TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Nije dovoljno. Barem 1200.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Dovoljno je.
TapaT
TapaT
Može i 400 rpm, pa da sušara radi non stop.
Velika je razlika 1000 i 1200 rpm, a kamoli nešto ispod toga.
Velika je razlika 1000 i 1200 rpm, a kamoli nešto ispod toga.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Moja mašina je max 1000. Dakle, sve se pere na 800/1000.
Sušara suši oko 1,5h, puna belog veša. Sa obzirom da nekima sušare rade i po 2 ili 3h, biće da ima i do sušare.
Dakle, i 800 je dovoljno za krštenu sušaru. Naravno da će više obrtaja značiti i suvlji veš, ali ne znači da 800 nije dovoljno. "Do juče" nismo znali za mašine sa preko 1000 obrtaja, a sada smo postali mnogo moderni i ništa ispod 1000 nije dobro. U prevodu: možda nekima nije dovoljno, ali realno će raditi sasvim OK.
Edit: pretpostavka je da sušara nije manja od mašine za pranje, pa da se pretovara, što dovodi do lošijeg sušenja, gužvanja itd...
TapaT
Sušara suši oko 1,5h, puna belog veša. Sa obzirom da nekima sušare rade i po 2 ili 3h, biće da ima i do sušare.
Dakle, i 800 je dovoljno za krštenu sušaru. Naravno da će više obrtaja značiti i suvlji veš, ali ne znači da 800 nije dovoljno. "Do juče" nismo znali za mašine sa preko 1000 obrtaja, a sada smo postali mnogo moderni i ništa ispod 1000 nije dobro. U prevodu: možda nekima nije dovoljno, ali realno će raditi sasvim OK.
Edit: pretpostavka je da sušara nije manja od mašine za pranje, pa da se pretovara, što dovodi do lošijeg sušenja, gužvanja itd...
TapaT
Broj obrtaja je jedan deo a prečnik bubnja drugi deo jednačine koja odredjuje stepen sušenja.
Veći bubanj sa manje obrtaja je isto što i manji bubanj sa više obrtaja.
Isto čitati veoma slično po efektu pripreme za sušenje.
1200-1600 obrtaja su moderne mašine ali realno ja ne puštam preko 800 obrtaja da poštedim veš, nekako mi se pohaba brzo sve što sam probao na 1200+ obrtaja.
Više volim da sušenje odradi posao, pola sata program bude taman dovoljno za peglanje ili da se okači.
Veći bubanj sa manje obrtaja je isto što i manji bubanj sa više obrtaja.
Isto čitati veoma slično po efektu pripreme za sušenje.
1200-1600 obrtaja su moderne mašine ali realno ja ne puštam preko 800 obrtaja da poštedim veš, nekako mi se pohaba brzo sve što sam probao na 1200+ obrtaja.
Više volim da sušenje odradi posao, pola sata program bude taman dovoljno za peglanje ili da se okači.
Mi vise od 12 god sve na 1200 i nismo primetili da nam se nesto pohabalo ili unistilo kod pranja.
LG directdrive.
Sent from my iPhone using Tapatalk
LG directdrive.
Isto imamo i isto iskustvo
Mada mislim da nasa direct drive ide do 1400 obrtaja. Inace bas juce gledam masinu i razmisljam da ne gledam u nju i vidim kako se okrece bubanj nikada ne bi primetio da radi
Stvarno su je napravili svaka cast... A ima skoro vec 5 godina ...

Preporuka za kombinovani frižider? Bosch mi se sviđa ovako na prvi pogled.
Ja sam uglavnom dobijao preporuku za LG kad su frizideri u pitanju. Na osnovu toga sam i sam uzeo lg, ali jos nisam poceo da ga koristim, tako da nemam preporuku iz licnog iskustva
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Bosch nema greške. Na stranu što je dobro organizovan, ali namirnice unutra traju li traju, bez obzira što gospođa voli da kampuje ispred sa otvorenim vratima. Očigledno po zatvaranju vrata u jako kratkom vremenu dostigne zadatu temperaturu (podešava se tačno u Celzijusima na vrhu frižidera, ja sam setovao 4C za frižider i Eco za zamrzivač - ima podešavanje tačne temperature i tu). Deo sa 2 fijoke ispod polica ima temperaturu od 0C, odlično za meso i pivo. Na dnu je ogromna fijoka za voće i povrće, i to čuva svežinu u periodu kakav ni izbliza nisam imao sa ranijim frižiderima. Preko 5 godina zadovoljan korisnik.
Mi vec 6 godina imamo Samsung Inverter no frost, odlicna iskustva.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
@nidza , koji model?
I dalje postoji na sajtu:
https://www.bosch-home.rs/popis-proizvoda/KGN39VL35
Mnogo davno je kupljen, možda već ima neki naredni model. Ja se više i ne sećam šta je toliko dobro prelomilo na tada dosta skupom frižideru koji nije inverter, s'obzirom da je imao hendikep garancije od samo 2 godine (u odnosu na po 5 koliko su već mnogi konkurenti izdašno nudili).
https://www.bosch-home.rs/popis-proizvoda/KGN39VL35
Mnogo davno je kupljen, možda već ima neki naredni model. Ja se više i ne sećam šta je toliko dobro prelomilo na tada dosta skupom frižideru koji nije inverter, s'obzirom da je imao hendikep garancije od samo 2 godine (u odnosu na po 5 koliko su već mnogi konkurenti izdašno nudili).

Voće i povrće neverovatno dugo ostaje sveže.
https://gigatron.rs/kombinovani-frizide ... vw35-74061
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Manje-vise isto radi svaki iz te neke (nize) srednje klase.
Kod mene LG radi perfektno 6 godina, sto i nije neka cifra - s obzirom da matori Gorenje, Obodin i slicno rade i po 40+ godina
https://www.lg.com/uk/fridge-freezers/lg-GBB539PVQWB
Matori model, naravno - nema ga vise. Oko 65k je bio 2015.
Kod mene LG radi perfektno 6 godina, sto i nije neka cifra - s obzirom da matori Gorenje, Obodin i slicno rade i po 40+ godina

https://www.lg.com/uk/fridge-freezers/lg-GBB539PVQWB
Matori model, naravno - nema ga vise. Oko 65k je bio 2015.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...