Već par dana sam zaglavljen u Grčkoj, imam problem sa menjačem. Imam 1.6 HDI picasso sa robotizovanim menjačem. U toku normalne vožnje bez ikakve mane u istoj, perfekt šaltanje i sve kao po loju, kompjuter mi izbaci "Gearbox faulty" i ubaci u safe mode i omogući mi da šaltam samo do 3 brzine.. Ja sam se nekako dovukao do prvog proširenja i tu bezuspešno pokušavao fore - izvadi ključ, zaključaj auto pa posle minut, dva probaj kao da ništa nije bilo.. Skidao sam klemu, ni to nije pomoglo. Auto je zakucan u N i ne prima prelazak ni u brzine za napred, ni za rikverc.. Obzirom da sam bio sa dvoje male dece u kolima zvao sam smeštaj i oni su mi poslali neki šlep koji me je dovezao do njih.. To se se dešavalo oko 21h uveče. Sutra ujutru upalim auto, ubacim u A1 auto najnormalnije krene i šalta perfektno.. Ja se ponadam, međutim nakon 10-15km ponovo ista greška i isti sled događaja.. I dok tražim povoljan šlep za Srbiju evo već 2-3 dana nakon izbacivanja greške, auto "proradi normalno" pa nakon toga opet greška.. Da li ima neke veze sa pregrevanjem ili šta nemam pojma.. Neki grčki dunsteri su mi dali 4 različite dijagnoze - od lamele, elektronike robota, pumpa pritiska robota, druk ležaj, ulje u menjaču.. Uglavnom, nemam poverenja ni u koga i znam da je glupo pitanje, ali da li je neko imao slično iskustvo, interesuje me da ne bude neka teška glupost a ja puknem za šlep 800-1000€...