TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od grujicd »

Evo ti moj post iz prošlog oktobra, isto tandrkao, kad sam ga izmakao fleka ispod...

viewtopic.php?f=25&t=223&p=964668#p964668

Malo počistio, i dalje zna da se čuje ponekad (retko), ali ono što je bitno, evo nekih 10 meseci kasnije i dalje nije crkao, niti pokazuje znake da nešto nije u redu. Tako da mislim da se opustiš.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Bogami, teško. Evo se tek sad uključio ventilator dole, ubija kako krlja i krči. Izgleda da se od onolike prašine trajmo syebao i sad kad se vrti mora da krlja.
Zvaću sutra majstora, bolje sprečiti nego lečiti.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Kakva su iskustva ili mišljenja o Bosch mašini za sušenje http://www.interprom-bosch.rs/proizvod/ ... amom-bosch ?
Sad je na nekoj akciji. Gledao sam i neku nešto jeftiniju serije 4 https://www.interprom-bosch.rs/proizvod ... nom-pumpom
Ova iz serije 6 ima neko samočišćenje kondenzatora, nisam nešto u materiji pa mi opisi ne znače puno, osim što znam da je bolje što viša serija kod Bosch-a. Nije neka velika razlika u ceni, ako vredi doplata.
Prednost dajem Bosch zato što je i mašina Bosch iz te Exclusiv serije, isto izgledaju, a ići će jedna na drugu. Garancija je 5 godina na te serije.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kad već imaš Bosch mašinu za pranje, kupi vezni element u kompletu sa sušarom, i to je to. Svaka ti može raditi sa problemima ili godinama bez kvara, tako da ne lomiš glavu, a sigurno suši valjano.

TapaT

Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

To sa veznim elementom se podrazumeva, više mi je dilema koju od ove dve navedene. Mašina je Seria 4 ali ta Exclusiv i stvarno je odlična. Kad već idu jedna na drugu neka isto izgledaju.
Do sad nam nije trebala sušara, ali je planirana prilikom renoviranja stana. Sad će zbog bebca verovatno trebati, mnogo se više pere nego dok smo bili nas dvoje. Vidim već ovih nekoliko dana da uvek uključim bar po dve mašine.
Bosch su nam svi aparati u stanu i svima smo prezadovoljni.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Onda kupi skuplju, ako ti nije razlika u parama bitna. Ionako je kupujes za duze.

Masina za susenje smanjije garderobu za bebce inace, ali za posteljinu peskire i tako nam je bila zakon.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Rešeno, kupljena serija 8 WTX87KH0BY sa 5 godina garancije https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika ... kh0by.html
Sad je neka online akcija u Tehnomaniji tako da je ispala super cena, a imaju je na stanju - ne čeka se da stigne iz proizvodnje.
Pošto sam u poslednjem trenutku proverio i utvrdio da mi je mašina dubine 55 cm to je napravilo problem. Nisam hteo kompromis da kupujem neku drugu marku (Bosch ima samo dubinu 60cm, video sam neke Beko dubine 53), sušara umesto toaleta preko mašine ide u kuhinju gde neće uopšte da smeta.
Čekam isporuku u sledećih 7 radnih dana, pa javljam utiske.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Cuo sam da kad se kupuju vise uredjaja da moze neki popust da se ostvari? Ima li neko iskustva?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Bosch ima često akcije tipa Bosch dani - kupiš 3 uređaja, najjeftiniji dobiješ za 1 dinar.
Česte su i razne vikend akcije. Najbolje je da suziš izbor na konkretne modele pa da juriš gde je u tom trenutku najpovoljnije.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

jocas napisao: 28 Avg 2021, 18:07 Rešeno, kupljena serija 8 WTX87KH0BY sa 5 godina garancije https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika ... kh0by.html
Sad je neka online akcija u Tehnomaniji tako da je ispala super cena, a imaju je na stanju - ne čeka se da stigne iz proizvodnje.
Pošto sam u poslednjem trenutku proverio i utvrdio da mi je mašina dubine 55 cm to je napravilo problem. Nisam hteo kompromis da kupujem neku drugu marku (Bosch ima samo dubinu 60cm, video sam neke Beko dubine 53), sušara umesto toaleta preko mašine ide u kuhinju gde neće uopšte da smeta.
Čekam isporuku u sledećih 7 radnih dana, pa javljam utiske.
Zaboravih da naipišem , stigla sušara u petak, malo je reći da smo oduševljeni. Veliki i debeo bade mantil i peškiri su poslužili za probu, neverovatno meko i spremno za plakar.
Stavljao sam manje količine veša tako da se čuje ono prevrtanje kod sušenja. Mašina je u kuhinji, celina je kuhinja-trpezarija-dnevna, tako da se u dnevnoj čuje ali ništa što bi smetalo.
Bolje bi bilo da je bilo mesta u toaletu sa mašinom, ali je i ovako sve ok.
Topla preporuka za mašinu, jeste dosta skupa ali se nadam da će i da potraje, ima produženu garanciju od 5 godina koju sam aktivirao preko sajta.
Inače, mašine su poskupele kao što je i bila najava, ova konkretno nekih 5000 din, u Gigatronu sa 99,999 na 104000. Ja je uhvatio sa nekim popustima i kodom za 85K.
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Na šta radi, na vazduh ili na vodu? :) Na hlađenje mislim naravno.

Mi smo imali prvo kombinovanu Bosch na vazduh, ubijao je kako greje ostavu (sa prozorom) u kojoj se nalazi, ali je bio eko-frendli.
Kad je Boško umro, došao Beko koji radi na vodu, milina, nema zagrevanja okoline (ali nije eko-frendli).
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Mašina je sa toplotnom pumpom, hladi se nekim "ekološki prihvatljivijim rashladnim sredstvom R290. To je ekološki najprihvatljivije, prirodno rashladno sredstvo dostupno na svetskom tržištu." šta god to bilo :D Nisam primetio da nešto greje, mada je i kuhinja solidno velika.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Zna li neko kako se na ovom matorom univerzalnom daljincu skeniraju kodovi ili upisuju u isti za odredjeni tv?

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Neki nemaju skeniranje, već mora da im se unese program određenog TV-a, a kod se nalazio u dugačkom uputstvu punom kodova. Možda da probaš da nađeš PDF online za njega, ako postoji?

Alternativa je da nađeš tačan zamenski daljinac na AliExpress, što ja preferiram.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Ovi stari piloti su svi bili na kod

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Odgovori