Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Grčka

Post od shandu90 »

Au smorio sam se opasno i ja. Prekjuce sam se bucnuo u Kalitei, i pored talasa. Vreme teski krs, navodno ce biti bolje krajem nedelje. Skoknuo do Soluna danas da mi prodje dan. I prosao mi je, u saobracajnoj guzvi. Jos kad ga zabibere radovima i zatvorenim ulicama, divota. Bio malo do Zejtinlika, a onda na nagovor gospoze o’sli smo da vidi cuvene koznjake kod onog cuvenog Janosa/Jorgosa. Iskreno, ne znam sto se ljudi pale na to. Ono je meni ruzno za videti, a ne nositi. Sreca da sam masku nosio, posto taj miris ne mogu da smislim. Evo kako to izgleda.

Slika

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Jbt imq nas u Grckoj da napravimo mini samit

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Ajde u Gust u Mudanji :D

lami
Reactions:

Post od lami »

Slika to je tu, preko putaSlika
Moram da nadjem nacin kako da ostavim auto bar na par dana. Jos uzeo juce ja posto odspavao pola sata, nisam mogao vise, da odem da vudim sta ima od plaza.
Zavrsih ja na nekoj, tacnije iznad, kavalikefta plaze. Spustao se mislim 15ak minuta izuzetno uzanim putevima(a pre toga isao 20ak minuta krivudavim glavnim putevima), da bi pre sam kraj ili ja nesto zabagovao ili je menjac zabagovao i nisam mogao da mrdnem, a dolazi mi u susret drugo vozilo. Vec sam pomislio zamisli da se pokvario, mogao bih samo da ga gurnem niz liticu. Srecom ,posle gasenja, sve bilo ok, opalio sliku i rekoh zajebi, nije vredno i vratio se. Usput izgrebao malo lak, ali jbg, bolje prosao nego neki albanac danas na Katsikiju, otpao mu zadnji desni tocak, pa ga slepali.Slika

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

svi se zale na vreme ovih dana a i ono sto se vidi na live cam uglavnom ili oblacno ili kisa u dosta mesta, bas smor. Generalno septembar je ove godine jako lose poceo i sto se tice vremena i turista, dosta prazno, gledam na live cam npr. Paralija koja je inace celog septembra puna pa i pocetkom oktobra bude ljudi, sad prilicno slabo ljudi ima kao da je oktobar. Neka plaza na Kritu, isto do pre 10ak dana puna, sad 70% manje ljudi, Parga takodje.
Poslednja izmena od OMP u 08 Sep 2021, 22:09, izmenjeno 1 put ukupno.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Proći će hladni talas, mi smo imali udare vetra do 8 bofora. Za vikend je mirno, biće kupanja. Na bizaran način uživam u dolasku jeseni, još je pregršt neobranih smokava a nar će početi da se bere za 7-10 dana. Berba belog grožđa je gotova i kljuk za pečenje loze već previre. Naručujemo drvo za ogrev, trebaće na zimu koja samo što nije stigla. Kad zagudi orkanska vetrina, već miriše na zimu.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Izašla je nova prognoza za Severni Egej i već od subote će biti dobro vreme za plažu, 27C a od ponedeljka i svih 29C, vetar pada na 1-2 bofora (skoro pa bonaca ovde gde sam). Jedini je bummer što se more malo rashladilo zbog jakog severca u prethodnim danima, pa voda više nigde nije 25C nego 23 ili 24C. Jebiga, moraće malo jače da se pliva ali barem neće biti smrzotina kad se izađe iz vode. Ja sam plivao i prekjuče na 24C vazduha 8 bofora vetra i 23C vode, u zavetrini ali me pas iznervirao pa sam morao da se malo istresem i preživeo sam. Mislim da će biti fore još jedno 7 dana za nekakav letnji feeling i to bi bilo to za ovu sezonu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

I meni tako izbacuje.

Slika

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

gazza napisao: 09 Sep 2021, 12:03 Ja sam plivao i prekjuče na 24C vazduha 8 bofora vetra i 23C vode,
Ne uspevam da verujem očima šta čitam.
Osam (8) Bofora, smanji malo ;)

https://www.spc.noaa.gov/faq/tornado/beaufort.html
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Nećeš verovati ali ima mesta na planeti koja su jako vetrovita. Mi smo na Limnosu sad imali 3 dana sa kontinualnim vetrom od 6 bofora (tj na samom kraju 6 bofora, oko 50km/h), sa udarima od 8 bf tj 70km/h. I to nije ništa čudno za ostrvo jer nama vetar duva sa severoistoka, iz pravca Rusije preko Bosfora i Mramornog mora i onda dobija veliko ubrzanje prolaskom kroz moreuz Dardaneli. Septembar je inače poznat po jakom vetru koji označava početak hladne sezone a ovo je bio najjači talas još od juna - jul i avgust su bili ove godine mirni na žalost mnogobrojnih wind surfera koji samo zbog toga dolaze na ostrvo.

Ne znam da li smem da napišem a da se ne posumnja u verodostojnost da sam ovde jednog februara doživeo 12 bofora, tj kraj skale. To je bio isti zimski talas koji je na Jadranu imao izmerenih 150km/h sa prekidom saobraćaja na Jadranskoj magistrali. Prijatelju koji je živeo u surf stanici na ostrvu je vetar odneo celu kućicu a nama smanjio real feel temperature sa -2 na -20, ako Accuweather ne laže.

Pomenuto plivanje je bilo u uvali sa zavetrinom.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Postoji i 8 Bofora i svašta nešto ali prvi put čitam da se neko kupa pri 8 Bofora u talasima visine 5,5-7,5 metara i tako opisuje doživljaj istog. :)
Ne mogu da zamislim u kakvoj si to vrhunskoj kondiciji da i na 5-6 Bofora plivaš a kamoli na 8.
Zato pišem, smanji malo, u toj nekoj zavetrini onda i nije toliko Bofora zar ne.
lami
Reactions:

Post od lami »

Prebacio sw u Vasiliki, bar vise ne idem autom na plazu, vec brodom Slika

Slika
Slika
Slika

programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Odlična je plaža Agiofili. Malo je veća gužva zbog veličine plaže, ali je voda odlična.
lami
Reactions:

Post od lami »

Jeste, cista je, cak je i topla voda. Trenutno nije strasno, ali pretpostavljam da je za vikend katastrofa, pa cu sutra na onu neku na E plazu.
SlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Šteta što ove sa šlaufom nema i na trećoj slici, pa da igramo “pronadji razliku” :mrgreen:
Odgovori