Corona virus
Re: Corona virus
Koja je fora sa tim stomačnim virusom? Ćale mi se pati nekoliko dana, lekari preporučuju odmor i laganu ishranu. Meni se čulo mirisa polako vraća, ništa nisam mogao da osetim jedno deset dana, čulo ukusa se brže vratilo. Pre toga sam imao tri dana žešće bolove u zglobovima, kičma me je baš otkidala. Sad se zakašljem nekoliko puta u toku prepodneva, ali i to prolazi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ako mene pitaš: sve je to korona.
Ovaj klinac nije imao gde i od koga da pokupi, bio sa roditeljima u stanu sve vreme. Prvo majka pozitivna, pa posle 9 dana otac (koji je isto imao stomačne simptome, između ostalih).
Ovaj klinac nije imao gde i od koga da pokupi, bio sa roditeljima u stanu sve vreme. Prvo majka pozitivna, pa posle 9 dana otac (koji je isto imao stomačne simptome, između ostalih).
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa ne kija se niti kašljuca od stomačkog virusa koliko znamHeinz napisao: 28 Sep 2021, 10:06 Sad bi ti neki rekli da je to bio "stomačni virus".
Tako je prošao klinac od 10 godina kome su oba roditelja bila +, a njemu svaki test bio negativan (sišlo u stomak jel).

Boringly average, but also perfect for school run mums

Prvi soj koji se pojavio je često izazivao stomačne probleme, pa onda onaj što je bio aktuelan otprilike od jeseni prošle do proleća ove godine nije, pa je zatim došla "delta" koja opet relativno često stvara stomačne probleme. Sa ovim sojem se pojavilo i "kašljucanje" kod skoro svih zaraženih, dok ranije ili nije bilo kašlja uopšte, ili ako jeste to je značilo da je bolest manje ili više krenula prema plućima, pa je u ovom slučaju sledio manje ili više produženo lečenje, otežano disanje i lako zamaranje koji su mogli potrajati mesecima.
Još je rano za optimizam, ali deluje da evolucija virusa ide u "dobrom" smeru, kao što i predviđa teorija i praksa - ka lakše prenosivom, ali manje opasnom obliku.
Ђенерал Јанковић
Mene kada je napalo grlo, glava i stomak pre nedelju dana imao sam muku kao da cu da povratim prvo vece, ali za 2 dana sve povuklo bez traga
Inace danas cerka (nevakcinisana) isto grlo, glava temperatura, prvo smo uradili brzi test negativna, a danas sam je vodio na pravi test. Nigde nikoga
bar smo zakazali i otisli za 5 min i odradili test. Videcemo sta ce reci.

Malo podsećanje:
07/06/2021
https://www.bizlife.rs/srpski-strucnjak ... septembru/
Srpski stručnjak sa Harvarda: Većina u Srbiji BEZ ZAŠTITE od korone u septembru!
Profesor Vladica Veličković, predavač na Harvard TH Chan školi javnog zdravlja u Bostonu, upozorio je da će većina vakcinisane populacije u Srbiji do septembra ostati bez zaštite.
Naime, on je naveo da se Bahrein sada suočava sa novim talasom koronavirusa iako je 50 odsto stanovništva potpuno vakcinisano uglavnom kineskim vakcinama, kao i većina građana Srbije. Zbog toga je ova država promenila strategiju i umesto treće doze kineske vakcine o kojoj se dosta piše, revakciniše stanovništvo Fajzer vakcinom.
„Rad koji sam podelio početkom aprila o tome koliko traje protekcija zavisno od tipa vakcine u međuvremenu je publikovan u Nature Medicine. Po nalazima iz tog rada Sinofarm će imati efikasnost negde oko 30 odsto posle 6 meseci i to na divlji soj. Verovatno još manji na mutante. Većina vakcinisane populacije u Srbiji do septembra ostaće bez zaštite“, naveo je profesor.
Kako kaže, i delta soj iz Indije već vidljivo podiže novi talas u Velikoj Britaniji, mahom kroz nevakcinisane, a prema trenutnim procenama infektivnost mu je viša od 30% do 100% i potpuno je preuzela dominantni britanski soj u Engleskoj.
„Sve vreme govorim da je neophodno da sa narodom postoji iskrena komunikacija u vezi efikasnosti Sinofarma. Sad me živo zanima kako ćete opet ljude naterati da se vakcinišu drugom vakcinom već na jesen. Sve u svemu, ako budemo imali sreće leto će biti relativno mirno, ali od septembra računajte na novu Corona Party. U međuvremenu obavezno organizujte proslavu pobede nad koronom“, napisao je Vladica Veličković.
07/06/2021
https://www.bizlife.rs/srpski-strucnjak ... septembru/
Srpski stručnjak sa Harvarda: Većina u Srbiji BEZ ZAŠTITE od korone u septembru!
Profesor Vladica Veličković, predavač na Harvard TH Chan školi javnog zdravlja u Bostonu, upozorio je da će većina vakcinisane populacije u Srbiji do septembra ostati bez zaštite.
Naime, on je naveo da se Bahrein sada suočava sa novim talasom koronavirusa iako je 50 odsto stanovništva potpuno vakcinisano uglavnom kineskim vakcinama, kao i većina građana Srbije. Zbog toga je ova država promenila strategiju i umesto treće doze kineske vakcine o kojoj se dosta piše, revakciniše stanovništvo Fajzer vakcinom.
„Rad koji sam podelio početkom aprila o tome koliko traje protekcija zavisno od tipa vakcine u međuvremenu je publikovan u Nature Medicine. Po nalazima iz tog rada Sinofarm će imati efikasnost negde oko 30 odsto posle 6 meseci i to na divlji soj. Verovatno još manji na mutante. Većina vakcinisane populacije u Srbiji do septembra ostaće bez zaštite“, naveo je profesor.
Kako kaže, i delta soj iz Indije već vidljivo podiže novi talas u Velikoj Britaniji, mahom kroz nevakcinisane, a prema trenutnim procenama infektivnost mu je viša od 30% do 100% i potpuno je preuzela dominantni britanski soj u Engleskoj.
„Sve vreme govorim da je neophodno da sa narodom postoji iskrena komunikacija u vezi efikasnosti Sinofarma. Sad me živo zanima kako ćete opet ljude naterati da se vakcinišu drugom vakcinom već na jesen. Sve u svemu, ako budemo imali sreće leto će biti relativno mirno, ali od septembra računajte na novu Corona Party. U međuvremenu obavezno organizujte proslavu pobede nad koronom“, napisao je Vladica Veličković.
Ima jedan "mali" problem, a to je narod, koji je funkcionalno nepismen, a to je potvrdjeno vise puta na istrazivanjima, da ne zadirem dalje, u status prosecne inteligencije.
Jako je tesko iskreno komunicirati sa takvom masom, vise moras da mu se obracas kao malom detetu, i da ga nesto muntas i mazes.
To je ocigedno super kad treba na tim mazalicama i muljanjem da se dobiju izbori, ali kad treba nesto da se sprovede sa takvim narodom u delo, onda se tu obrce drugi curak.
Nije dugo bio ovde profesor, zaboravio je gde se rodio.
Uzgred i omasio je , ovaj talas je krenuo po sred leta, u avgustu.
I na kraju obzirom da sad vec zvanicno pisu, na osnovu nekih studija, da je trecina zarazenih vakcinisano, jasno je da nasa vakcinacija nema trenutno skoro nikakav uticaj na tok epidemije (osim mozda vezano za umrle, a i za to ce doci podaci.).
Jako je tesko iskreno komunicirati sa takvom masom, vise moras da mu se obracas kao malom detetu, i da ga nesto muntas i mazes.
To je ocigedno super kad treba na tim mazalicama i muljanjem da se dobiju izbori, ali kad treba nesto da se sprovede sa takvim narodom u delo, onda se tu obrce drugi curak.
Nije dugo bio ovde profesor, zaboravio je gde se rodio.
Uzgred i omasio je , ovaj talas je krenuo po sred leta, u avgustu.
I na kraju obzirom da sad vec zvanicno pisu, na osnovu nekih studija, da je trecina zarazenih vakcinisano, jasno je da nasa vakcinacija nema trenutno skoro nikakav uticaj na tok epidemije (osim mozda vezano za umrle, a i za to ce doci podaci.).
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ovo je upuceno vlasti. Za koju korona ne postoji iako smo svetski lideri. Korona tigar. Ruku na srce, vlast je jednim delom ovo i poslusala. Cisto da udovolji i glasacima u toj populaciji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije se baš ni fajzer pokazao nešto sa deltom, na žalost. U nedostatku pravih podataka, ovako anegdotski znam za trenutno bolesne među svim vrstama vakcina. Doduše ovi mlađi i srednjih godina za sad prolaze bez većih komplikacija, da kucnem u drvo, ali često tako prođu i nevakcinisani. Nema tu nikakve statistike bez bar 100k ljudi.
Da, bukvalno nikakve garancije nema. Ja znam za sve kombinacije. I prelezanih zimus + revakcinisanih raznim vakcinama i opet se razboleli. Blaze, ne nesto strasno, uglavnom ultra malaksalost i jos ponesto. Ali jbg. I da, ovo je populacija od 20ak do nekih 40 45 godina.
Pa bez vakcine si na ruskom ruletu sa vise metaka, ta razliku od vakcinisanih, na osnovu brojeva hospitalizovanih u zemljama sa velikim procentom vakcinisanih.
Pa kome se kako zalomi.
Pa kome se kako zalomi.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Vlast je potpuno digla ruke, jer je bitan populizam. Kovid propusnice i ostalo je moglo odavno da se uvede, ali oni i dalje "odlucuju, biraju, gledaju, cekaju". Sta cekate vise? Sad je kasno raditi bilo sta.milanns napisao: 30 Sep 2021, 12:52 Ovo je upuceno vlasti. Za koju korona ne postoji iako smo svetski lideri. Korona tigar. Ruku na srce, vlast je jednim delom ovo i poslusala. Cisto da udovolji i glasacima u toj populaciji.
Kako "šta čekaju"?
Pa koju god odluku donesu, narod će im jebati mater. A to im nikako ne ide u prilog pred izbore.
Zato se krizni štab ne sastaje niti donosi ikakve odluke.
Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
Pa koju god odluku donesu, narod će im jebati mater. A to im nikako ne ide u prilog pred izbore.
Zato se krizni štab ne sastaje niti donosi ikakve odluke.
Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pa bas to. Dodvoravaju se raznim teoreticarima i antivakserima.
https://www.danas.rs/drustvo/nakon-fajz ... -antitela/
Objavljeno istraživanje naših naučnika o zaštiti koju pružaju četiri dostupne vakcine
Objavljeno istraživanje naših naučnika o zaštiti koju pružaju četiri dostupne vakcine