Automobil do 10 000€
Re: Automobil do 10 000€
koliko ja ne volim te male kubikaze, ajde za neki manji auto ok ali 1.0 ili 1,2 u fokusu ili 308ici bas mi bez veze bez obzira na konje
Slazem se, ali svi tako sad rade i sve trocilindrasi.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
znam zato me i nervira sve to, posebno sto su 3-cil., konkretno taj 1.0 u fordu je bas za izbegavanje.
Automobil do 10 000€
1.0 u Fordu je super, vozio sam ga 3.5 god, daleko bolji od Aurisa 1.6 i Ceeda 1.6 koje sam posedovao.
Jedino treba izbegavati primerke pre 2016 zbog problema sa nekom plastikom za hladjenje gde su crkavali motori.
Performanse su bas OK.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedino treba izbegavati primerke pre 2016 zbog problema sa nekom plastikom za hladjenje gde su crkavali motori.
Performanse su bas OK.
Sent from my iPhone using Tapatalk
pa ti pricas o zadnjim modelima ali to ne moze da se kupi do 10.000, jbg bilo koji auto star 5 godina ne moze da pravi neke probleme
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
@Darko Šta ti kažeš?ikac2000 napisao:1.0 u Fordu je super

TapaT
1.5 dci je jedan od najpouzdanijih dizel motora današnjice, dugo se proizvodi, koristi ga i Mercedes, baš teško da može da bude loš izbor, osim ako naletiš na neki koji je loše održavan. Ćale je imao u B klasi taj motor, 110ks je imao. Novije verzije su sa 115ks.Abelovski napisao: Što se tiče Megana IV, interesuju me dizelski 1.5 i 1.6, šta bi mogli da mi kažete za ove agregate, sa kojim konjažama su realno taman za tu karoseriju i na kakvom su glasu?
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Dispy, taj odgovor sam tražio. Jel taj 1.5d može da zadovolji moje potrebe? Predpostavljam da je ekonomičan, ali da li može za nekog ko voli malko bržu vožnju da zadovolji potrebe bez da se previše muči?
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Po meni tesko. Imao sam taj 1.5 DCI u Kadjaru, sampion je niske potrosnje, ali ide kao baba. Ubrzanje do 100 preko 10...
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Pa da, tako sam i mislio. Mada je Kadjar teži za 300kg ako su dobre ove specifikacije koje sam gledao, što bi značilo da možds može da ide fino sa lakšom karoserijom.
Da li je ovaj motor za izbegavanje?
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... tion_ref=1
Nije svakako nikakav trkač, ide pristojno ali ne bolje od toga. Sad gledam, sa 115ks ima samo 260Nm što je prilično malo (moja Astra ima 110ks i 300Nm, pa ni ona nešto je oduševljava). Ali ni Megan nije težak auto, najbolje bi bilo da kažeš u odnosu na šta bi poredio, možda tebi to bude dovoljno brzo.Abelovski napisao:Dispy, taj odgovor sam tražio. Jel taj 1.5d može da zadovolji moje potrebe? Predpostavljam da je ekonomičan, ali da li može za nekog ko voli malko bržu vožnju da zadovolji potrebe bez da se previše muči?
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Ja ne znam da postoji turbo 1.2 sa 16 ventila, koliko znam to su sve sa 3 cilindra, najvetovatnije se nalupao u opisi i to je ovaj 1.2 thp sto sam pisao gore.Zoran1000 napisao:Da li je ovaj motor za izbegavanje?
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Pa dobro, ako ide pristojno to je zadovoljavajuće onda. Generalno mi je samo bitno da se pristojno vozi i da ima snage kada treba, da može što brže da se pretekne automobil ispred, da na autoputu ima snage, da pri nekim usponima itd nemam problema i slično. Verovatno bi i taj 1.5dci završio posao, ali eto, prvo da pitam pa ću posle videti da provozam neki. Inače, koju Astru voziš ? Predpostavljam 1.6d sa 110ks, kako si zadovoljan sa njom? Meni je generalno Astra prvi pik, ali me brine taj lanac strašno... Razmišljam da generalno ako prelazim godišnje 15-20k i ako bih menjao auto za 5 godina, trebalo bi da na sat dodam maksimalno 100k što bi možda izdržalo bez promene lanca. Jel taj lanac baš toliki problem? Jel se jako čuje i pravi probleme ? Znam za dodavanje onog aditiva čini mi se.
Pa generalno ja 5-6 godina vozim Opel Zafiru sa atmo benzincem 1.6 sa 97ks, ostalo sam vozio samo na par dana i slično. Čisto sumnjam da postoji slabiji motor od ovoga, što dalje znači da će svaki biti napredak u odnosu na ovo
Pa generalno ja 5-6 godina vozim Opel Zafiru sa atmo benzincem 1.6 sa 97ks, ostalo sam vozio samo na par dana i slično. Čisto sumnjam da postoji slabiji motor od ovoga, što dalje znači da će svaki biti napredak u odnosu na ovo

1.6dci ima dosta bolje performanse od 1.5dci-a, ali 1.5dci ima dosta bolju "kulturu rada" i manje troši.
Ako gledaš performanse onda baci pogled da li možeš naći neki 1.6dci (retki su kod megane-a kod nas, jer je slabo išao u službena vozila (koja su mahom kod nas među polovnjacima))
Ali 1.5dci je baš doveden do savršenstva malolitražnih dizela
Ako gledaš performanse onda baci pogled da li možeš naći neki 1.6dci (retki su kod megane-a kod nas, jer je slabo išao u službena vozila (koja su mahom kod nas među polovnjacima))
Ali 1.5dci je baš doveden do savršenstva malolitražnih dizela