri, advokati, notari, hoteli...
Kapiram da sklapaš nekakav postpaid ugovor, kao za mobilni.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
-
- Pridružio se: 05 Jun 2020, 21:21
Hvala ti puno za ovo, posto sam menjao soferku lepio tag sa jedno 2-3 razlicite dvoslojne trake al uvek otpadne.Markoni napisao:Ne znam da li je bilo negde, ali svakako evo spiska prodajnih mesta za nosač za tag. Kažu da samo treba nazvati radi provere stanja.Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Uzeo novi nosac, ne znam koji lepak stavljaju al drzi.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Nema na čemu. Ja uzeo 5 kom. za svaki slučaj. 
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

A zašto ne lepite nosač vertikalno? I onda samo nataknete Tag odozgo, ali ne nataknete ga do kraja
Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока

Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ili samo zalepiti za retrovizor bez nosaca. Ja tako radim.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Uuu, koji life hack.
Ništa mi to ne pomaže kada prodam auto a hoću da zadržim svoj tag. 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
https://www.amss.org.rs/revija/
Strana 18.
Od naredne godine (možda) moguća upotreba našeg TAGa u SMAK, u okviru "Malog Šengena".
TapaT
Strana 18.
Od naredne godine (možda) moguća upotreba našeg TAGa u SMAK, u okviru "Malog Šengena".
TapaT
Kum u okviru ovre promocije u petak instalirao aplikaciju, registrovao nalog, vezao master i dodao vozilo.trojanac napisao: 11 Avg 2021, 07:54 Enpay za 999din uz MasterCard do kraja meseca.
https://mcard.esscom.app/phone/index.html
Stavio je da mu dostave tag na kućnu adresu (doplata je 200 dinara za poštarinu).
Njemu je jutros kurirska služba dostavila tag. Sad mi javlja da mu je u subotu skinuta putarina Bg-Niš 920 dinara, izgleda da nije lepo spakovan tag i da ga je registrovala naplatna rampa

Ili ovi iz kurirske službe (City express) namerno to koriste. Poslao mi je screenshot iz aplikacije. Zvao ih je sad da reklamira, ne javlja se niko. Poslao im je ljubazan mail

Ja sam jutros kupio tag i registrovao karticu. Imao sam problema pri dodavanju vozila, puca aplikacija. Zvao sam ih, broj za reklamacije za fizička lica - nedostupan, za pravna se niko ne javlja.
Čekam da i meni stigne tag pa da vidim da li sam isto prošao.
-
- Pridružio se: 13 Sep 2015, 16:18
- Kontakt:
Naš ENP je skup u odnosu na hrvatski ENC. Prilikom kupovine, uredjaj ide za "džabe" jer je u cenu obračunat i popust na putarinu. A u svakoj sledećoj dopuni, lako preko aplikcije, dobija se dodatni kredit u zavisnosti od odabranog paketa. Uredjaj nije vezan za vozilo, a navodno može da se koristi i na Ipsilonu u Istri, mada ja nisam povezao ENC nalog sa tim istarskim operaterompedja napisao: 14 Sep 2021, 23:05 https://www.amss.org.rs/revija/
Strana 18.
TapaT
Ja sam razmišljao da poručim ali sad si me totalno pokolebao. Mene najviše brine to da ostavim nekome karticu da skida koliko hoće. Jedino PayPalu sam tako ostavljao ali karticu koja je non stop sa 0 din i koju dopunim neposredno pred neko plaćanje.jocas napisao: 11 Okt 2021, 20:07Kum u okviru ovre promocije u petak instalirao aplikaciju, registrovao nalog, vezao master i dodao vozilo.trojanac napisao: 11 Avg 2021, 07:54 Enpay za 999din uz MasterCard do kraja meseca.
https://mcard.esscom.app/phone/index.html
Stavio je da mu dostave tag na kućnu adresu (doplata je 200 dinara za poštarinu).
Njemu je jutros kurirska služba dostavila tag. Sad mi javlja da mu je u subotu skinuta putarina Bg-Niš 920 dinara, izgleda da nije lepo spakovan tag i da ga je registrovala naplatna rampa![]()
Ili ovi iz kurirske službe (City express) namerno to koriste. Poslao mi je screenshot iz aplikacije. Zvao ih je sad da reklamira, ne javlja se niko. Poslao im je ljubazan mail![]()
Ja sam jutros kupio tag i registrovao karticu. Imao sam problema pri dodavanju vozila, puca aplikacija. Zvao sam ih, broj za reklamacije za fizička lica - nedostupan, za pravna se niko ne javlja.
Čekam da i meni stigne tag pa da vidim da li sam isto prošao.
Da li ima neka opcija da i korisnik taga bude nekako siguran, a ne samo enpay?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa isto tako mozes i ovde. Kad je termin za skidanje posalju ti oni poruku pa dopuni karticu. A i ako imas 0 kad je termin, naredna cetri dana pokusavaju da ti skinu. Ne znam sta se desava posle toga, verovatno kamatu neku obracunavaju.
Inace, tag dolazi u specijalnoj ambalazi koja bi trebala da spreci detektovanje dok je u njoj. Tako i pise, da se ubaci u nju ako je tag u kolima a neces da ti ga registruje sistem iz nekog razloga.
Inace, tag dolazi u specijalnoj ambalazi koja bi trebala da spreci detektovanje dok je u njoj. Tako i pise, da se ubaci u nju ako je tag u kolima a neces da ti ga registruje sistem iz nekog razloga.
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 11 Okt 2021, 21:48, izmenjeno 2 puta ukupno.