Corona virus
Re: Corona virus
Interesantni prikaz broj umrlih po godistu i po datumu (NL) (izvor: https://www.rivm.nl/):
- Prikačeni fajlovi
-
- NL-umrli-godina.png (82.61 KiB) Pogledano 2568 puta
Interesantno. I svim dobima pad jun avgust...
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
U Nisu je stanje katastrofa. Bukvalno sve porodice sa kojima se vidjamo su pozitivne, ili im je najbliza porodica pozitivna.
U kovid ambulantama im daju neki kineski lek za koronu, prvi put sam cuo, i u Nisu, i u Aleksincu dali prijateljima.
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
U kovid ambulantama im daju neki kineski lek za koronu, prvi put sam cuo, i u Nisu, i u Aleksincu dali prijateljima.
U pitanju je favipiravir i ima jako cudno doziranje, tipa prvi dan pijes 8 tableta. Daju taj lek svima i u beogradu prvih dana simptoma.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Lek je japanski, antivirusni, za grip. Utvrdjeno je da pomaze i kod kovida.
Samo se proizvodi u pogonima u kini izmedju ostalog.
Samo se proizvodi u pogonima u kini izmedju ostalog.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Imamo pola populacije skoro vakcinisano, ko zna koliko imunizovanih od prelezavanja, antivirusne lekove nove, letnje vreme napolju.
I opet umre preko 40 ljudi svaki dan, otuzno stanje.
Koliko je korona potcenjena bolest...
I dan danas pomislim, da se daju pare Kinezima, da vode svet, da bi iskorenili sve za 3-6 meseci.
Kad pogledas oni su svoju koronu resili za 2 meseca, bez vakcina, i od tada je samo uvoze iz inostranstva...
Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
I dan danas pomislim, da se daju pare Kinezima, da vode svet, da bi iskorenili sve za 3-6 meseci.
Kad pogledas oni su svoju koronu resili za 2 meseca, bez vakcina, i od tada je samo uvoze iz inostranstva...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ikac2000 napisao: 27 Sep 2021, 18:37 U Nisu je stanje katastrofa. Bukvalno sve porodice sa kojima se vidjamo su pozitivne, ili im je najbliza porodica pozitivna.
Jesu vakcinisani? Lek pomaze ili je vise app?
Ovde nema nikakvih lekova kod korone, osim lezis kuci i pijes caj. Doktora cujes po telefonu samo, ako imas srece da se javi.
Jedan ima tri kineza i samo kija, a drugom sa Sputnjikom od pre 6 meseci umor, temperatura, i ne moze priyisak da regulise. Ostali bez vakcine.
Bax napisao:Imamo pola populacije skoro vakcinisano, ko zna koliko imunizovanih od prelezavanja, antivirusne lekove nove, letnje vreme napolju.
Pratim ovaj strim još od kako je Italija bila ubedljivo prva na listi sa 4000 i nešto obolelih. Vakcina uopšte nije usporila širenje virusa. Odnos Total Cases/Recovered je oduvek bio 30 miliona u korist Total Cases, odnosno novozaraženih.
A 6 milijardi je primilo bar jednu dozu do sada.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ne ulazim ovo u ovo ostalo sto si napisao, ali nije tecno da je 6 milijardi primili jednu dozu, vec je 6 milijardi doza dato. To je oko 2.5 milijardi ili 33 % potpuno vakcinisano, a sa jednom dozom je 44%.
P.S.
Sve ove koje cujem da su se zarazili, su uglavnom dobili od dece.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
P.S.
Sve ove koje cujem da su se zarazili, su uglavnom dobili od dece.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
bukvalno...
moj najmlađi je doneo iz vrtića/predškolske grupe, ja sam pokupio od njega ali smo bili nerazdvojni par dana, da kao sačuvam ostale, jer sam i preležao i vakcinisan AZ i spavao je pored mene dve noći ono kako samo klinci znaju uz roditelje da spavaju
uglavnom sam se nadisao njegovih virusnih čestica. Ali sam na kraju i ja išao da se testiram zbog blagih simptoma (kao prehlada + dijareja jedno popodne koja je mogla i od ručka da bude
). Mislim da mi je teže pala vakcina nego ova pozitivnost, na stranu što smo ipak ostali dve nedelje u karantinu... Ostali su takođe imali simptome prehlade a zanimljivo da supruga nije imala nikakve simptome a ona je vakcinisana kineskom...
moj najmlađi je doneo iz vrtića/predškolske grupe, ja sam pokupio od njega ali smo bili nerazdvojni par dana, da kao sačuvam ostale, jer sam i preležao i vakcinisan AZ i spavao je pored mene dve noći ono kako samo klinci znaju uz roditelje da spavaju

Boringly average, but also perfect for school run mums
Mozda se malo neprecizno izrazio, ali ja sam razumeo sta je hteo da kaze. I ima smisla.
Kolega kaze da vec dugo prati taj broj i da se vrti oko 30 miliona, nevezano za konkretno stanje u Italiji, vec je italija vise izabrana kao mart 2020, vremenska odrednica.
Sto ako je tacno, implicira da "masovna" vakinacija nije preokrenula tok epidemije, u smislu da ju je usporila(zaustavila), cak iako je smanjila broj mrtvih u nekom periodu, mada i to tek treba da se vidi.

Ovo je uporedni graf slucajeva i mrtvih za duzi vremenski period.
Ocigledno je da je odnos preminulih i zarazenih nesto povoljniji, kako vreme protice, gde je moguca kombinacija faktora.
Npr. vakcina, skloni smrti su vec umrli, zatim prirodna prokuzenost, zatim adaptacija virusa na ljude.
Iz navedenih slika, moze da se nasluti da ce biti sve bolje i bolje, ali da ce to sporo ici, ako se nastavi trend jos jedno 3 talasa, sa znacajnijim brijem umrlih...
Opet uvek su moguca iznenadjenja, iz nekih pozitivnih(negativnih) okolnosti koje soft nauke ne mogu uzeti u obzir, zato su modeli i projekcije uvek klimavi.
Nije odnos bitan, vec razlika (Total Cases/Recovered), i tu se dobije infirmacija o broju aktivnih slucajeva.Odnos Total Cases/Recovered je oduvek bio 30 miliona u korist Total Cases, odnosno novozaraženih.
Kolega kaze da vec dugo prati taj broj i da se vrti oko 30 miliona, nevezano za konkretno stanje u Italiji, vec je italija vise izabrana kao mart 2020, vremenska odrednica.
Sto ako je tacno, implicira da "masovna" vakinacija nije preokrenula tok epidemije, u smislu da ju je usporila(zaustavila), cak iako je smanjila broj mrtvih u nekom periodu, mada i to tek treba da se vidi.

Ovo je uporedni graf slucajeva i mrtvih za duzi vremenski period.
Ocigledno je da je odnos preminulih i zarazenih nesto povoljniji, kako vreme protice, gde je moguca kombinacija faktora.
Npr. vakcina, skloni smrti su vec umrli, zatim prirodna prokuzenost, zatim adaptacija virusa na ljude.
Iz navedenih slika, moze da se nasluti da ce biti sve bolje i bolje, ali da ce to sporo ici, ako se nastavi trend jos jedno 3 talasa, sa znacajnijim brijem umrlih...
Opet uvek su moguca iznenadjenja, iz nekih pozitivnih(negativnih) okolnosti koje soft nauke ne mogu uzeti u obzir, zato su modeli i projekcije uvek klimavi.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sad bi ti neki rekli da je to bio "stomačni virus".Ji 4Tze napisao: 28 Sep 2021, 09:58 Ali sam na kraju i ja išao da se testiram zbog blagih simptoma (kao prehlada + dijareja jedno popodne koja je mogla i od ručka da bude). Mislim da mi je teže pala vakcina nego ova pozitivnost, na stranu što smo ipak ostali dve nedelje u karantinu... Ostali su takođe imali simptome prehlade a zanimljivo da supruga nije imala nikakve simptome a ona je vakcinisana kineskom...
Tako je prošao klinac od 10 godina kome su oba roditelja bila +, a njemu svaki test bio negativan (sišlo u stomak jel).