Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Morse
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2020, 10:06
Garaža: Lancer 2009. 1.5

Re: Registracija vozila

Post od Morse »

A170T napisao: 09 Sep 2021, 09:02 Ako ikada budem kupio neko drugo vozilo ne želim da vidim doboš kočnice ni u ludilu :)

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Postoje conversion kits za menjanje doboša u disk kočnice, ali ne znam da li se isplati.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ko to menja na serijskim kolima, ajde kad se radi neki ozbijlniji tjuning pa treba da unapredis kocnice, ali ovako totalno bespotrebno
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Morse napisao:
A170T napisao: 09 Sep 2021, 09:02 Ako ikada budem kupio neko drugo vozilo ne želim da vidim doboš kočnice ni u ludilu :)

Postoje conversion kits za menjanje doboša u disk kočnice, ali ne znam da li se isplati.
Znam da je moguća prepravka, ali niko neće pristati da se bavi time. Nije jednostavna rabota, da bi te genijalci posle vratili sa tehničkog zbog modifikacija na autu.

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Jaka je borba ko je ovde zaista genijalac...
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Hvala bogu pa je konačno rešen problem, sajla je bila OK već je problem bila neka sitnica u samom dobošu gde se ta sajla kači. Izvinjavam se za offtopic.

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Da dalje voziš u miru i zadovoljstvu :thumbup:
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Danas produžena reg, 26.000 izašlo. Gledao sve na kameri,brojevi, trap,kočnice,signalizacija,operma,gasovi,pojasevi napred/nazad...45 min su ga mrcvarili ali lagano. Realno može sve 3x brže.
Morse
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2020, 10:06
Garaža: Lancer 2009. 1.5

Post od Morse »

A170T napisao: 09 Sep 2021, 17:24 Znam da je moguća prepravka, ali niko neće pristati da se bavi time. Nije jednostavna rabota, da bi te genijalci posle vratili sa tehničkog zbog modifikacija na autu.
Zato i kažem, ne znam da li se isplati, kakva je situacija u Srbiji sa cenama, dostupnošću itd. Po raznim forumima viđam da se napolju, pogotovu u USA, relativno često poseže za ovim rešenjem, istina za starija i "performantnija" vozila.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Registrovan Pug 308 1.6 HDI 110ks. Sve ukupno 27.000 din.

Na tehnickom skroz korektni, oko 30 min je trajao. Prezvakana tema milion puta do sad, ali da napisem:
-Sva signalizacija obavezno (jutros promenih svetla u tablicama, ne bi me pustili bez)
-Obavezna oprema (trougao, prva pomoc, prsluk, sajla za vucu)
-Izduvni gasovi (Meni su bili 0.4, a dozvoljeno je 2.4 za moj auto. Pritom je pocupana ekologija)
-Kocnice prednje, zadnje, rucna.
-Prskalice napred, nazad ne gledaju ni brisac da li funkcionise.
-Sve brave, elektricni delovi moraju biti ispravni. U mom slucaju su gledali i da li se zatvara platnena zavesa na panorami

To je otprilike to, standardica.
Сад му није ништа...
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Da li je bitno da brave mehanički budu ispravne ili mora da radi i centralno zaključavanje? Meni to ne radi već zaključam iznutra (dugme kod ventilacije) i onda ručno zatvorim vozačeva vrata.
Osim prskalica i toga oko brava tehnički ko i svaki do sada.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ne zanima ih centralno i zakljucavanje uopste, samo gledaju da vrata mogu da se otvaraju spolja i iznutra bez problema, da su rucice u funkciji i da brave ukopcavaju
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Pokušavam da prikupim neke informacije šta se promenilo nakon Jula, da bih i sam znao da se adekvatno pripremim i baš na kontradiktorne priče nailazim. Od toga da nema sile da prođeš iz prve, do toga da je sve manje više isto ko i pre. Izgleda da ni sami ne znaju šta hoće, razlike od tehničkog do tehničkog su izgleda ogromne.

Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Izabereš tehnički i zamoliš da pogledaju auto nezvanično,pitaš za konkretne stvari.
Za kočnice se jedino prekrstiš.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Upravo kako @dunx81 rece. Cini mi se da je poenta naci normalan tehnicki pregled.
Licno ja nisam nista pitao pre tehnickog, znao sam da mi je auto u top stanju. Jedino za kocnice nisam znao sta da ocekujem.
Koci on odlicno, zakiva cim se pipne kocnica, ali opet..

Moj ti je savet @A170T da na tehnicki ides cim steknes pravo(mesec dana pred istek registracije), kako bi blagovremeno resio eventualne probleme. Takodje, ako cujes da je negde u okolini normalan tehnicki,
bolje se iscimaj do tamo, nego da te neko zeza bez potrebe. Ja licno 3 auta registrujem u Beogradu(ovde zivim godinama), a sva 3 su na uzicke tablice.
Nikad problem zbog tablica, tako da neces imati problem gde god da odes.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

tehnicki mozes da radis bilo gde u SRB tablice su nebitne....a jeste najbolje otici konkretno na neki teh. i pitati ih sve i po mogucstvu da pogledaju auto ako mogu-hoce i onda def. znas na cemu si.
Odgovori